Valahol olvastam, hogy bármely rendszeresen folyósított állami juttatás mellett nem jár Gyed/Gyes. Ez érvényes az ösztöndíjakra is? Vagy Gyed/Gyes mellett is kaphatok egyetemi szociális/tanulmányi ösztöndíjat?
Nem, dehogy is :) Akkor ennyi erővel a családi pótlék sem mehetne egyszerre a gyed-del/gyes-sel.
Tulajdonképpen annyi, hogy amíg valaki gyed-en van, addig nem lehet egyszerre gyes-en is (vagy fordítva), nem kaphat ezzel együtt ilyen-olyan rendszeresen folyósított segélyt, stb.
Az ösztöndíj egészen más, legyen szó akár tanulmányiról, akár szociálisról. Amúgy én is kaptam, elsőévesen még gyes-en voltam, és így is járt a szoc. ösztöndíj. Annak a megítélése annyiban függhet össze a gyes-sel, hogy esetleg azzal együtt az egy főre eső jövedelem túl magas lesz (bár ezt őszintén szólva kétlem), de amúgy is, aki családfenntartó, annál automatikus a 20%-os kategória, tehát az elért pontok nem is számítanak, így is úgy is megkapja a legmagasabb összegű szoc. ösztöndíjat.
A tanulmányi ösztöndíjnak meg végképp semmi köze ehhez a sztorihoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!