Mennyivel több a kiadásotok a gyerekre ha elkezdi a középiskolát?
nos én nem vagyok szülő, ezért csak következtetek.
eddig nálatok lakott, ezáltal a mindennapi élettel fogyasztotta a vizet, gázt, áramot. (kicsit hülyén hangzik, de így van) :) ezzel ugye kevesebb lenne a rezsitek, mert csak hétvégén lesz otthon.
de ugye fizetni kell a koli díjat, ami magától a kollégiumtól is függ. mondjuk saccoljuk olyan 10-15 ezer ft-ra havonta.
ezen kívül ugye kaját ugyanúgy csinálsz hétvégén, gondolom többet is, hogy el tudjon vinni valamennyit magával (még ha ott lehetőség nyílik a menzára is).
ha eddig kapott zsebpénzt, akkor ezután is fog. ha nem kapott, akkor is fogtok neki adni, hogy ha kell valami, akkor meg tudja magának venni stb.
az alapvető felszereléseket ugyanúgy te veszed meg neki, max. ha valami elfogy hét közben (fogkrém, tusfürdő stb.) magának megveszi a zsebpénzből.
ha esetleg a kollégium nem az iskola közelében van, és gyalogló távolságra sem, venni kell neki bérletet, ami szintén függ az adott szolgáltatótól.
lehetséges olyan is, hogy a kollégium kér valamely más költséget is. (bár egyetemi szinten hallottam ezt, de példának tökéletes: barátnőmnek 3000 ft-ot kellett befizetnie éves vagy féléves szinten, már nem emlékszem, kulturális támogatás címen, cserébe év közben meghirdetettek különböző programokat /színház, állatkert stb./ ahová lehetett jelentkezni.)
gondolom, mint minden iskolában, náluk is lesz osztálypénz, amit az osztályfőnök és a szülők szabnak meg.
más hirtelen nem jut eszembe, remélem tudtam segíteni.
ennek fényében érdemes szerintem utánaszámolni a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!