Menjen bölcsibe vagy ne?
Nem mivel azt fogja hinni, hogy a kis tesó miatt ő már nem fontos ezért kell bölcsibe mennie.
Bár ha nem mész vissza dolgozni szinte semmi esély arra, hogy felveszik.
A férjednek mutass valami szakirodalmat, ahol elmagyarázzák, hogy egy ilyen korú gyereknek még nem kell a közösség, legalábbis nem napi szinten több órában.
A bölcsi egy szükséges rossz, amit akkor kell igénybe venni, ha a gyerekfelügyeletet nem lehet máshogy megoldani, nem pedig egy gyerekeknek való szórakoztató központ, nagyon nem az...
Én sem adnám bölcsibe a kisfiam 2 évesen. Alapból úgy tervezem,hogy 3 évek koráig ÉN szeretném nevelni(mert miután visszamegy az ember dolgozni, már kevés felügyelet kerül rá általunk). Közben mi is szeretnénk kistesót, kb pont úgy mint ti.
Ha meg másik szemszögből közelítjük meg a dolgokat: a bölcsibe, meg oviba is a gyerekek rengeteg fertőzést elkapnak, hazaviszik és akár otthon is fertőzhetnek. Ki nem tenném ennek a veszélynek a második gyermekemet. Mert vagy tudok szoptatni vagy nem...mert talán az anyatejes babák védve vannak a baciktól, de ez sem biztos. Ha meg tápszeres, akkor meg még akár könnyebben is beteg lehet. És mondjuk egy 2 hónapos babánál rossz nézni, ha beteg. Másik dolog, ha meg a bölcsiben beteg lesz, akkor úgyis otthon kell lennie betegen. Szóval ugyanott vagy, és még egy plusz beteg gyereket is ápolnod kell.
Az igaz,hogy bölcsiben jobban szocializálódnak a gyerekek, de ha társaságba szeretném vinni a gyermekemet, akkor választok egy-egy délutánt, és ilyen napközis foglalkozásokra el lehet vinni, meg a jó időben a játszótérre is, ahol szintén gyerekek között van. Minden megoldható, de én mindenképp a betegségeket tartanám szem előtt. Elég lesz mindezt átélni, ha oviba fog menni, de akkor más a kisebbik is idősebb lesz.
Az én érveim ezek.
Nálunk ez alapból megoldhatatlan lenne. Egyrészt, ilyen hamar ezt már itt el sem lehetne intézni, legalább 1-2 évvel korábban fel kell iratkozni a várólistára, hogy a kívánt időben tudjon kezdeni a gyerek. Másrészt ha nem dolgozik mindkét szülő, akkor szintén nem veszik fel nálunk, mert helyhiány van.
Harmadrészt, ha ez a kettő nem is lenne szempont, én akkor sem valószínű, hogy vinném, például a betegségek miatt, ami nem hiányzik oda, ahol újszülött van.
Persze ha később úgy látod, hogy a nagyobb unatkozik otthon már, és ő maga vágyik gyerekek közé, akkor meg lehet próbálni, de semmiképp nem erőltetném, ha otthon vagyok a kistestvérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!