Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért panaszkodnak sokan 1-2...

Miért panaszkodnak sokan 1-2 hónapos baba mellett?

Figyelt kérdés

ilyenkor a babákkal jóformán semmi gond nincs. Ebben az időszakban eszik, alszik. Csak akkor sír, ha éhes.

Mi lesz később ha ezt nem bírják?

2013. jún. 14. 12:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

mi történt? Beszólt az anyosod ? :)

ne törődj másokkal mindenkinek nehéz ez az időszak.

2013. jún. 14. 13:26
 22/28 anonim ***** válasza:
93%

Akkor nem ártana bevenni egy nagy adag lesz.rom tablettát, mert később se jobb.

Ha korán bölcsibe adod, akkor rossz anya vagy, minek szültél ha szabadulnál tőle.

Ha otthon maradsz vele, akkor ingyenélő vagy, akinek büdös a munka és inkább otthon lustálkodna a gyerekre hivatkozva.

Ha egyke marad, akkor önzőek vagytok, mert a legjobb egy kistestvér, ha bevállaltok másodikat, akkor büdös a munka mi, hogy inkább szülsz mint visszamenj dolgozni.

Ha különórákra járatod, akkor megnyomorítod és leterheled a gyereket csak azért, hogy a TE álmaidat megvalósítsa, ha nem járatod semmire, akkor hanyag vagy, aki nem törődik a gyerekével, hogy hogy szeretne táncolni/úszni/stb...

A lényeg, szokj hozzá ahhoz, hogy bármit csinálsz, az sz.r.

2013. jún. 14. 13:32
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nagyfiam volt olyan, mint az álombabák. Én magam is meg voltam lepődve, mert felkészültem rá, hogy itt most alvás évekig nem lesz, ehhez képest kb 2 hét alatt gyönyörűen beállt a 3 óránkénti evésre saját magától, 2 hónaposan végigaludta az éjszakát, meg ami jót csak el tudtok képzelni. Komolyan, egy álom volt, sírni kb fényévenként hallottuk, mindent megcsináltam mellette, este filmeztünk, romantikáztunk a férjemmel. Aztán megszületett a kislányunk... hasfájós volt, és konkrétan az első 3 hónapot végigbőgte. Én meg vele (bár a férjem szerint én többet sírtam, mint a gyerek, de ezt csak ő állítja), iszonyú nehéz volt.

Na most már én is érzem milyen szerencsés is voltam a naggyal, és hogy milyen is a zombi üzemmód. :D :D Én is kaptam még ennél cifrább mondatokat is a kislányunk születése után, és nekem is baromi szarul tudott esni. Ez az én szememben a belerúgunk a földön fekvőbe még egy jó nagyot kategória.

2013. jún. 14. 13:40
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
A kisbaba nem kiszámítható. Vannak olyan dolgok, amiket nem tudsz megoldani, amikor nem tudod, miért sír, miért nem alszik. Ez nem bénázás. Teljesen normális, hogy egy más életritmusból bekerülsz egy babaközpontú világba, ahol már nem te vagy a fontos, hanem a babád, azt nem mindenki tudja egyformán feldolgozni. Baba és vérmérséklet kérdése is. Az első gyereknél sok olyan dolog van, ami miatt elbizonytalanodsz, pl. hülye tanácsok, ami miatt azt érzed, hogy neked ez nem fog menni, mert a szomszéd azt mondta, hogy rosszul csinálod, ha mindig megeteted, anyád meg azt mondja, hogy gonosz vagy, ha nem eteted. Nekem nagy szerencsém van a gyerekeimmel, bár mindkettő volt hasfájós, de ennél sokkal rosszabb is van, el tudom képzelni, milyen napokig nem aludni, tehetetlenül ringatni, hogy ne sírjon már...
2013. jún. 14. 14:00
 25/28 anonim ***** válasza:

Igen mindenkinek rosszul esik szerintem:))ez most ki is derült:))

Egyébként én leginkább azon tudok kiakadni amikor másik anyuka okoskodik nagyokat hogy csak azért sír az a baba mert érzi a feszültséget, meg mert nem értik a jelzéseit,stb. ergo te az anyja vagy béna/hülye és tehetségtelen a saját gyerekedhez:))

És bezzeg ő aki kisimult és happy neki mennyire jó alvó a gyereke...és eszébe se jut hogy máshogy is lehetne.

Nekem most volt pont egy ilyen (én csak külső hallgatója voltam az eseménynek a fiam 2 ovistársának anyukája beszélgetett fennhangon hogy az xy gyereke-babája mennyit ordít és hogy ez nem normális dolog és anyuka miért nem viszi már el vhova meg mindenfél csúnya ronda dolgokat mondtak mi minden gond lehet anyukával hogy ennyit sír a babája-a depi volt a legenyhébb) holott nekik is van gyerekünk igaz 5 éves, na de épp ezért lehetnének toleránsabbak. A másik hogy láttam a babát és a babakocsija IS meg volt emelve picit a fejrésznél és hason aludt szóval az is lehet hogy refluxos a szerecsétlen de amúgy is még csak 8 hetes.

Nekem is 3 gyerekem van, ebből 2 ordított mint a sakál kicsinek, 2 órákat aludtak éjjel azt is sokszor rajtam meg hintában meg ilyesmi, a középső meg eszik-alszik-mosolyog típusú volt, holott mindent ugyanúgy csináltam , mindhárom terhességem ugyanolyan volt, és a szüléseknél e volt semmi gond és mégis 2 ilyen, 1 olyan...

2013. jún. 14. 14:35
 26/28 anonim ***** válasza:
Az én szüleim 3 gyereket neveltek fel, a 2 bátyámmal nem volt gond ők a tipikus nyugodt babák voltak ,velem annál inkább több ,sírtam egyfolytában , de akkor is ők a legjobb szülők még akkor is mikor édesanyám másfél éves koromban átlépett fölöttem ,mert tudta hogy azért bőgök hogy vegyen fel vagy akarok valamit, és tudják mikor anyu ezt csinálta már 10.jére akkor már utána nem bőgtem , rájöttem hogy sírással nem lehet elérni semmit, persze ezt anyukám mesélte, és tudod kedves kérdező ,én várom hogy anyuka legyek ,az lesz a legszebb nap mikor megtudom hogy babát várok és majd utána mikor a kezemben tartom a gyermekem ! Az nem a szülő hibája ha sír a gyerek ,minden gyerek más és más , tehát itt nem a szülő a hibás, tudod ismerek olyan anyukát aki megtagadja a gyerekét ,mert szülés utáni depresszióba esett , de én nem hibáztatom , most komolyan ,a lehet hogy sok szülő zombi,de azért mert mindig a gyerekük mellett akarnak lenni és vigyázni rá, igen egy idő után már biztos besokkalnak,de akkor is a gyerek a mindenük !!
2013. jún. 14. 14:36
 27/28 anonim ***** válasza:
Nekem is az első 1-2 hónap volt a legkönnyebb, igazából evett, aludt,nem volt szerencsére hasfájós és sírós sem. Igazából az éjszakai etetések miatt voltam fáradtabb, de szerencsére, ha nagyon elfáradtam, nappal is tudtam picit pihenni, míg aludt. Később aztán persze "beindult", de igazából én is sokszor gondoltam úgy az első időkre, hogy milyen jó volt, mindent meg tudtam csinálni a baba mellett és még pihenni is tudtam. Bezzeg most..
2013. jún. 14. 15:56
 28/28 anonim ***** válasza:
Olyan dög fáradt voltam, hogy csak ettem és aludtam akkoriban ... Nem volt még arra se erőm, hogy panaszkodjak :D
2013. jún. 14. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!