Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék segítséget kérni a...

Szeretnék segítséget kérni a Családsegítők nem csináltak semmit de rendszeresen verik a gyereket mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Valaki aki tudna nekem segíteni, van ismerőse a gyámhatóságnál vagy maga dolgozik ilyen helyen bárki aki tudna segíteni!!!

Van egy kislány már nem olyan kicsi(15éves) az anyja és a nevelő apja verik rendszeresen, teszem hozzá az "apuka" napiszinten iszik és agresszív de van mikor az anyuka is besegit az ivásba!!!! rendesen rabszolgaként tartják otthon, ő látja el a kissebb testvéreit mosogat takarit otthon, a lány olyan szinten maga alatt van hogy metéli magát lelkifájdalmában és hasonlók már az öngyilkosságon is gondolkodik!!!a kislány bement a családsegítőkhöz és kérte a segítségüket el mondott nekik mindent!!! először azt mondták neki hogy otthonba kerül, elekezdett reménykedni mert menekülne otthonról, majd ez kiderült otthon és mégjobban megverték!azt mondták neki pokollá teszik az életét!majd eltusolták azzal az egészet hogy kollégiumba helyezték!!mert azt mondták neki hogy 3évig nem jöhet ki az otthonból és iskolába semjárhat többet és hasonlók, de ez nem megoldás, kérem valakisegítsen! hogy mit tehetnék nagyon szeretnék neki segíteni mert egy tündéri kislány, nagyon aranyos értelmes de nagyon kivan!!!!

2013. máj. 13. 21:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha bántalmazzák otthom a rendőrséghez forduljon.
2013. máj. 13. 22:13
 2/12 anonim ***** válasza:
Ha bántalmazzák, akkor vegyetek egyből látleletet és irány a rendőrség. Jó lenne ha a kollégiumi nevelőtanár/kollégium igazgatója is tenne hivatalból bejelentést a gyámhatóságon, őt muszáj lenne komolyan venniük. Esetleg azzal vedd rá őket, ha ódzkodnak, hogy ha később ebből bármilyen ügy lesz, őket is elő fogják venni,h nem tettek semmit. Ha megteheted, kérdezd meg a gyámügyön h nincs-e lehetőséged a kislányt családba fogadni.
2013. máj. 14. 09:16
 3/12 zabmester ***** válasza:

Ha kollégiumba került, akkor végül is elkerült otthonról, nem?

De amúgy nem lehet, hogy a kislány összekevert valamit? Olyat nem mondanak, hogy ha otthonba kerül, akkor nem járhat iskolába, hiszen tanköteles, meg amúgy is, járnak iskolába azok a gyerekek is, akik nem a családjukkal nevelkednek. Nem lehet, hogy azt mondták neki, hogy másik iskolába kéne járnia ebben az esetben?

Szerintem talán az lenne a legjobb, ha úgy menne be a gyermekjóléti szolgálathoz, hogy elkíséri egy felnőtt is, mondjuk pl. te.

2013. máj. 14. 09:57
 4/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

a kislány menjen be a gyermekjóléti szolgálathoz.

(nem ugyanaz, mint a családsegítő, és itt kifejezetten a gyermek érdekeit nézik). Nagyobb településeken önálló szolgálatként működik és nem az első megoldási alternatíva az, hogy gyermekotthonba küldik.

Az ilyen szolgálatoknál is van szociális munkás, jogász, pszichológus.

remélem, tudtam segíteni.

Minden jót kívánok a kislánynak:

2013. máj. 14. 15:04
 5/12 A kérdező kommentje:
Tegnap beszéltem vele újra összemetélte magát, azt mondta én vagyok az utolsó reménye és ha én se tudok segiteni öngyilkos lesz!!!Igen el került otthonról de hétvégére haza kell menni-e és sajnos lassan itt a nyári szünet!!úgy h ez nem volt teljes megoldás!nem kevert össze semmit mert ezzel hülyítették, azt mondták neki h válasszon, nem is értem hogy tehetnek ilyet! én nagyon szeretnék neki segíteni sőőőt ide is venném a mi családunkba csak kellene nekem valaki aki tud nekem segiteni!! már ma voltam az itteni családsegítőnél és fogalmaztam egy levelet de sajnos innen is oda küldik majd először a levelet ahol jelentkezett a kislány félek nem lesz belőle semmi, már volt a gyermekjólétiseknél is ott mondták neki ezt a 3éves dolgot amit én nem hiszek el hogy így működne csak azzel próbálták meg félemlíteni a kislányt és mint kiderült az anya jóban van az egyik gyermekjólétissel..:( nagyon elszánt vagyok komolyan szeretnék neki segíteni!!!!remélem valaki tud majd nekem segiteni nagyon hálás lennék érte!!sajnos látleletet én ne tudok veteni mert én nem a rokona vagyok csak egy ismerőse!!:( ha hülyén fogalmaztam valamit elnézést kérek csak már nagyon ideges vagyok ez miatt mert rettenetesen sajnálom!!
2013. máj. 14. 17:37
 6/12 anonim ***** válasza:

családsegítőnél nem tudnak segíteni, csak a gyermekjóléti szolgálatnál, oda menjen! ha megverik, menjen be a rendőrségre, orvoshoz, látlelet--> egyenes út a feljelentésig, és nem csak őt, hanem a kisebb testvéreit is kiemelik.

Hova valósiak vagytok?

2013. máj. 14. 21:07
 7/12 A kérdező kommentje:
Most hogy megverték nem látszik rajta semmi, csak az látszik rajta h már megint összemetélte magát azt pedig nem a szülei tették!!
2013. máj. 14. 21:49
 8/12 anonim ***** válasza:

sajnos ha nincs bizonyíték, a gyerekjólétisek sem fognak tudni semmit tenni.

Mert ennyi erővel bárki bemehet és előadhatja, hogy otthon sz-rrá verik. Sajnos meg kell várni, míg lesz rá bizonyíték - látlelet...

2013. máj. 14. 23:15
 9/12 zabmester ***** válasza:
Ezért írtam, hogy menj be vele, és akkor rá tudsz kérdezni olyan dolgokra, ami nem tiszta. Bár még mindig nem akarom elhinni, hogy azt mondták neki, hogy ha kiemelik otthonról, akkor nem járhat iskolába.
2013. máj. 15. 12:59
 10/12 A kérdező kommentje:
Pedig ezt mondták neki, számomra is hihetetlen de ezt is azért h ne akarjon el menni és beletörödjön a kollégiumba...
2013. máj. 15. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!