Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha hormongyógyszerrel próbálják megtartani a vetéléshez közeli terhességet?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon-nagyon kemény elveszíteni egy életet, sajnos már kétszer velem is megtörtént, de ha egy baba nem akar megmaradni, annak oka van. Nem lehet, hogy így beteg baba születik? Esetleg von olyan, akinek visszafordították így a vetélését és egészséges babája született? Nagyon örülnék a sikersztoriknak is.

(Ha valakit bánt a kérdés, attól elnézést kérek.)

2009. okt. 16. 16:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

2 vetélés után egészséges, gyönyörű kislányom született.

A gyógyszer nem segíti a beteg babák megmaradását. Hormonális támogatást nyújt ott, ahol anyuka szervezete nem termel eleget.

A beteg (életképtelen) baba gyógyszer mellett is elmegy.

Én Utrogestan-t, MagneB6-ot, No-spa-t szedtem.

2009. okt. 16. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Duphastont szedtem az 5-14.hét között.Véreztem és görcsöltem.A lányom időre született nagy súllyal,7 hónapos.Azt nem tudom,hogy később lesz-e valamilyen káros hatása.

2009. okt. 16. 18:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia!Én utrogestant,magne b6-ot szedtem/szedek.A végén kiderül,remélem,nincs baja és nem ártottam neki.Elvileg a vizsgálatok alapján egészséges.
2009. okt. 16. 18:26
 4/7 anonim ***** válasza:

En is arra tudok gondolni, mint az elso valaszado. Ha a kismama nem termel eleg hormont azon segitenek a hormone keszitmenyek de, ha a babaval gond van akkor nem segit a hormone kezeles.

De viszont en igen erdekesen jartam (kulfoldon elek) volt mar egy vetelesem. Mikor ismet kismama lettem kertem, hogy adjanak nekem Duphastont vagy Utrogestant mert nagyon feltem, hogy elveszithetem ezt a babat is es olvastam ezen az oldalon, hogy ez a ket gyogyszer segithet. A Duphaston-ra azt mondta a szuleszno, hogy sajnalja de azt 2008-ba betiltottak es itt, nem adhato mar. Hat kivancsi lennek miert tiltottak be. Keresgeltem az internetten de semmit nem talatam csak annyit irtak, hogy kivontak a forgalombol 2008 Marciusban ebben az orszagban. Mashol meg adjak. Ki erti ezt???

2009. okt. 16. 18:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nehéz egy az egyben kimondani hogy jó-e vagy sem, mert nem minden szervezet reagál rá egyformán. Én pl hiába kaptam, elment a magzatom a 6. héten. Szörnyű volt, de jobb ez így, mert azóta van egy gyönyörű babám aki a kezdet kezdetétől életerős volt. Így szép és problémamentes terhességem volt, öröm rá visszagondolni. A másik babával valószínűleg sokkal stresszesebb, nehezebb lett volna. Egy rokonom viszont úgy járt, hogy az elejétől kapta a hormont, így a magzat elég sokáig életben maradt, de végül sajnos mégis meghalt és ráadásul akkor már meg kellett szülni. Szóval ő azt mondta, jobb lett volna ha nem kap ilyesmit. Ugyanakkor itt vannak az előző hozzászólók akiknek segített megtartani a babát. Nem tudom hogyan döntenék ha legközelebb ilyen cipőben járnék. Most azt mondom, úgy gondolkodom ahogyan Te (ha nem akar megmaradni a magzat annak oka van), de lehet hogy a picivel a szívem alatt megint beszedném a tablettát...
2009. okt. 16. 22:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy vetélés után a második terhességemnél a 12.-ik hétig szedtem a Duphastont és szép egészséges fiam született aki már 3 éves lesz. Most ismét terhes vagyok és a 9.-ik hétig nem szedtem semmit, aztán elkezdtem vérezni, ügyelet-kórház...3 napig bent voltam és ismét szednem kell ezt a gyógyszert, a baba megmaradt, ultrahang szerint semmi baja és azóta nem volt vérzésem sem. Szóval úgy néz ki nekem segít ismét ez a gyógyszer + a Magne B6.Az első vetélésemnél nem segített semmi (inyekció, gyógyszer...semmi)...ő menni akart , mert nem volt egészséges!

Szerintem sok babát megment ez a hormonkészítmény!

11hetes kismami

2009. okt. 17. 09:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is a 8. héttől a 14. hétig utrogestánt szedtem,mert barnás vetélésre utaló vérzésem volt,de megmaradt és a legtöbb esetben nem azért indul be egy vetélés,mert nem egészséges a baba.Én is úgy tudom,hogy ha nem életképes,akkor ez a gyógyszer nem tudja megtartani.Mondjuk nekem koraszülésem volt,de mára már 16 hónapos a kisfiam.
2009. okt. 17. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!