Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Többgyerekes anyukák, akik...

Többgyerekes anyukák, akik tömegközlekednek?! Mennyire jellemző, hogy idegenek segíteni le-fel tenni a babakocsit, vagy hogy előzékenyek?

Figyelt kérdés

Ma két kisgyerekemmel utaztam vonattal. A nagyobbik 3 éves, tehát még fogni kell a kezét az állomáson, a kicsi 10 hónapos, babakocsival vittem. Rengeteg lépcső, sehol egy olyan lehetőség, hogy a babakocsit tolni lehetne. Persze a jegypénztár a másik oldalon volt, oda is fel-le cipekedni, elég nehéz.

ENgem arra tanítottak, hogy ilyen helyzetben segítsek, mindig segítek is. Átadom a helyem, segítek le-fel tenni a babakocsit stb. Ma, többször is volt, hogy férfi emberek mentek el mellettem üresbe, én meg magyarázom a kisfiamnak, hogy nagyon kapaszkodjon, mert nem bírom fogni a kezét meg siessen, mert nem bírom a babakocsit.

Volt egy pali, aki még cuppogott is, hogy eláljuk az utat. Komolyan, szerintem ez nagyon gáz. Aztán hazafele, egy nő a két tini lányával segítettek, de rajtuk kívül senki. Igaz nem apellálok másnak a segítségére, de a cuppogos palin nagyon kiakadtam. Bolba is volt, hogy beelőztek, mivel lassabb vagyok babakocsival. Mással is előfordul ilyen??

2013. júl. 5. 18:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is napi szinten látok babakocsist és mindig segitenek vagy én segitek nő létemre ha férfi nem ugrik. De ugyanez vonatkozik az idős emberekre is. Nem tudom ti merre jártatok hogy ez volt.
2013. júl. 5. 19:34
 12/16 A kérdező kommentje:

A mai esemény Tatabányán volt, a múltkori Sopronban.

AMúgy félreértés ne essék, én sem várom el senkitől, hogy segítsen, csak igen elszomorítónak tartom, hogy ide süllyedtünk. :-(

2013. júl. 5. 19:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
négy gyerekkel buszozáskor (10,8,4 évesek és 7 hónapos kocsiban) a nagyok már sokat segítenek, de ha nekik is van cuccuk amire figyelni kell, akkor általában megy az ingyen cirkusz bámulás (hülye nő ennyi gyerekkel akar buszra szállni)
2013. júl. 5. 20:04
 14/16 A kérdező kommentje:
..akkor még gyorsan csinálunk még két gyerkőcöt. :-)
2013. júl. 5. 20:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én Budapesten lakok, de csak ritkán utazok tömegközlekedéssel, viszont eddig csak pozitív tapasztalatot szereztem. Elég nehéz babakocsim van és a kisfiam is már 12 kg. Egyedül nem nagyon tudnám felemelni a régi típusú buszra, de eddig mindig akadt valaki, aki felajánlotta, hogy segít. Sose várnám el senkitől, de nagyon jól esik, mert így nem kell megvárnom az alacsony padlós buszt, ami vagy jön vagy sem.
2013. júl. 6. 12:18
 16/16 A kérdező kommentje:

..Akkor úgy látszik csak én vagyok ilyen "szerencsétlen".

Avagy, egy barátnőm azt mondná, hogy azért nem segítenek, mert kinézik belőled, hogy egyedül is megoldod! :-)

2013. júl. 8. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!