Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyivel több a kiadásotok,...

Mennyivel több a kiadásotok, mióta babátok van?

Figyelt kérdés

Várhatóan a tgyásom + a csp-m együtt,pont annyival lesz kevesebb,amennyi az útiköltségem volt a munkahelyemre miközben dolgoztam.

A gyeddel olyan 10ezer mínuszban leszünk,de a párom még kapja a 10 ezer családi adókedvezményt,tehát a tgyás idején pluszban leszünk,a gyed idején pedig pont egálban. Szerintetek mennyivel több kiadással kell számolni?

Az egészségkártyánkon egész sok pénz van,amit csak tudok majd abból szeretném megvenni a babának.

2013. febr. 26. 10:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekünk a rezsink több lett, az biztos, bár erre én nem is számítottam, kb 15.000-rel. Igazából a baba havi szinten nagyon sok plusz kiadást nem jelent, csak a pelus-popsitörlő, ez kb 15000 havonta, de attól függően, hogy milyet választ az ember ez lehet több és kevesebb is. Emellett a tápszer, ha kell, 10.000 havonta. Hozzátáplálásnál nem jelent igazán pluszt, ha főz rá az ember, én főzök...

Emellett ugyebár ruha...hát ez nagyon változó, ki hogy oldja meg, kap, használtan vesz, újat vesz...télen-nyáron teljesen más, tél drágább... Az én lányom nagyon gyorsan nő, úgyhogy nálunk kb 2 havonta ruhatár csere van, sokat kaptunk, használtan is és újonnan is veszek neki, ez havi szinten kb 10. ezer lehet talán, de ez a legkövethetetlenebb kiadás nálunk, mert ha megtetszik valami, akkor veszem meg :)))

Úgyhogy kb 40.000-rel mondanám többnek nálunk, de az igények és a szükségletek nagyon változóak lehetnek, meg hogy kell-e tápszert, ruhát venni stb...

2013. febr. 26. 10:52
 2/9 Jégtánc ***** válasza:
72%
Pont egy babával több:))) Na viccet félretéve.Természetesen a rezsi költsége megugrott,mivel most itthon vagyok.Többet megy a mosógép,többet kell mosogatni .Babára meg annyit költesz amennyit megengedhettek magatoknak.
2013. febr. 26. 10:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Azt viszont elfelejtettem írni, hogy magamra viszont sokkal kevesebbet költök, mióta nem járok ugyebár dolgozni. Az utóbbi egy évben pár melegítőn kívül semmivel nem bővült a ruhatáram... Szóval az össz kiadások nem sokkal nagyobbak, ha ezt is figyelembe veszem...

1. voltam

2013. febr. 26. 10:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
kb 20ezer a tápszer, 15ezer a pelenka,popsitörlő, a rezsi is több egy 10essel.
2013. febr. 26. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
Én nem vettem észre hogy a rezsink több lenne.n nem mondanám azt hogy több lett a kiadásunk csak a bevételünk lett kevesebb:))
2013. febr. 26. 11:07
 6/9 anonim ***** válasza:

A rezsink nekünk is nőtt mivel itthon vagyunk, mi eddig télen napközben nem nagyon fűtöttünk csak minimálisra volt felvéve. Plusz ugyebár villanyt, vizet sem fogyasztottunk. Tápszeres a kislányom ez is plusz. És persze a pelenka.

Olyan havi 50 ezer minimum megvan.

A születése előtt vásárlást pedig össze sem mertük számolni:)

2013. febr. 26. 11:10
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekünk minimálisan több a kiadás.

A pelenka+popsitörlő max. 8 ezer 1 hónapban, mert mindig akciósan, vagy kuponnal vásárolok.

a lakásban csak a szobát fűtjük, igaz a baba miatt muszáj felfűteni 20 fokra, ezért a gázszámlánk most télen kb. 15ezer/hó sajnos.

A baba fürdővizét felfogom vödörbe, azzal öntjük le a wc-t, így az nem többlet kiadás.

Fürdető, krém, orrcsepp mind gyógyszertári, így ez nem nagy kiadás.

Ruhákat szerencsére kaptunk, de turkálóban, vaterán lehet venni nagyon olcsón.

Anyatejes, így ezzel is pénzt takarítunk meg.

2013. febr. 26. 11:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Minél nagyobb, annyival több is a kiadásunk. Egyre többfélét és többet eszik, mindig főzni kell rá, mert nem teheted meg, hogy egy vajaskenyeret adsz ebédre pl.

A rezsi megugrott, de nem tudom mennyivel, mert költöztünk a születésekor. De az tuti, hogy többet megy a mosógép, számítógép, lámpák, fűteni is jobban kell, mert a kicsi nem fázhat, több a mosogatnivaló is.

Ott van még a pelus, popsitörlő és kozmetikumok kiadása, valamint a gyógyszer ha megbetegszik és az esetleges fejlesztések, ha szükség van rájuk.

Ruhát is gyakrabban kell neki venni, mint egy felnőttnek mondjuk.

Összeget nem tudok neked mondani, de érezhetően megnőttek a kiadásaink!

2013. febr. 26. 11:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Ja meg a későbbiekben a rengeteg tej, amit megiszik, a sok gyümölcs amit veszel neki, és persze próbálsz minél többször minőségi husit is adni.
2013. febr. 26. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!