Mennyi idős korba kezdenek el beszélni a kisbabák?
Általában 2 évesen kezdenek el szavakban beszélni. Még ne aggódj semmi baj nincsen. Gondolom mondogat a saját nyelvén ilyen szavakat amikből megértitek hogy mikor éhes, mikor álmos, vagy mikor játszana, de idővel meghallja hogy hogyan van ez rendes magyar nyelven, ahogy beszéltek hozzá, és akkor rá ragad, aztán szavakban fog majd kommunikálni, utána meg már kisebb fél mondatok is becsúszhatnak majd egész kerek mondatok is. Én lányom majdnem 2 éves volt amikor szavakban tudtunk vele kommunikálni, aztán egyik napról a másikra már egy teljes mondatban mondta nekem hogy "apa, kimegyünk az udvarra?"
Csak úgy néztem amikor meghallottam mert erre még nem számítottam hogy ekkorát ugrunk előre. :)
Egy 4 éves kislány apukája 32/F
Ez rettentően változó. 1-3 éves kor között bármikor.
Nekem a kisebbik fiam majdnem 3 éves volt (2 hónappal a sz.napja előtt), amikor egyik napról a másikra mondatokban kezdett beszélni, előtte csak halandzsázott. Doki, védőnő előtte azt mondta rendben van minden.
Ne aggódj!
2-es vagyok.
A lányom 2 évesen mondókázott. 1 évesen szavakat mondott.
A nagyobbik fiam pedig 20 hónaposan kezdett beszélni, szavakat mondott csak, 2,5 éves korában kezdett mondatokban beszélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!