A lányok mikor kezdenek beszélni? Mi 14 hónaposak vagyunk, de pápá-n kívűl még nem mond semmit.

Az első a számból vette ki a szót!
Minden gyerek máskor kezd el beszélni., De ha te nem beszélsz értelmesen hozzá, többes számban beszélsz, akkor ne várd tőle, hogy értelmesen beszéljen.

Van, aki csak két éves kora után kezd el beszélni, akkor is, ha kislány.
Genetika befolyásolja.
Nekem mindkét gyermekem (fiú és lány) korán kezdett beszélni, de a környezetemben több olyan kétéves, vagy idősebb kislány van, aki értelmes szót csak mostanában kezdett mondani, addig halandzsázott a saját nyelvén, vagy csak egy-egy szótagot mondott (néhány szó elejét).

Nekem 2 éves pont, és már kb 20-25 szót mond. De minden nap van új szó, a tegnapi a cipő.
A lányom is 2 éves elmúlt, amikor már nagyon beindult a beszéde, addig a szokásos baba-mama-papa-pápá stb. szavak voltak.
Várj, 1 év múlva már sokkal jobban megy neki.

Furcsa a kérdésben a többes szám, ráadásul logikátlan is, mert a "nem mond semmit" meg egyes számban van.
egyébként a gyerekek fejlődése eltérő. Kérdező, beszélj hozzá szép tisztán, ne gügyögve, rövid, világos mondatokban és meglátod, elkezd majd beszélni! Most olvastam egy kérdésben, h anyuka iszit kínált az egyévesnek, de hallottam már iszikának is. Na, hát ezt még a felnőttek közül se sokan értik, annyira meg van nyomorítva ez a szó, a gyerek meg ráadásul tanulhatja kétszer, mert előbb-utóbb meg kell tanulnia, h az igazából innivaló.

Nyilván függ attól is nem kicsit, hogy mennyit és hogyan beszél egy gyerekhez az anyja, apja.
A mi babánk 1 éves elmúlt, amikor kezdtük noszogatni, hogy mondjon ki szavakat, aztán nagyon megindult a fejlődése. Még nincs egészen 2 éves, de szépen, mondatokban beszél, idegen nyelven is. Sokat foglalkozom vele, hiszen itthon vagyok egész nap, így ez nálunk jó helyzet, ki is használom.

Miért nem tartod jónak? Indokold meg légy szíves, hogy fejlődéslélektanilag mi a baj azzal, ha valaki 2 évesen csak szavakat mond?
2 évesen még nem kell beszélnie folyékonyan. Lányom szavakat mondott, kb 20 szót. 2 éves korában kezdett el beszélni. Pár hónap alatt tökéletesen folyékonyan mondta a magáét.
Most már 12 éves, és sosem hagyja abba, olyan, hogy csend, nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!