Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Otthon hagynál nyáron egy 12,...

Otthon hagynál nyáron egy 12, egy 9 és egy 5 évest egész napra?

Figyelt kérdés
Voltak már egyedül kisebb időre, de egész napokra még nem. Önállóak mind a hárman, nem anyámasszony katonái.
2013. jún. 21. 10:58
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
83%

Olyan érzésem van,az utolsó kommentedtől hogy próbálod magad és minket is nyugtatni,hogy de "jó lesz nem lesz semmi baj"!

Legyen igazad! De én akkor sem hagynék egy 12évesre egy 5évest még 1napra sem,főleg ha még van másik gyerek is. Arról nem is beszélve hogy egész nap nem lennék nyugodt,ami a munka rovására menne. Az egy dolog hogy akkor jól viselkednek mikor a közelben vagytok,de a legtöbb gyerek amint megérzi a "nagy" szabadságot "megőrül".

Aztán ha baj lesz majd a nagy lesz az oka???

2013. jún. 21. 11:26
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

amikor én voltam 14 éves, akkor volt 1-2 hét, mikor én vigyáztam a 3 évvel fiatalabb öcsémre, és 4 kicsi unakatesóra 2-6 év között voltak. Én úgy gondolom, hogy én akkor felelősségteljesen el tudtam látni őket. Vész esetén ott volt a telefon, vagy átmehettem a szomszédnénihez. Nem volt soha semmi gond, amúgy máskor is volt hogy vigyáztam 1-2 napot kisgyerekre (csak napközben persze)

Most viszont, hogy saját gyerekeim vannak, nem nagyon merném így másra bízni, vagy talán ha tudnám, hogy van olyan felelősségteljes akkor talán.. de inkább nem :D

A kicsit vigyétek ügyeletes oviba, vagy kérjetek meg valakit, a nagyobbakat talán otthon hagynám de a kicsinek kéne más megoldás.

2013. jún. 21. 11:31
 23/28 A kérdező kommentje:

Nem próbálom magamat nyugtatni, feltettem egy kérdést, mert úgy gondolom ez az oldal erre való. Én sem akarom még otthagyni őket, nem is azért mert attól félnék hülyeséget csinálnak, csak azért mégsem.. A kicsi beleélte magát, hogy szünet, nem is tudom, hogy 3x 1 hétre bevihetem e az oviba, de majd rákérdezek. A két nagyobban már otthon hagynám végül is, úgy hogy tudom, hogy a szomszéd néni átmegy néha.

Megértem a férjem indokait is, a pénz is jól jönne, másrészt benne kicsit túlteng az önállóságra nevelési hajlam. Őt is így nevelték (egyébként engem is), de a féltestvére pl. még most 17 évesen sem tud megmelegíteni semmit, talán ezért "gyagyás" egy kicsit ha ilyen dolgokról van szó, hogy ne féltsük túl őket. Én sem teszem, csak talán nem ugyanott van a határ nálam, mint nála.

2013. jún. 21. 11:43
 24/28 anonim ***** válasza:
Az enyémek 11 és 9,5 évesek (1-2 órára maradtak már egyedül és teljesen megbízhatóak), bennem is felmerült ilyen kérdés, hogy nem is egész nyáron, de bizonyos napokon legyenek-e egyedül. Én most még nem örülnék neki, bár tudom, hogy szépen eljátszanának, de pl. az ebédelés nem lenne megoldott. Azt nem szeretném, ha kaját melegítenének. Szendvicseket már maguknak csinálnak, de azért egy hétig nem lehet nutellás kenyéren meg sajtos szendvicsen élni. Tudom, hogy nem kell minden nap ebédre főtt étel, de azért egy hétig már nem lenne jó. Úgyhogy én úgy vagyok vele, hogy még nem hagynám őket egyedül (az ovissal semmiképp). Vagy nem egész napra, pl. ha a kicsi oviban van, akkor megbeszélném azzal, akit említettél hogy vigyáz rájuk néha, hogy menjen át legalább 12-től 3-ig. Ezalatt rájuk néz, esznek valamit, stb, így mégsincsenek teljesen magukra hagyva.
2013. jún. 21. 11:47
 25/28 zabmester ***** válasza:
A két nagyot még oké, de az ötévest nem hagynám rájuk. Egy 12 évesnek már illik tudni ellenni egyedül napközben, és egy megbízhatóbb 9 évessel sem lehet baj, főleg, ha van mellette egy nagytesó (és ha hallgat is rá), de egy ötévessel más a helyzet.
2013. jún. 21. 12:06
 26/28 anonim ***** válasza:

Nem. Lehet teljesen megbízhatóak a gyerekek és a baj is megtörténik mellettünk is, ez tény, de ha nem vagyok ott engem vonnak felelősségre.

Bár anno és 11 évesen maradtam otthon a 6 éves tesómmal egész nyáron!!Anyuék 5 után értek haza. Ételhordóban hordtam a kaját. De ritka felelősségteljes gyerek voltam. 6 évesen már rám lehetett bízni az 1 éves tesómat kinnt a tanyán, fél napokra. Vigyáztam rá, elláttam, etettem, pelenkáztam, óvtam.

Megjegyzem az én 6 évesemre sajnos egy macskát nem bíznék. Másabbak a mai gyerekek.

2013. jún. 21. 12:54
 27/28 anonim ***** válasza:
Nem hagynék. Először is érdekelne, hogy miből gondolod, hogy nem csinálnak hülyeséget? És ha csinálnak? Nincs szülői felügyelet, lehet hogy pont akkor pattanna ki a fejükből olyasmi, amit nem is gondolnátok. Másrészt nem a nagyobb gyerekeimet használnám fel a bébiszitterkedésre, mondván hogy megmaradjon az erre szánt pénz. Attól nem lesznek önállóbbak, hogy magukra hagyjátok őket, vészhelyzetben más a pánikreakciójuk, kiszámíthatatlan hogyan reagálnának. Egyébként meg titeket fognak felelősségre vonni ha baj lesz, bennem fel sem merülne ilyen gondolat...
2013. jún. 21. 16:54
 28/28 anonim ***** válasza:

Nekem 2 szer tört be a fejem gyereként egyszer anyám a mosdoban volt a másiknál mindkét szülöm a lakásban volt...

Baj bármikor történhet kérdés ki hogy reagál ilyenkor és nem a 12 évesnek és nem a szomszéd néninek kell reagálni.

Javaslom a kedves férjed olvassa el József Attila Iszonyat című müvét.

2013. jún. 21. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!