Otthon hagynál nyáron egy 12, egy 9 és egy 5 évest egész napra?
Olyan érzésem van,az utolsó kommentedtől hogy próbálod magad és minket is nyugtatni,hogy de "jó lesz nem lesz semmi baj"!
Legyen igazad! De én akkor sem hagynék egy 12évesre egy 5évest még 1napra sem,főleg ha még van másik gyerek is. Arról nem is beszélve hogy egész nap nem lennék nyugodt,ami a munka rovására menne. Az egy dolog hogy akkor jól viselkednek mikor a közelben vagytok,de a legtöbb gyerek amint megérzi a "nagy" szabadságot "megőrül".
Aztán ha baj lesz majd a nagy lesz az oka???
amikor én voltam 14 éves, akkor volt 1-2 hét, mikor én vigyáztam a 3 évvel fiatalabb öcsémre, és 4 kicsi unakatesóra 2-6 év között voltak. Én úgy gondolom, hogy én akkor felelősségteljesen el tudtam látni őket. Vész esetén ott volt a telefon, vagy átmehettem a szomszédnénihez. Nem volt soha semmi gond, amúgy máskor is volt hogy vigyáztam 1-2 napot kisgyerekre (csak napközben persze)
Most viszont, hogy saját gyerekeim vannak, nem nagyon merném így másra bízni, vagy talán ha tudnám, hogy van olyan felelősségteljes akkor talán.. de inkább nem :D
A kicsit vigyétek ügyeletes oviba, vagy kérjetek meg valakit, a nagyobbakat talán otthon hagynám de a kicsinek kéne más megoldás.
Nem próbálom magamat nyugtatni, feltettem egy kérdést, mert úgy gondolom ez az oldal erre való. Én sem akarom még otthagyni őket, nem is azért mert attól félnék hülyeséget csinálnak, csak azért mégsem.. A kicsi beleélte magát, hogy szünet, nem is tudom, hogy 3x 1 hétre bevihetem e az oviba, de majd rákérdezek. A két nagyobban már otthon hagynám végül is, úgy hogy tudom, hogy a szomszéd néni átmegy néha.
Megértem a férjem indokait is, a pénz is jól jönne, másrészt benne kicsit túlteng az önállóságra nevelési hajlam. Őt is így nevelték (egyébként engem is), de a féltestvére pl. még most 17 évesen sem tud megmelegíteni semmit, talán ezért "gyagyás" egy kicsit ha ilyen dolgokról van szó, hogy ne féltsük túl őket. Én sem teszem, csak talán nem ugyanott van a határ nálam, mint nála.
Nem. Lehet teljesen megbízhatóak a gyerekek és a baj is megtörténik mellettünk is, ez tény, de ha nem vagyok ott engem vonnak felelősségre.
Bár anno és 11 évesen maradtam otthon a 6 éves tesómmal egész nyáron!!Anyuék 5 után értek haza. Ételhordóban hordtam a kaját. De ritka felelősségteljes gyerek voltam. 6 évesen már rám lehetett bízni az 1 éves tesómat kinnt a tanyán, fél napokra. Vigyáztam rá, elláttam, etettem, pelenkáztam, óvtam.
Megjegyzem az én 6 évesemre sajnos egy macskát nem bíznék. Másabbak a mai gyerekek.
Nekem 2 szer tört be a fejem gyereként egyszer anyám a mosdoban volt a másiknál mindkét szülöm a lakásban volt...
Baj bármikor történhet kérdés ki hogy reagál ilyenkor és nem a 12 évesnek és nem a szomszéd néninek kell reagálni.
Javaslom a kedves férjed olvassa el József Attila Iszonyat című müvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!