Miért adnak mindig Hanna nevet a lányoknak mostanában?
Mindenki Hanna, Hanga, Zoé...
Tuti nem adnám a lányomnak...
6-7 év múlva, mikor iskolába mennek, az ált.isk. Alsó tagozatát Hannának fogják hívni.
Most nem azért mert nem tetszik, csak annyi van belőle, mint égen a csillag!
Az én nevem is annó divatnévnek számított.
Bár én azért kaptam ezt a nevet, mert 99%os kisfiú voltam:)))
És amikor kijöttem, kiderült:nini, ez nem kisfiú hanem kislány...így gyors névválasztás lett:))
Elég nagy a rokonságunk, de csak 1 Hanna van, Hanga Zoé egy sincs.
Baráti körben 2 Hanna van ( egy 1 éves, és egy 5 éves), Hanga nincs, Zoé 1
Szerintem nem vészesen gyakori. Tény, hogy most nagyon felkapott nevek, de régen ilyen volt az András, István, László is...
Saját példa, 2011-ben született a kislányom, a Tünde nevet választottuk neki. Statisztika alapján nem volt benne az első 100 leggyakoribb névben. Elköltöztünk, és itt összesen 4 Tünde is van a kislányomon kívül :)
Szóval nagyon hely függő is... hol, mit adnak szívesen a gyerekeknek!
A mi kislányunk Hanna lesz, augusztusban születik, így mint illetékes válaszolok. Bár nem lesz túl terjengős az indoklás: ez tetszik a páromnak és nekem is.
Nem mások igényei alapján választottunk nevet, nem nagyon volt szempont, hogy másnak mi a véleménye a Hanna névről. A mi lányunk lesz, a mi teljesen egyedi Hannánk, és ha valakinek nem tetszik a név, ne válassza a sajátjának. Nyilvánvalóan, én sem reklamálok, amiért valaki Dzsenifernek, Eszmereldának vagy Napsugárnak nevezi el a gyermekét, attól függetlenül, hogy nekem meg ezek a nevek nem tetszenek. (Elnézést az érintettektől.)
Egyébként lehet, hogy most olyan sok Hanna van, de felénk például az elmúlt években (kb. az elmúlt 5-6 évben) egy Hanna sem született, de Anna, Emma, Lili és Bence annál több. Mégsem zavar. Másnak ez tetszik és el kell fogadni. :)
Nem, nem zavar:-))
Csak, hogy Titeket nem e zavar, hogy rengeteg Hanna lesz körülöttetek?(lehet nem mindenhol, de vegyük példának, ahol sok ban).
Szó se róla, szép név:-)
Nekem tetszik, csak másnak is:))))
Nekünk külföldi apuka miatt, külföldi kislány név lesz. Elvileg Magyarországon még nincsen:-))
Szia!
5. vagyok! Írtam is privát üzenetet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!