Nektek mi a véleményetek arról, hogy 14-15-16 éves gyerekek gyereket nevelnek?
Nem szoktam más életén csámcsogni,mindenki egye meg amit főzött,de egy kicsit megakadtam mikor olvastam egy 15 éves kislány válaszát aki 24 hónapos terhes,és Ő fogja nevelni a gyereket. Leszögezném becsülöm ha az ember vállalja a tetteiért a következményeket,és bevállalja a babát 17-18-19 évesen is,mellette tanul tovább majd dolgozik, a szülők segítenek stb.De hogy 15 éves lányka akinek az élet tapasztalata 0,személyisége még nincs kifejlődve nagyon gyerek még 9.osztályos,már nekem az érthetetlen miért él szexuális életet,dehogy gyereket is neveljen szerintem túlzás.Ha a lányom valamiért ilyen helyzetbe kerülne de nem fog mert értelmes lány lesz,jól lesz nevelve,és nem fog 15-16 évesen szexuális élet élni,na de ha mégis ez mondjuk szexelne és teherbe esne az örökbeadásban támogatnám,nem cipelném abortuszra abba biztos vagyok,de úgy gondolom 15 évesen még igen keveset látott a világból,mit ad át majd a gyereknek?
Még annyit megjegyzek,nem bántok senkit van egy-két ismerősöm aki 16-17-18 évesen szült és remek anyuka,tanult is már dolgozik azóta több gyermeke van,és már saját otthona,csak kíváncsi vagyok más mit gondol erről a helyzetről ha 14-16 évesek válnak anyává?
15 évesen szültem a fiamat. Már 7 éves lesz hamarosan, köszöni szépen, jól van. Boldog, kiegyensúlyozott, jól nevelt gyerek, és az is volt mindig.
Nagyszüleit leginkább hírből ismeri, vagy ha ellátogatnak hozzánk alkalmakkor, akkor találkoznak. Vigyázni élete eddigi 6,5 évében maximum 2 hónapot vigyáztak rá, természetesen nem egyben, hanem összesen, és csak akkor, amikor ők ragaszkodtak hozzá.
Mindemellett tudom, hogy ez alatt a néhány év alatt is rengeteget változtam, a kistestvérével (1 éves) sokkal türelmesebb vagyok.
Ha bajba jutott fiatal tesz fel kérdést, le szoktam írni a történetemet, és általában az örökbeadásra buzdítom. Én is azt tettem volna, ha a gyerekem apja nem vállalja a felelősséget, mert szerintem egy gyerek sem érdemel halált a szülei felelőtlensége miatt.
A mai fiatalok (tisztelet a kivételnek) nem jó szülők.
Én egy cseppet sem bántam meg, de tudom, hogy nem ez az ideális, és semmiképp sem tartom követendő példának.
Köszönöm az eddigi válaszokat,szívesen várok még!
Neked is kedves utolsó.Amúgy igen számomra az sem normális,hogy 14-16 évesen már szexuális életet élnek,de ismétlem magam,ha bevállalja és tényleg megérik a feladatra igyekszik mindent megtenni az becsülendő,csak az a baj egyre több tinianyuka van és hát nem túl felelősségteljesek.
Nem gondolom, hogy képes valóban nevelni, még ő is nevelésre szorul. De sajnos azt már nem kaphatja meg, amit elmulasztottak vele kapcsolatban.
De kérdező! Remélem, az elképzelésed szerint alakul az életed és a lányod nem kerül olyan helyzetbe, hogy támogatnod, vagy ellenezned kellene az abortuszt, vagy az örökbeadást. Tudod, lehet, hogy az ő anyukája is pont ezt gondolta, hogy "biztos az én lányommal nem fog megesni", és nem mindig alakul úgy, ahogy tervezzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!