Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon szeretnénk a párommal...

Nagyon szeretnénk a párommal egy gyermeket, de csak ő dolgozik, kap 160. 000 ft -ot. Bevállalnátok így a gyereket?

Figyelt kérdés
2013. júl. 3. 08:14
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem. Ma már egy munkahelyben nem lehet bízni. Pár hónap múlva megszűnik a munkahelye vagy baleset éri vagy bármi és nem tud dolgozni, akkor hogy élnétek meg 25 ezer gyesből?

Egy szülőnek felelősséget is kell vállalni a gyerekére.

2013. júl. 3. 10:34
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem teljesen ingyen volt a terhesgondozás, ügyeletesnél szültem, még jobb ellátást kaptam, mint akinek volt fogadott dokija. Egy 4D ultrahangon kívül semmiért sem fizettem. Annyi, hogy most a kombinált tesztért már fizetni kell terhesgondozáson, de nem kötelező, minden más ingyen van. Orvos letudva.

Babakocsit újonnan kapsz 30 ezerért is, ha nem vágysz extra funkciókra és nem azért veszed, hogy villogj vele. Én 40 ezerért vettem új Giraffe Club babakocsit, új babahordóval. Használtan ennek töredékéért is kapsz. Ami húzós, ha nem tudsz szoptatni, a tápszer sajnos receptre is elég drága, főleg ha HA-s tápszer kell.

Pelenkából sem fontos Pampers, van olcsóbb és ugyanolyan jó minőségű pelenka.

Ruhát nem is érdemes újat venni, mert gyorsan kinövik. 1-2 darab új ruhát szereztem be, ha orvoshoz mentünk azt adtam rá.

Kötelező oltások ingyen vannak. Rota ára elég húzós, de a többi fizetős oltás kibírható.

Cumisüvegből szintén célszerű drágább, jobb minőségűt venni. Légzésfigyelő, babamérleg húzós lehet, de én pl. kölcsönöztem őket.

Alapjában véve a gyerek minél nagyobb lesz, annál többe kerül. Óvodáskorban sokkal több kiadásod lesz a gyerekre, mint babaként.

Rengeteg dolog van, amit lehetne sorolni ami felesleges vagy olcsóbb is jó. Kiságy pl. van 10 ezerért is, nem kötelező a pelenkázó szekrény sem 30 ezrekért vagy többért, nekem pl. kiságyra való pelenkázó lapom volt, 4 ezer forintért.

2013. júl. 3. 10:39
 23/27 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk is ez a helyzet, férjem dolgozik csak és ő is ennyit keres. 10 hónapos a fiam nincs semmi anyagi gondunk mindenünk meg van ami kell.
2013. júl. 3. 10:56
 24/27 A kérdező kommentje:

nagyon extra és drága cuccokat akkor se vennék, ha ennél több fizetése lenne..én ilyen vagyok

nézegettünk már több felé,és tényleg ugyanazt tudom megvenni olcsón ,mint a nagyon drágát...több mindent kapnánk

nem vagyunk felelőtlenek,mint mondtam, elraknánk belőle,hogy legyen mihez nyúlni, ha ott állunk előtte

valakinek mint látom sikerül belőle megélni..ehhez is az kell,hogy jól betudja osztani az ember a pénzét

köszönöm mindenkinek a válaszát

2013. júl. 3. 12:49
 25/27 anonim ***** válasza:
82%
Én bevállalnám. Nálunk is a párom dolgozik csak jelenleg, ő havi 180-200 ezret keres. Nem valami sok, de a baba becsúszott, pont munkahely váltásnál tartottam, így elküldtek. Van lakás és autó hitelünk, ennek ellenére szerintem jól élünk. A fiam semmiben sem szenved hiányt, neki a legdrágább játékot is hajlandóak vagyunk megvenni. Tény és való magunknak kevesebb ruhát veszünk pl, ritkábban járok fodrászhoz stb. Sokat kirándulunk, és a kisfiunknak meg van mindene, ez a legfontosabb!
2013. júl. 3. 13:20
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez kettőtök fizetése lenne, akkor azt mondanám simán megoldható, de mivel ez egy ember fizetése, ami lehet holnap már nincs szerintem felelőtlenség lenne csak gyes-re szülni.
2013. júl. 3. 16:46
 27/27 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem be vállalhatod. Te is kapsz havonta még 39ezret(gyes, családi) azaz havi 200 ezer és csak rezsire kell költenetek mivel saját ház. Mi se élünk többől, sőt. Ráadásul mi albérletbe élünk. Lányunk nem szenved hiányt. Ruhái újak, hello kitty mániába szenved így azt is venni kell mindig. Sose volt olyan ogy a boltból ne kapjon semmit. Legalább egy kinder csokit. 160 ezres fizetés a mai világba már csoda. Azért ne vállaljanak mert bármikor kirúghatják? Akkor senki se vállaljon mert senki munkahelye se biztos. Ha kirúgják lehet keresni másikat. Sokan azért nem dolgoznak mert nincs olyan munka amit szívesen dolgoznának nem azért mert nincs. Már pedig a mai világba az ember nem teheti meg hogy válogasson. Vállaljatok nyugodtan, jó helyen lesz!
2013. júl. 4. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!