Azok az anyukák, akiknek a párjuk/férjük nem dolgozik sokat (csak hétköznap 8-től 4-ig), miért panaszkodnak, hogy nincs idejük még fürdeni sem kisbaba mellett? Az apuka nem segít. OLyan sokat lehet ilyet hallani sajnos.
Elsőre ne apa segítségére apellálva alakíts ki napirendet magatoknak, hogy mindenre legyen időtök, egymásra is, de pl a hajmosásra is.
A férjem ha teheti kivonja magát a gyerekek körüli, családi életből. Fizikai fájdalom neki ha a kicsikkel kell lennie. Ezért úgy alakítottam a kicsiket, hogy jusson időm magamra, a lakásra, és rájuk is(na rohanás legyen a kimenés, a játék, mert ezer más dolgom is lenne helyette)
És az is egy új helyzet lesz, nem tudhatod mi fog változni a kicsi érkezésével. Pl ha a picur hasfájós lesz, lehet kiborít mindkettőtöket.... És lehet apci "elmenekül", mert nem bírja, aztán amikor már édesen brekeg bekapcsolódik, de addig neked is szükséged van fürdésre is...
Az én párom sem segített,mégsem haltam meg 1 gyerek mellett,pedig akkor még forgótárcsás mosógéppel mostam! (még a 3. gyerek születése után is csak forgótárcsással mostam,nem volt még akkor sem automatám!) sőt most a 4 gyerek mellett sem halok meg,pedig nem mondhatnám,hogy unatkozom- az egyik most ismerkedik a szobatisztasággal,a másik még nincs fél éves sem ...
Az,hogy valakinek nincs ideje fürdeni egy kisbaba mellett,az nem csak attól függ,hogy apuka mennyire segít,hanem attól is,hogy pl a baba nem e hasfájós e,vagy az anyuka nem szereti sírni hallani a babát,ezért folyton kézben van,folyton szoptatja....
A babák rendszerint 2 óránként esznek - Az egyik gyerekem óránként szopizott az első két hónapban.. Amíg a gyerek alszik,simán fel lehet készíteni a kaját,míg eszik,tartalékra venni a gázt,vagy el is zárni. Még egy óra alvásra is jut idő,ilyenkor ki kell kapcsolni a telefont,hogy nyugodtan pihenhess...
Nincs nálunk csillogás a házban,de az alapok meg vannak csinálva,este fáradt vagyok,jó ha 6 órát alszok-ezt is van hogy valamelyik csemete félbe szakítja- de nem bánom,élvezem,hogy van 4 kis lelkem,akikről gondoskodhatom,még ha kicsit álmos is vagyok ilyenkor. :-) És büdös sem vagyok :-D fürdeni is jut időm :-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!