Ez mostanában lett ennyire jellemző hogy ilyen kicsi korkülönbség van a testvérek között?
nem tudom, de nekem a hátamon futkos hideg, amikor 1-1,5 éveket írnka.
nekem még a 3-4 év is sok lett volna.
Emlékeim szerint én voltam az összes osztályomban a kivétel: 6-8 év van a testvéreim és közöttem (mentség: más az apuka), így a testvéreim között 2 év van, ez volt az osztálytárasaim körében az általános.
Nekem egyébként az a meglátásom, hogy vagy a 2 év alatt a nyerő, vagy a 4, de inkább 5 év felett. És ennek nem más az oka, mint az ellátások összege és/vagy a munkahely megtartása. És arról sem szabad megfelejtkezni, hogy mivel egyre későbbre tolódik ki a gyerekvállalás, egyre kevesebb idő van X gyerek "legyártásához".
Nálunk 1-2 között 18 hónap van, 2-3 között 30 hónap lesz.
Aha értem :)Akkor csak én nem futottam össze ilyen kicsi korkülönbségesekkel eddig :) Inkább 3-4-5-6 év volt a jellemző felénk legalábbis.
Nekem is kis korkülönbség van a gyerekek között ( 21 hónap) de még egyszer kezdeném inkább 3-4 évre voksolnék:)
Az öcsém és köztem 2 év 2 hónap van.Amennyire emlékszem,az összes ismerősnél max 3 év volt.
Az én gyerekeim között 20 hónap lesz.
Szerintem a jó családtámogatási rendszer a fő oka ennek. ugyanis a gyerek 2 éves kora után már csak gyes jár és abból megélni nem lehet(25000ft). viszont ha a kistesó a nagy 2 éves koráig születik akkor folytatódik tovább a gyed.
És valóban a legtöbb családban manapság így születnek a babák, de ez egy fajta kényszer helyzet.
Nálunk is két hét múlva jön a tesó, a nagy még csak 21 hós. Szívem szerint még én is vártam volna de deviza hitel mellett esély nincs megélni a gyesből, így sem sok de akkor mit adok enni a gyereknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!