Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyjam, hogy ezt csinálja,...

Hagyjam, hogy ezt csinálja, vagy nyomjam vissza?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 hét múlva lesz 5 hónapos. Már bő egy hónapja azt csinálja, hogy ha megfogjuk a kezét ülésbe húzza magát, hordozóban, babakocsiban könyökére támaszkodva tartja magát. Ma anyukám az ölében tartotta (ilyen félig ülő pózban, tehát anyukám hasának dőlve, előre nézve), és egyedül felült egyenesbe, kapaszkodás nélkül. Persze eldőlt, de felült. Ezt símán fekve nem tudja még. Hagyjam hogy így próbálkozzon vagy rögtön nyomjuk vissza?
2011. júl. 7. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

nem ült fel, ez nem ülés és nagy valószínűséggel nem is így fog felülni, ugyanis a babák többsége mászásból ül ki vagy állásból ül le, kevés aki hasizomból húzná fel magát.

ez reflex amit a babád csinál, nem visszanyomni kéne hanem oda se adni a kezed. nagyon ügyes, tegyétek le a földre amikor ébren van és kússzon-másszon, gyakoroljon csak

2011. júl. 7. 19:09
 2/6 anonim ***** válasza:
A fiam pont ezt csinálja. Én nem hagyom ebben a pózban, mert még nem elég erős a gerince. Majd ha négykézlábról ül fel, maradhat. Akkorra már eldőlni sem fog.
2011. júl. 7. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:
19:10 vagyok. Nálunk kéz nélkül is csinálja.
2011. júl. 7. 19:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez megy és nagyon sír ha nem hagyom ülni :(
2011. júl. 7. 20:32
 5/6 anonim ***** válasza:

A lányom is ezt csinálta/csinálja és ő is kb 4,5-5 hós korától.Én nem nyomtam vissza, csak akkor sokalltam be mikor fejjel lefelé lógott ki a 3 pontos övvel ellátott pihenőszékből.

Különben ő is mindenhol és mindenben csinálja, amiben csak tudja.Autósülésben, babakocsiban, mindenütt.

Én nem nyomtam vissza, akkor egész nap nyomogathatnám!

Szerintem nem baj, ha edzi magát, a gerince is erősödik tőle!

A kulcs az, hogy ne engedjétek teljesen ülni, inkább csak 45 fokban.Hamarosan rájön a titok nyitjára:)

6 hós a lánykám, simán felhúzza magát kis segítséggel, de még nem stabil

2011. júl. 7. 20:46
 6/6 anonim ***** válasza:
4 hónapos fiam ha a hátán fekszik akkor emelgeti a fejét,mintha hasból akarna felülni,egyszer megfogtam mindkét kezét és olyan pillanatok alatt talpára állt,hogy magam is meglepődtem,azóta ha meg is fogom a kezét csak az egyiket merem,még mielőtt bármi baja lenne.
2011. júl. 7. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!