24 évesen, házasság nélkül, albérletbe vállalni babát, mit gondoltok?
Én is a tízesen húztam fel magam és neki írtam a fűnek-fának-ot nem a kérdezőnek. Nem vagyok hajlandó szégyellni magam, amiért előbb férjhez mentem.
Kérdező tudod mit: azt csinálsz, amit akarsz. az anyagi helyzetetek megengedi a babát, a többit majd eldöntöd magad.
11-es.
Szia!
A házasság nem feltétele, az rajtatok múlik, mennyire fontos nektek!
Viszont mi albérletbe nem akartunk vállalni babát, ezért megvártuk, amíg tudtunk venni egy házat.
És ne higgy a sztereotípiának, mi 10 évre vettük fel a hitelt, és nem változik a törlesztő, csak nagyon minimálisan. Ja, és van törlesztőbiztosításunk, ha elvesztenénk a munkahelyet!
Szerintem jobb, mint az albérlet, mert mire a fiam iskolába megy (7 éves lesz), saját házunk lesz, és nem kell albérleti díjat fizetni. És a mi házunk, azt csinálunk vele amit akarunk...
Az albérletet meg egész életedben fizeted úgy, hogy soha nem lesz semmid cserébe, esetleg ami örökséget hagyj majd a gyerekedre...
De ez az én véleményem.
Kb. három év múlva tervezünk saját ingatlant venni. Akkorra lesz annyi önerőnk,hogy ne kelljen nagyon magas törlesztőt fizetnünk és viszonylag "hamar" kifusson a fizetnivaló. Ja,és úgy,hogy ne egy egy szobás lyukat kelljen vennünk,ami már a kezdetekkor is kicsi.
Addig viszont nem szeretnénk várni a babával.
22-es vagyok.
Akkor szerintem nyugodtan belevághattok! Még kicsi lesz a gyerek, amikor "saját" házat vesztek!
Mi 2 szoba +nappalis házat vettünk, saját telekkel (tehát nem házrész), pont azért, mert már számoltunk a babóval, hogy legyen külön szobája.
Utolsó... na akkor mostmár,hogy tisztázzuk! NEM azért tettem fel a kérdést,mert attól tettem függővé,vagy mert befolyásolni tud,hogy Ti mit gondoltok.
Őszintén szólva a párom és én teljes mértékben biztosak vagyunk abban,hogy itt az ideje a gyermekvállalásnak és punk tum. Tudjuk mit miért csinálunk,tudjuk hogyan élünk,hogy mik a terveink és számunka ez így tökéletes. Azért tettem fel a kérdést,mert kíváncsi vagyok,hogy külső szemekre vajon milyen hatást érünk el. Láthatod,a kérdést elég egyszerűen fogalmaztam meg,úgy,hogy a mások szemében hiányosságnak tűnő dolgokat emeltem ki,majd a magyarázatban bővítettem csak a pozitív dolgokkal. Pont ezért,mert érdekel,hogy vajon az emberek tényleg ítélkezőek-e vagy belelátnak mélyebben a dolgokba.
Úgy látom,a válaszadók nagy része meglátta a dolog lényegét,nem azért élünk így,mert nincs elég keresetünk,szűkölködünk,vagy mert nem elég megalapozott a kapcsolatunk. Tudatosan tervezzük az ingatlanvásárlást és mivel jelen helyzet nem teszi lehetővé az olyan esküvőt,mint amilyet szeretnénk (családi okokból),így halasztjuk egy időre.
Remélem sikerül megértened,mert mostmár kicsit tényleg kezd bosszantani ez a provokatív próbálkozásod.
Én elfogadom,hogy neked fontos a házasság, rendben van,bizonyos mértékben nekem is az,de vedd észre,hogy az életed nem ezzel biztosítottad be.... mert én bizony ezt a törekvést érzem rajtad!
Nem gondoltam, h az itteni válaszok alapján fogsz dönteni,de nyilván benned is van kérdőjel ezzel kapcsolatban, amit MAGADDAL fogsz tisztázni, nem idegenekkel.
Amúgy az emberek véleménye meg miért érdekel? Senki nem fogja tudni, h albérletben laktok és az se lesz a homlokodra írva, h házasok vagytok-e. A közeli barátok meg gondolom nem fognak ítélkezni.
Na befejeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!