Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy nyomjam el az ösztöneimet?

Hogy nyomjam el az ösztöneimet?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, munkahellyel, több éves kapcsolatban. Egyre gyakrabban jön elő bennem, hogy lassan vágynék egy babára. Ésszel tudom, hogy még nem kellene, még korai lenne, de belül mégis egyre inkább azt érzem, hogy nagyon szeretném, és nincs is annál csodásabb dolog.

Sok ismerősömnek, kortársamnak már van gyermeke, és amikor meglátom, vagy egy kismamát látok, mindig irigykedem, hogy milyen jó nekik, már lehet gyerekük. Tudom, hogy még fiatal vagyok, és bőven van időm rá, nem maradtam le semmiről, de fiatal anyuka szerettem volna mindig is lenni, és mindig is a gyermeket és a családot tartottam az életcélomnak, amire a legjobban vágyok.

Napi szinten olvasgatok szüléstörténeteket, a bezzeganyát, várandóssággal kapcsolatos dolgokat. De tudom, hogy még nem kellene ennyire foglalkoznom vele és beleélni magam. Hogy nyomjam el ezt az ösztönömet?

Amúgy már nem most alakult ki, csak mindig egyre erősebb és erősebb.

2013. júl. 14. 23:33
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem ne nyomd el,ha ezt szeretnéd,tedd! Nem az életkor számít.Van 45 éves nő is akit ismerek és le sem tojja a gyerekét,viszont pasizni van esze..

Én 19 évesen estem teherbe és 20 évesen szültem.Most 29 vagyok és nem bántam meg...már a 3. is a pocakomban van.:)

2013. júl. 14. 23:43
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Hejj, első, azért ne felejtsd el, apuka is kell ám a gyerekhez, és nem csak megcsinálni.

Én azt mondom, vágj bele, de csak akkor, ha a párod is benne van. Magadnak ne szülj gyereket, arra ráérsz 35 évesen is.

2013. júl. 14. 23:46
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Csak az tart vissza, hogy fiatal vagy? Tudom, hogy nehéz elnyomni ezt az érzést. Bennem később jött az érzés, 3 évet kellett érlelgetnem, mire elkezdhettünk próbálkozni (1. hónapban összejött), szerettünk volna 2 év múlva kistesót, de sajnos nem jöhetett össze, már lecsúsztam a 3 év korkülönbségről is, s most már lassan csak a 4 év lehet meg:( Mindig közbejön valami, ami miatt nem lehet, és még így is nehéz elnyomni, pedig már van egy lányom, akit imádok, de szeretnék még egyet, s most már nem csak magunk miatt, de a lányom miatt is, hogy legyen kistesója. Augusztusban kezdhetünk el próbálkozni (Már hamarabb összejött, csak 12 hetesen elvetéltem, 3 mensit meg akarjuk várni. Augusztussal letelik:D. Mikor elvetéltem, abban a pillanatban teherbe akartam esni, még jobban talán, mint amikor a lányommal akartam teherbe esni. )

Iszonyat érzés, mikor az ember akarja a gyereket, de nem lehet.:(

De eljön mindenkinek az ideje, a tied is el fog jönni, tudom, hogy nehéz bármi másra gondolni, nem arra figyelni, nem szomorú lenni, hogy neked még nincs. Kitartás. Próbálj meg valami más célt keresni.

2013. júl. 14. 23:53
 4/8 anonim ***** válasza:
16%
Első, valaki elfelejtett neked mesélni a védekezésről, vagy miért ontod magadból a gyerekeket minden egyes együttlét után?
2013. júl. 15. 02:45
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Előttem szóló:

Miért baj az, hogy valaki 29 évesen a 3. babát várja?

Kérdező:

A párod hogyan áll a dologhoz? Gondolom, beszéltetek már róla, ha több éves a kapcsolat. Szerintem sem kell elfojtanod magadban, ha ez neked ilyen fontos, csak azért előbb házasodjatok össze.

2013. júl. 15. 03:38
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

4-es: "Ontja magából" a gyerekeket? - Várja, kihordja, megszüli és szereti őket. Felháborító, nem?

Ráadásul minden együttlét után? Miért, te minden alkalommal ott vagy és tartod a gyertyát?

Szerintem inkább te védekezz! Jó alaposan!

2013. júl. 15. 07:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia egy idősek vagyunk :-D ugyanez az érzésem van! Mi probalkozzunk :-D párom is vágyik rá, ne félj de beszéld meg a pároddal :-D írj :-D
2013. júl. 15. 09:00
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ! Jó, hogy nem csak én vagyok ezzel így.

Kedves 4. szerinted mi a baj azzal, ha valakinek 3 gyereke születik? (10 év alatt) Nem értem. De azt sem, miért kell egymást lepontozni. No mindegy, nem ez a lényeg.

Ő még nem érzi késznek magát rá, és még nem szeretné. MEg én is úgy szeretném igazából, hogy még a teherbe esés előtt eljegyzés és esküvő. Neki még sajnos nem sikerült rendes munkát találnia. (22 éves) Úgy áll a dolgokhoz, hogy amíg nem érzi azt, hogy el tudná tartani a családját, addig nem szeretne. Ezt meg is értem, és is így gondolom, csak olyan nehéz várni, amikor már vágyom rá. Tudom, hogy majd eljön az én időm is, csak nehéz türelmesnek lenni és kivárni. Beleavatkozni, szándékosan sürgetni meg nem akarom, jön, amikor jönnie kell. Tudom, hogy még nem jött el a megfelelő ideje. Csak addig valahogy meg kell birkóznom az ösztöneimmel.

2013. júl. 15. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!