Többgyerekes anyukák, akik tömegközlekednek?! Mennyire jellemző, hogy idegenek segíteni le-fel tenni a babakocsit, vagy hogy előzékenyek?
Ma két kisgyerekemmel utaztam vonattal. A nagyobbik 3 éves, tehát még fogni kell a kezét az állomáson, a kicsi 10 hónapos, babakocsival vittem. Rengeteg lépcső, sehol egy olyan lehetőség, hogy a babakocsit tolni lehetne. Persze a jegypénztár a másik oldalon volt, oda is fel-le cipekedni, elég nehéz.
ENgem arra tanítottak, hogy ilyen helyzetben segítsek, mindig segítek is. Átadom a helyem, segítek le-fel tenni a babakocsit stb. Ma, többször is volt, hogy férfi emberek mentek el mellettem üresbe, én meg magyarázom a kisfiamnak, hogy nagyon kapaszkodjon, mert nem bírom fogni a kezét meg siessen, mert nem bírom a babakocsit.
Volt egy pali, aki még cuppogott is, hogy eláljuk az utat. Komolyan, szerintem ez nagyon gáz. Aztán hazafele, egy nő a két tini lányával segítettek, de rajtuk kívül senki. Igaz nem apellálok másnak a segítségére, de a cuppogos palin nagyon kiakadtam. Bolba is volt, hogy beelőztek, mivel lassabb vagyok babakocsival. Mással is előfordul ilyen??
A mai esemény Tatabányán volt, a múltkori Sopronban.
AMúgy félreértés ne essék, én sem várom el senkitől, hogy segítsen, csak igen elszomorítónak tartom, hogy ide süllyedtünk. :-(
..Akkor úgy látszik csak én vagyok ilyen "szerencsétlen".
Avagy, egy barátnőm azt mondná, hogy azért nem segítenek, mert kinézik belőled, hogy egyedül is megoldod! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!