Nektek mi a véleményetek arról, hogy 14-15-16 éves gyerekek gyereket nevelnek?
Nem szoktam más életén csámcsogni,mindenki egye meg amit főzött,de egy kicsit megakadtam mikor olvastam egy 15 éves kislány válaszát aki 24 hónapos terhes,és Ő fogja nevelni a gyereket. Leszögezném becsülöm ha az ember vállalja a tetteiért a következményeket,és bevállalja a babát 17-18-19 évesen is,mellette tanul tovább majd dolgozik, a szülők segítenek stb.De hogy 15 éves lányka akinek az élet tapasztalata 0,személyisége még nincs kifejlődve nagyon gyerek még 9.osztályos,már nekem az érthetetlen miért él szexuális életet,dehogy gyereket is neveljen szerintem túlzás.Ha a lányom valamiért ilyen helyzetbe kerülne de nem fog mert értelmes lány lesz,jól lesz nevelve,és nem fog 15-16 évesen szexuális élet élni,na de ha mégis ez mondjuk szexelne és teherbe esne az örökbeadásban támogatnám,nem cipelném abortuszra abba biztos vagyok,de úgy gondolom 15 évesen még igen keveset látott a világból,mit ad át majd a gyereknek?
Még annyit megjegyzek,nem bántok senkit van egy-két ismerősöm aki 16-17-18 évesen szült és remek anyuka,tanult is már dolgozik azóta több gyermeke van,és már saját otthona,csak kíváncsi vagyok más mit gondol erről a helyzetről ha 14-16 évesek válnak anyává?
Amennyiben NEVEl, azzal nem feltétlen van gond. Csak sajnos nem ez a megszokott.
Ha ez 30 évvel ezelőtt történik, akkor ez a természetes.
Azóta annyira "okos" embereket nevelünk, mert tovább kell tanulni...anélkül fabatkát sem érünk...
Így nem tudok állást foglalni ebben a kérdésben. Nem egyszer "kiakadok" ha megyek az utcán, hogy a 14-16 éves lányka úgy néz ki, mint egy 20 éves.... persze belül még gyerek.És egy gyerek, hogy tudna gyermeket nevelni...
Részemről nehéz kérdést tettél fel, amiről órákig tudnék elmélkedni. Viszont, hogy helyes-e vagy sem... azt magam sem tudom. Anyukámnak mindig azt mondtam én fiatalabbon fogok szülni, mint ő (késői gyerek vagyok), mert öreges a gondolkodása. Nem sikerült, később lett gyermekem, mint neki... és néha még ezt is korainak vélem.
Szerintem szörnyen felelőtlen!
Nekem is van három olyan ismerősöm akik kicsit hamarabb estek teherbe, de az egyikük közülük 18 és a másik kettő 19 éves volt!!! Egy 15 éves lány képtelen lenne felnevelni egy gyereket hisz még ő is az!
Persze ha nagyon szereti a gyerekét és az ő szülei ezt támogatják akkor is mit fog csinálni ha majd a gyerekének is oviba(lehet hogy nem kötelező az óvoda de mivel valószínű hogy a lány még tanulni fog a gyereknek az lenne a legjobb) és később suliba kell járnia? Semmi élettapasztalata nincs! HA annyira gyereket szeretett volna akkor még várhatott volna minimum 4 évet és ha csak véletlenül esett teherbe akkor hatalmas felelőtlenség volt. Ebben nekem még nincs tapasztalatom mivel nincs még gyerekem, de egyszer volt egy olyan korszakom 18 évesen, amikor nagyon szerettem volna az akkori barátomtól, de örülök hogy voltam olyan felelősség teljes és inkább a tanulásra koncentráltam és az egészet hideg fejjel átgondoltam és elkerültem az olyan bulikat ahol a sárga földig leihattam volna magam és esetleg teherbe eshettem volna. 26/N
14-16 éves gyerek, egy gyerek meg nem tud egyik napról a másikra felnőni ez csak duma.
Nekem volt egy osztálytársam aki 16 évesen szült, lehet most 10 évvel később jó anya de hogy a gyereke első 4-5 évében alig vett részt az biztos. A szülőknek szült egy gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!