Mikor vállalnád a 3. babát a helyemben?
2 és fél évesek az ikreim. Most szeptembertől mennek bölcsibe, én meg vissza dolgozni. Mellettük főiskolán is tanulok, abból kb. 1 évem van, hogy mindennel mglegyek, gyakorlattal, államvizsgával. Ez egy más terület, mint az eredeti szakmám, amibe vissza is mennék dolgozni. (eredeti szakmám kozmetikus) Nyilván szeretnék az új területen dolgozni, de természetesen nem lehet előre tudni, hogy kapok-e munkát stb...tehát az eredeti szakmám azért mindig ott van, abban tudok dolgozni bármikor. (9 évet dolgoztam a gyerekek előtt is).
Szeretnénk 3. babát, de nem tudom mikor kéne bevállalni?
Inkább most (pár hónapon-max. 1 éven belül), és ne menjek vissza dolgozni, a sulit akkor is tudnám csinálni, az ikrek mellett sem okozott gondot. Ez az opció azért is elgondolkodtató, mert kozmetikusként lehet tudni, hogy szülés után szinte nulláról indít az ember, mert újra vendégeket kell szerezni és az nem 1-2 hónap, tehát érdemesebb 1-2 évben számolni. (jó esetben fél-1 év). Viszont ha a sulival végzek, megpróbálnék abban munkát találni, ha az összejönne, abbahagynám. Mire jól beindulhatna a munkám, addigra megint a befejezésen gondolkodnék az új miatt. (persze ez inkább a vendégek szempontjából lényeges) Tehát ha most szülnék, ill. 1-másfél év múlva, akkor ott lennék 3 gyerekkel, 2 szakmával, aztán amihez kedvem és lehetőségem lenne, abban dolgoznék késöbb.
Vagy ha most elkezdek dolgozni, akkor a 3. babát csak 2-3 év múlva vállalnám, esetleg 3-4 év. Akkor dolgoznék most kozmetikusként, aztán ha befejezm a sulit, lehet tudnék váltani, de persze lehet, hogy nem. Ebben az esetben sok kérdés nincs, inkább csak annyi hogy újra ki kéne szállni a munka világából, ami nem tudom mennyire jelent majd gondot, hiszen ha az eredeti szakmámban dolgoznék, akkor semmifélképp nem jó még egy kihagyás 1-2 évre. Ha pedig már az új szakmámban, akkor vajon lesz-e olyan helyem, ahonna azért el is tudnék menni szülni.
Remélem érthető voltam, bár biztos kihagytam 1-2 szempontot:)
Te hogy csinálnád?
31 vagyok. Anyagilag? Lehetne több pénzünk, de nem szenvedünk hiányt. Van megtakarítás, de nem annyi, hogy saját lakásunk legyen. (hitel nélkül) Most albérletben vagyunk, állandra bejelentve, de lakástakarékpénztárt is fizetünk, viszont nem sürgetjük a hiteles lakás vásárlását, mert nekünk nem az az alap. Persze lehet, hogy amikor lejár, belevágnánk, de most nem ez a kérdés.
Én az ikrekre majdnem 7 éves korukig duplagyest kapok, tehát a kicsire, bármikor is szülnék, nem valószínű, hogy igényelném, mert akkor csak szimplát kapnék. Perzse nem ez a döntő, de nem mindegy szimpla vagy dupla gyest kap az ember.
Nekem is két és fél évesek az ikreim. :) A harmadikat nyár végére várjuk. Azért döntöttünk úgy, hogy most jöjjön, mert én egyrészt már 34 vagyok, és nem akarok túl későn gyereket vállalni (főleg eü szempontok miatt). Másrészt én el sem tudom képzelni, hogy visszamenjek dolgozni, aztán újra félbehagyjam, amit elkezdtem, helyettest keressek, sokaknak csalódást okozzak, s újra évekre eljöjjek haza babázni... hát inkább jöjjön most, és le vannak tudva a babázós évek (hármat terveztünk összesen).
Én a helyedben szintén így csinálnám, ráadásul az nagyon jó, hogy csak a babával leszel otthon. Nekem még egy évig itthon lesznek az ikrek, meg a baba is.
Én is azt szeretném, ha 35 éves korom elötz szülhetnék. Az még 4 év. (nem egész 4 év:)
Anyagi szempontból nem látok nagy különbséget az időpontokat illetően, hogy most vagy pl. 3 év múlva szülök. Akkor is kimaradok a munkából, ha csak 3-4 év múlva jön a baba, és az én esetemben nincs gyedről szó, ez a szépségipari szakmák "szépsége". (vagy vállalkozóként dolgozol vagy alkalmazottként, de akkor is magad után fizeted a járulékot, így nyilván minél kevesebb órára és bérre van mki bejelentve, hogy a járulék kevesebb legyen)
Arra meg nem lehet apellálni, hogy majd olyan munkám lesz az új szakmámban, hogy jobban megérje arra a gyedet kérni, mint az ikrekre meghagyni a duplagyest. Persze jó esetben ez is lehetséges, de sajnos nem 100% hogy így lesz.
Gratulálok kedves ikres társam! A következő 1 évre pedig sok erőt és kitartást:)
Biztos nem lesz könnyű, hogy 3 kicsivel otthon leszel, akikből 2 ráadásul egykorú.
Igen, nekem ez már nem lenne, mert a fiúk jövő szeptembertől oviba kell, hogy menjenek.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
A korom miatt tényleg nem szeretnék 2-3 évnél többet várni, akkor viszont lehet, hogy tényleg nem "érdemes" most újra elkezdeni dolgozni, inkább hamarabb jöjjön a baba.
Persze írhattok még véleményt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!