Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Menjen szerintetek vagy...

Menjen szerintetek vagy maradjon a bölcsibe szeptemberig?

Figyelt kérdés
Szóval februárba lesz 3 éves. Eddig úgy volt, hogy marad szeptemberig bölcsis. Mivel nagyon nehezen szokott be. De pénteken beszélt velem a gondozónénije, hogy szerinte átvihetném oviba. Mivel a bölcsibe nincsenek foglakozások, most meg nagyon sok lesz a kicsi (1-1,5 éves). Lehet unná magát, már a bölcsi vége fele, hiszen 3,5 éves lenne. Az ovi meg itt van tőlünk 5 percre, nem kéne áthúznom a gyerkőcöt a városon, utána meg tekerni a melóhelyre. Na meg ha fél 7-re kell mennem dolgozni, aludhatna 10-15 percnél tovább, ami egy ekkora gyermeknél nagyon sokat jelent. Utána én egyből mehetnék dolgozni.
2012. jan. 8. 11:32
 1/6 A kérdező kommentje:
Hol lenne a jobb helye, a kis létszámú bölcsis csoportban, de hozzá képest kicsik között, vagy az oviba. Én az ovi fele hajlok egyébként, elsősorban a közelség miatt. Neki is könnyebb lenne. Holnap megyek beszélni a vezető óvónénivel,hogy mi legyen, hogy legyen. Na meg, ha nem lett volna bölcsis, akkor is kezdte volna az ovit februártól.
2012. jan. 8. 11:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint hagyd a bölcsiben. Az óvodában már kialakult társaság van, nehezebben menne neki egyedül újként. Ősszel biztosan lesznek mások is, úgy könnyebb lenne neki.Egyébként kiscsoportban sincsen még kifejezetten foglalkozás, nem marad le semmiről.
2012. jan. 8. 11:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Lenne még más beszoktatós gyerkőc is februárban az oviba.
2012. jan. 8. 11:44
 4/6 A kérdező kommentje:
meg nálunk vegyes csoport van
2012. jan. 8. 11:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi is hasonló helyzetben vagyunk, bár az én lányom már novemberben elmúlt 3 éves. De az ovi csak január végétől tudta volna fogadni, így maradt a bölcsiben.

HA az ovi vegyes csoportos, akkor ott viszont a legkisebb lesz a kicsi, ami nem biztos, hogy előny. Viszont a bölcsiben meg tudja tanulni a másokról való gondoskodást. Az én lányom is egy 1 éves kislánnyal játszik mostanába a legtöbbet, de mivel itthon foglalkozok vele én, ezért a bölcsiből nem hiányzik a foglalkoztatós rész.

A távolság ugyan nem mindegy, plána, ha leesik a hó, de utána úgyis jön a tavasz-nyár, akkor meg leheta saját biciklijével járni bölcsibe...

2012. jan. 8. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:

én fiam decemberben fogja tölteni a 3 évet, én januárban szeretném majd átvinni oviban, szóval igen, átvinném a helyedben.

pont hasonló oka van amiért már marhára várom, ovi az utca túloldalán, bölcsi fél órára... és szabadfoglalkozás van...minden nap... se egy mondókázás, se egy kis torna, csak rohangálnak az udvaron vagy unatkoznak bent.

2012. jan. 8. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!