Ez mostanában lett ennyire jellemző hogy ilyen kicsi korkülönbség van a testvérek között?
Igen, egy nagy lapattal ra tesz a gyed/gyes rendszer.
Viszont mi negyen vagyunk testverek, a legidosebb testverem 41 eves, tehat ez nem mai tortenet, de Ok harman 3-3-3 ev kulonbseggel szulettek, majd en 8 ev kihagyas utan. Tehat a 3 ev kulonbseg mar akkor is "divat" volt, pedig a gyed rendszer meg nem ilyen volt es Edesanyam 1-1 evvel szulesek utan visszament dolgozni.
A sajat tapasztalatom viszont az volt, hogy a 3 egymas utan szuletett testverem nagyon jo kapcsolatban voltak, egyutt nottek fel, velem sohasem volt meg az osszhang, inkabb volt egyke eletem. Mindenhez kicsi voltam mar, amit ok csinaltak, nem vettek be a programokba, mire 10 eves lettem, addigra mar nem is eltek otthon, dolgoztak, stb.
A ferjemeknel ugyanez volt a helyzet.
Igy mi emiatt felbuzdulva vallaltunk 2 gyermeket 14 honap korkulonbseggel.
A gyed rendszer engem egyaltalan nem motivalt, mivel nem is Magyarorszagon volt munkaviszonyom, tehat ez engem nem erintett. Hiaba volt kicsi a korkulonbseg ennyire, az ottani rendszer miatt meg en igy is visszamentem dolgozni a masodik baba erkezese elott terhesen ugy, hogy az elso is boven egy ev alatt volt.
Nem bantuk meg, en nem erzem, hogy nem tudnek ellatni, nevelni ket gyermeket ilyen pici korkulonbseggel.
Itt a játszótéren (Bp.) elvétve akad kis korkülönbségű testvér. Talán 3-an, ha vagyunk anyukák.
Abból kettőnek oviba jár a nagy, csak az enyém nem:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!