Ti hogy hívjátok a gyermeketek apját?
Idegennek- a "Párom" vagy a "Gyerekek apukája" esetleg "Apjuk". Nem vagyunk házasok. Majd ha eszünkbe jut összeházasodni,akkor büszkén mondom majd az idegennek,hogy a "Férjem"...
Ismerősnek a keresztnevét mondom.
Köszönöm a válaszokat, mindenkiné hasznos volt.
Én is szoktam Apának hívni, de nem azért mert ő az apukám hanem ha a gyerek is ott van így egyszerűbb. Ettől függetlenül ha Zolit mondok neki tudja a gyerek kinek szólok :)
A párom-tól kiráz a hideg, az élettársi szótól mindig egy alkoholista család jut eszembe nem tudok elvonatkoztatni :(
A keresztnevén vagy páromnak, idegenek előtt.
Apázni csak akkor szoktam, amikor a gyerekekhez beszélek, mert számomra az apa a saját apámat jelenti.
Ugyanígy ő sem szólít anyának, mert neki is van anyja és őt hívja úgy.
A gyerekek sosem szólítottak minket a keresztnevünkön annak ellenére, hogy mi mindig úgy szólítjuk egymást.
De ennyi erővel akár a nagyszülőket is mamáznunk és papáznunk kellene, hogy nehogy máshogy szólítsák őket a gyerekek :))
Kérdező!
Ezek szerint ti sem vagytok házasok :)
És akkor idegenek előtt hogy nevezed a gyerekeid apját, amikor ő nincs ott? Persze amikor nem olyan a szitu, hogy a keresztnevén egyértelmű lenne.
De mi házasok vagyunk csak leírtam a véleményem az élettársi szóról :)
Amúgy én azt mondom a férjem vagy Zoli szitutól függően.
Néha szoktam mondani hogy első férjem ezen szoktak csodálkozni :) Amúgy tényleg az első férjem, de még mindig az :)
Férjemmel mi is Cica-Szivem-Drágám-nak hivjuk egymást- de mikor a fiam is elkezdte mondani az apjának, hogy cica, inkább maradtunk az Apánál. :) Szóval a gyerekek előtt Apa, egymás között a fentiek, egyéb helyen a Férjem! :)))
Helyzettől függ, de a gyerekek előtt Anya és Apa vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!