Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor valaki még házas mikor...

Amikor valaki még házas mikor teherbe esik, de közben elválik, és a gyermeke az új párjától van, elég apasági nyilatkozatot tenni, hogy az új párja nevére kerüljön a gyerek?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm van ebben a cipőben, és már csak 4 hét van a szülésig. Azt mondták, lehet így is volt férj nevére kerül a gyerek. Mit tehetnének?

2013. jún. 13. 21:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha szülésig összeházasodnak, akkor az új férj, az apuka nevére kerül.

Ha nem házasodnak össze, akkor a volt férj nevére

2013. jún. 13. 21:33
 2/12 anonim ***** válasza:
16%
Ha elválltak a férjével,akkor nem kerül az ő nevére a baba!! A lényeg az,hogy ha megy szülni legyen nála az új párja apasági nyilatkozata,mert ha nincs nála akkor az anyuka nevére kerül a baba! De ha szülésig elválnak,akkor nincs semmi probléma!
2013. jún. 13. 21:53
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

Mekkora nagy baromságot írt a kettes.

Ha a szülés és a válás közt kevesebb mint 300 nap telt el, akkor automatikusan a volt férj nevére kerül.

2013. jún. 13. 21:56
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

Mekkora nagy baromságot írt a kettes.

Ha a szülés és a válás közt kevesebb mint 300 nap telt el, akkor automatikusan a volt férj nevére kerül.

Kivétel, ha apukaval összeházasodnak

2013. jún. 13. 21:57
 5/12 anonim ***** válasza:
16%
Ha a szülés napján már nem házas akkor az új párja (apasági ellenében) nevét kapja, viszont ha még nincs kimondva a válás a szülés napján vihetnek bármilyen papírt, az előző férje nevét fogja kapni.
2013. jún. 13. 21:57
 6/12 anonim ***** válasza:
70%

Honnan szedtek ekkora baromságot?

6 hónapos terhesen mondták ki a válást.

Apasági nem volt elég, a volt férj nevére került volna, emiatt kellett összeházasodnunk, hogy ne a volt férjem nevét kapja.

A kérdező esetében ha nem házasodnak össze, akkor a volt férj nevére kerül és utána lehet az Apaság vélelmének meg döntése iránti pert indítani

olvasnivaló nektek :

[link]

2013. jún. 13. 22:08
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is anyám volt férjének a nevét kaptam meg, úgy hogy nem ő az apám. Soha életemben semmi közöm nem volt hozzá. Ja, és útlevelet nem is tudtam csináltatni, csak 18 éves koromban, mert kellett volna az ürge aláírása... Ilyen baromságot...

Na mindegy! Ezt azért írtam le, mert tényleg van ez a 300 napos hülyeség a mai napig...

2013. jún. 13. 22:35
 8/12 anonim ***** válasza:
61%
Oké, én úgy tudtam, hogy a szülés napján érvényes állapot a lényeg, nem tudtam erről a 300 napról. Bocs a félrevezetésért.
2013. jún. 13. 22:56
 9/12 anonim ***** válasza:
Én is Anyukám volt férjének a nevét kaptam. Két nappal előbb születtem meg, mint hogy letelt volna a 300 nap a válásuk után. Másfél éves koromig maradt az a nevem, aztán megkaptam az Apukámét.
2013. jún. 15. 17:13
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Akkor mondom majd nekik, hogy születés után tudnak csak intézkedni.

És azt tudjátok, hogy akkor ha születés után majd sikerül az igazi apa nevére venni a gyermeket, akkor majd az lesz a hivatalos születési anyakönyve, amiben az apukája neve van, vagy megmarad az amit születéskor a volt férj nevét kapta?

Szegények azért nem léptek eddig, mert azt hitték, elég ha elválnak, nem akartak csak ezért össze házasodni, most meg már valószínű nincs meg a 4 hét már a szülésig.

2013. jún. 18. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!