Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon sértő, amit mondtam?

Nagyon sértő, amit mondtam?

Figyelt kérdés

Nemrég taliztam egy ismimmel, akik 6 éve próbálkoznak babával, és már nem a legfiatalabb (34 éves azt hiszem)

Sóhajtozott, hogy már a x. lombikja lesz, meg már a méhét is műtötték, de sehol semmi. Én erre azt találtam mondani, hogy "lehet ilyenkor jobb örökbe fogadni egy babát". Erre látványosan megsértődött, és köszönés nélkül otthagyott. Nagyon "gáz" amit mondtam...? Dehát én csak azt mondtam, amit őszintén gondoltam...Ha annyira kell a baba, így is meg lehet oldani, nem?

2009. okt. 11. 15:07
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Azt hiszem, nekem is nagyon rosszul esett volna egy ilyen beszólás ilyen körülmények között.

Azért egy örökbe fogadott baba az mégsem ugyanolyan, mint a saját. És számomra érthető, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy saját kisbabájuk születhessen.

2009. okt. 11. 15:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Neked vagy van, vagy nem akarsz...

Akinek nem lehet, de sajátot akar, az mindent megtesz érte, még ha az élete is megy rá...

Nem ugyanaz egy saját baba, mint egy örökbefogadott.

Van akinek jó ez a megoldás-és sok esetben utána ilyenkor spontán teherbe is esnek, de ez nemmindnekinek egy pótlék, és nem felel meg mindnekinek ez a megoldás.

2009. okt. 11. 15:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad ilyet mondani, gondolj bele milyen lelkiallapotban lehet ennyi probalkozas utan!Inkabb tamogasd!

Egyebkent az orokbefogadas nem is olyan egyszeru...

2009. okt. 11. 15:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

mi hosszú ideig próbálkoztunk, abban az időben minden sértő volt, mindenhol kismamákkal és kisbabákkal találkoztam (ilyenkor valahogy jobban feltűnnek). Elméletileg nem sértő az amit mondtál, ha hétköznapi szituról lenne szó. pl: 2 barátnő beszélget a jövőröl és arról mi lenne, ha nem lehetne természetes úton baba. felmerül a gondolat, örökbefogadás.

de annak a személynek sajna minden pillanat gyötrelem. majd ha összejön a baba, utólag már nem érzi bántónak. addigis menj oda hozzá, és mond meg neki, hogy nem bántásnak szántad, és hogy ha szeretne beszélgetni, elmondhatja, kisírhatja magát nálad. nem biztos, h rögtön megbékél, de sokat számítana neki most ez a gesztus. ( egyébként minden ilyen gonddal küzdőnek kitartást és sikert kívánok.jó példának: a barátnőm a 4.lombik után feladta, terhes lett simán. a második nekem is becsúszott annó.)

2009. okt. 11. 15:59
 5/9 A kérdező kommentje:
hát nem tudom... ez az ismerős betegesen küzd a gyerekért, és már több helyről visszautasították, hogy "nem lehet". De ő megy, megy, és már csak azt hajtogatja hogy igenis neki gyerek KELL. Pedig kicsúszik az időből lassan...nem lenne értelmesebb egy kis gyereket ilyenkor magához vennie? Azok is sok szeretet igényelnek, és nagyon hálásak...
2009. okt. 11. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha én lennék az ismerősöd helyzetében, akkor egy legjobb barátnő szájából nem venném sértésnek, de egy sima ismerőstől valószínűleg rosszul esne. Ilyen formában legalább is tutira. Ha mondjuk úgy kérdezted volna, hogy "és ne haragudj hogy megkérdezem, de ha még pár éven belül sem sikerül, akkor más módon nem szeretnétek próbálkozni? Persze kívánom, hogy sikerüljön, de hát ugye eltelt ennyi idő már, ezért kérdezem meg, hogy neked mi a véleményed az egyéb megoldásokról." Szóval én ki se mondanám, hogy örökbefogadás, majd a válaszából kiderül, hogy ő mit tart egyéb megoldásnak, és hogy egyáltalán felmerülhet-e nála egyéb megoldás.
2009. okt. 11. 21:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, nagyon sértő. Nem tudom, hogy neked van-e már gyereked. Bár a tapintatosságodból ítélve nincsen. Mondjuk nekem hamar összejött, de eszembe nem jutna ilyet mondani senkinek, még ha, amúgy 34 éves is, ami manapság még egyáltalán nem késői életkor. Mások 35 év felett kezdenek el próbálkozni. Ha neki gyerek kell, akkor az örökbefogadás lesz az utolsó amire gondolni fog. Szóval, ahogy előttem írták vagy beszélj vele és éreztetsd a támogatásodat vagy, ha ennyire "őszinte" vagy, akkor inkább hagyd békén, mert ilyen véleményekre senkinek sincs szüksége olyan helyzetbe. Esetleg gondold bele magad az Ő helyzetébe.
2009. okt. 11. 21:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
34 évesen még egyáltalán nem öreg! van még akár 10 éve is próbálkozni! sértő volt, amit mondtál!
2009. okt. 12. 11:59
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Már megtörtént, de máskor jobb, ha nem mondsz semmit!

Nem tudod átérezni, hogy ez mekkora lelki teher lehet valakinek. Van nekem is egy ilyen ismerősöm, a méhét műtötték meg először, mert szerkezetileg alkalmatlan volt egy magzat befogadására. Aztán már a méhe rendben volt, de mégis minden babáját elvetélte. Összesen 5 babáját vesztette el, a legutolsót már a 6. hónapban, úgy, hogy a baba teljesen egészséges volt, csak egy szerencsétlen dolog következett be vele a méhen belül. Ez egyszerűen borzasztó. Most újra terhes, egész nagy pocija van már, miért ne adathatna meg neki az élet ajándéka?

Máskor ne mondj ilyet senkink, ez nagyon érzékeny téma.

2009. okt. 12. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!