Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok az anyukák, akiknek a...

Azok az anyukák, akiknek a párjuk/férjük nem dolgozik sokat (csak hétköznap 8-től 4-ig), miért panaszkodnak, hogy nincs idejük még fürdeni sem kisbaba mellett? Az apuka nem segít. OLyan sokat lehet ilyet hallani sajnos.

Figyelt kérdés
2013. jún. 24. 12:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

Elsőre ne apa segítségére apellálva alakíts ki napirendet magatoknak, hogy mindenre legyen időtök, egymásra is, de pl a hajmosásra is.

A férjem ha teheti kivonja magát a gyerekek körüli, családi életből. Fizikai fájdalom neki ha a kicsikkel kell lennie. Ezért úgy alakítottam a kicsiket, hogy jusson időm magamra, a lakásra, és rájuk is(na rohanás legyen a kimenés, a játék, mert ezer más dolgom is lenne helyette)

És az is egy új helyzet lesz, nem tudhatod mi fog változni a kicsi érkezésével. Pl ha a picur hasfájós lesz, lehet kiborít mindkettőtöket.... És lehet apci "elmenekül", mert nem bírja, aztán amikor már édesen brekeg bekapcsolódik, de addig neked is szükséged van fürdésre is...

2013. jún. 24. 13:32
 12/18 anonim ***** válasza:

Az én párom sem segített,mégsem haltam meg 1 gyerek mellett,pedig akkor még forgótárcsás mosógéppel mostam! (még a 3. gyerek születése után is csak forgótárcsással mostam,nem volt még akkor sem automatám!) sőt most a 4 gyerek mellett sem halok meg,pedig nem mondhatnám,hogy unatkozom- az egyik most ismerkedik a szobatisztasággal,a másik még nincs fél éves sem ...

Az,hogy valakinek nincs ideje fürdeni egy kisbaba mellett,az nem csak attól függ,hogy apuka mennyire segít,hanem attól is,hogy pl a baba nem e hasfájós e,vagy az anyuka nem szereti sírni hallani a babát,ezért folyton kézben van,folyton szoptatja....

A babák rendszerint 2 óránként esznek - Az egyik gyerekem óránként szopizott az első két hónapban.. Amíg a gyerek alszik,simán fel lehet készíteni a kaját,míg eszik,tartalékra venni a gázt,vagy el is zárni. Még egy óra alvásra is jut idő,ilyenkor ki kell kapcsolni a telefont,hogy nyugodtan pihenhess...

Nincs nálunk csillogás a házban,de az alapok meg vannak csinálva,este fáradt vagyok,jó ha 6 órát alszok-ezt is van hogy valamelyik csemete félbe szakítja- de nem bánom,élvezem,hogy van 4 kis lelkem,akikről gondoskodhatom,még ha kicsit álmos is vagyok ilyenkor. :-) És büdös sem vagyok :-D fürdeni is jut időm :-P

2013. jún. 25. 16:13
 13/18 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező nem tudom, követed - e még a válaszokat, de szinte csupa olyan anyuka válaszolt, aki jól bírja a strapát, ezért írok én is, mert nekem más az álláspontom. :-). Remélem senkit nem sértek meg vele. Én azt hiszem hogy egy 8 órás irodai munka nehézsége semmiben nem hasonlítható egy kisbaba melletti 24 órás szolgálathoz. Én éppen ezért elvartam a ferjemtol hogy segítsen, nem bírtam ennyire jól, mint a fentebb válaszolok. Nálunk ez úgy volt hogy ő segített a háztartásban, cserébe tudta, hogy mindenben számíthat rám. Amint betöltotte a kisebbik a 2 éves kort, viszamentem dolgozni, a második után is vissza fogok menni, így a család anyagi boldogulasa nem az ő vállát nyomja egyedül . Házasságunk előtt nekem hosszabb munkaviszonyom volt, így az otthonunk megteremtese sem az ő egyedüli feladata volt. Így működünk egységként. Persze ő olyan igazi patriarchalis családban nőtt fel, ahol apuka hazaerve a munkából feltette a lábát, kérte a sört meg a vacsit így az én férjem is beprobalkozott párszor de megtanulta, hogy ez így velem nem megy.
2014. máj. 12. 15:04
 14/18 anonim ***** válasza:
Ja, meg annyi hogy biztos gyerekfuggo is. Nekem az első olyan sérüléssel született ami miatt hónapokig kB. Negyed órát aludt max egyhuzamban, és nagyon sokat kellett tornaztatni. Szoval a férjem tudta, hogy minél többet segít annál több időm és energiám lesz a kicsi izmait nyújtani tornaztatni, amihez viszont neki nem lett volna kedve... minden házasságban az a lényeg hogy a felek szamithassanak egymásra. Utolsó voltam.
2014. máj. 12. 15:08
 15/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Egyet értek! Azóta már 10 hónapos a kicsi lányunk és az apukája nagyon sokat segít. Amikor hazaér, vigyáz rá, amíg én elvégzem a dolgom. A fürdetés és a vacsi az ő dolga. Nagyon szeretik egymást, nagyon sokat foglalkozik vele! Emellett a takarítás és felváltva a mosogatás is az ő dolga. Ez gyerek előtt is így volt!
2014. jún. 5. 20:39
 16/18 anonim ***** válasza:
Nagyon helyes :-) barátnőm 3 gyereket nevel szinte egyedül, apuka hazajön a kényelmes hivatali munkából du. 4-kor,és leül számítógépen minden áldott nap.. Ennyi. Így milyen apaképe lesz a két lánynak, mire fogják magukat tartani, mint nőt? Es a kisfiú felnő apai élmények nélkül? Én ezt nem tartom helyesnek. (utolsó voltam)
2014. jún. 6. 14:27
 17/18 A kérdező kommentje:
Én sem! Együtt vállaltuk a gyereket, apuka is ott volt, mikor készült! A gyereknevelés NEM csak az anya dolga. Régen igen, amikor a férfi tartotta el az egész családot (5-7 gyerekre nem volt egyszerű a kenyérkeresés). DE a mai világban az anya ugyanúgy kiveszi a részét a pénzkeresésből, tehát evidens, hogy a házimunka, gyereknevelés terén az apuka is legyen aktív! Főleg, ha napi 8 órát csücsül az irodában!!! Felháborítanak az olyan apák, férjek, akik még mindig a múlt században élnek és elvárják a feleségüktől, hogy az kiszolgálja őket, holott már az asszony is ugyanúgy kenyérkereső!
2014. jún. 10. 10:29
 18/18 anonim ***** válasza:
10: Csak egy babás ismerőstől tudok erre vonatkozó részletet, én is kérdeztem tőle, mért nem tud megfürödni, azért, mondta, mert a baba nagyon keservesen sír, ha leteszi, muszáj egész nap kézben tartani, ringatni.
2015. jún. 13. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!