Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon rossz anya vagyok?

Nagyon rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés
Nem szeretném szoptatni a babámat. 8hetes. Csak közbe, napi 2x-3x kap cicit, a többi étkezésre tápszert. Azt szeretném ha elapadna a tejem, mert utálok szoptatni. De közben pedig nem szeretném ha a családtagok ezt tudnák, tehát próbálom úgy csinálni h űgytünjön h szeretnék szoptatni.
2013. júl. 1. 20:05
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Szia.En teljesen megértelek.5 hetes a fiam 2 hetes kora ota tisztan tapszeres.En majdnem depresszios lettem a szoptatas ‘‘kenyszere‘‘ miatt.A kórházban csak nyomattak,en probaltam megszeretni,de nem ment.A stressz es az elvárások miatt teljesen kiborultam már pszicholpgust akartak hozzám küldeni.Aztan hazajöttünk tápszer+fejés.Kín azért a pár ml-ért ami volt,de ok.A harmadik hétre lelkileg total k.o. lettem megprobaltam meg a szoptatast de mar a kicsi nem fogadta el. Ezt csak azért irtam le h tudd nem vagy egyedül.Imadom a fiam de amig probaltam szoptatni egy roncs voltam 24-bol 12 orat sirtam nem voltam önmagam.Miota tapszeres önmagam vagyok.Boldog es kiegyensulyozott es ő is az,nagyon jo baba. Vizesruhazd a melleid es fejjel,de csak picit,egyre kevesebet.Kitartas. :)
2013. júl. 2. 07:52
 22/29 anonim ***** válasza:
64%
köszönöm a lepontozást a sok anyatej csodáló idiótától...kívánom,hogy ti is éljétek át amit én a depresszióval együtt és utána dobjatok rám követ.....
2013. júl. 2. 08:19
 23/29 anonim ***** válasza:

Mindkét gyerekemnél utáltam szoptatni, néha annyira fájt, hogy sikítani tudtam volna, véresre kapartam a férjem kezét (szolidaritásból fogta)... tényleg nagyon durva volt! Kipróbáltam a bimbóvédőt, az elsőnél ez bevált, de folyton fertőtleníteni kellett, figyelni, hogy ne hagyjuk otthon. A másodiknál kibírtam valahogy, de nem akartam, hogy 6 hónapos koruk előtt leszokjanak a ciciről. Végül mindkettő 9,5 hónapig szopizott. Írtó boldog voltam, hogy vége, de magam miatt nem hagytam volna abba.

Most olyan egészségesek, hogy az oviból-bölcsiből egész évben összesen 2 hetet hiányoztak... nem tudom, hogy ennek tudható-e be, de engem megnyugtat a tudat.

Gondold át, és ha még azért elviselhető, add neki a tejed, még ha napi 1x-2x is teszed. Ettől persze nem leszel rossz anya! Már csak azért sem, mert úgy látom van emiatt lelkiismeret furdalásod. Viszont nem kellene megjátszani magad, nem tudsz valakivel erről őszintén beszélni? Hátha az is segít egy kicsit.

2013. júl. 2. 08:44
 24/29 zabmester ***** válasza:

Na azért... azt illene megérteni, hogy minden nőnek jogában áll eldönteni, hogy akar-e szoptatni, vagy sem.

Egyébként is, a kérdező már 8 hete, azaz két hónapja szoptatja a babáját, ez is jóval több, mint a semmi. Ha úgy érzi, hogy eddig bírta, és tovább nem, az ő dolga, hogy abbahagyja.

Mellesleg én sem tudtam tovább szoptatni, kb. két és fél hónapig csak, és őszintén szólva kicsit sem voltam kétségbe esve emiatt. Biztos kitolhattam volna ezt az időt mondjuk egy hónappal, ha éjt nappallá téve fejek, de egész egyszerűen nem akartam. Nekünk így volt jó, így maradt energiám arra is, hogy érdemben foglalkozzak a fiammal és esetleg valamennyit pihenjek is.

2013. júl. 2. 14:40
 25/29 A kérdező kommentje:
Azért megnyutat h nem csak én érzek így:) Köszi:)
2013. júl. 2. 17:04
 26/29 anonim ***** válasza:
61%

"Majd ha nagyobb lesz a gyerek, neki is azt hazudnád, hogy szoptattad, vagy hogy akartad szoptatni, csak hogy jobb színben tűnj fel előtte? Na ezek a dolgok szerintem viszont már nem férnek bele a "jó anyaság" kategóriába."

én mondjuk a büdös életben meg nem kérdeztem, hogy anyám szoptatott-e és meddig... ő se mondta, engem meg csöppet se érdekel... vagy te ezen témázol a gyerekeiddel?

2013. júl. 2. 18:33
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 22-es.Ez sajnos ilyen hely, ahol mindenkit lepontoznak, mert segíteni akar a másiknak. Csak azt nem értem én sem, hogy minek olvassa az ilyen témát, ha csak dühöng a fórumon. Szerintem mint te, vagy én csak jót akartunk.
2013. júl. 2. 19:27
 28/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én mindenkinek elfogadom a véleményét, mert ugyebár ez volt a kérdés. Csak az nem igaz hogy különbséget teszek köztük mert mindhármat imádom. :)és ez így is marad örökké...
2013. júl. 2. 20:52
 29/29 anonim ***** válasza:

26-os, nem "témázok" ezen a gyerekemmel, már csak azért sem, mert még csak másfél éves...

De a kérdező a kérdésben leírta, hogy próbálja a családtagoknak, hogy ő mennyire akart szoptatni, közben pedig nem is. Erre írtam, hogy ha ő így dönt, az egy dolog, az ő döntése, de akkor vállalja is fel és ne hazudozzon meg kamuzzon. Azért általában az ember szokott róla tudni, hogy anyatejes vagy tápos baba volt, még ha nem is "témázik" ezen a szüleivel...

2013. júl. 2. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!