Miért döntenek sokan a tápszer mellett a szoptatás helyett?
Szerintem rosszul gondolod. Nagyon kevés az olyan anya, aki alapból nem szoptatni szeretne, hanem rögtön tápszert ad.
Más a kényszer, mint az önként vállalás.
A húgom külföldön él, egyik ismerőse azt mondta, hogy azért nem szoptat, mert nem akarja, hogy a baba azt a sok sz@rt kapja meg,amit ő eszik :S
sokan megrettennek attól, hogy fáj az elején.
Szerintem itthon kevés olyan nő van, aki önként a tápszert választja, pedig tudna szoptatni - persze biztos akad olyan, aki félti a mellét, vagy nem akar korlátok közé szorulni azzal, hogy mit ajánlott enni és mit nem, stb.
Itthon szerintem sokunkat a kényszer viszi rá, és nem döntés kérdése - muszáj azt adni, és kész, különben a gyerek éhen halna.
Nekem is ikreim vannak,leírom miért lettek tápszeresek: Egyik babám alapból nem tudott szopizni,erre 1-2 nap után rá is jöttünk,mivel a másik babámmal úgy nyomták egymást bent a pocakban,hogy lett egy kis asszimetria az állkapocs-fül részen.(amikor mindkettő fejvégű volt). Ez már nem látszik,de az első hetekben még a cumisüvegből etetés is nehéz volt neki,mindig fent tartotta a kis nyelvét a szájpadlásán,amit egy kicsit jobbra is tartott.A másik babám 5 hetes koráig kizárólag szopizott,aztán a 6 hetes növekedési ugrást nem bírtam vele tartani. Nekem nem lett több tejem,hiába raktam többet cicire. Na meg persze,-ezt te is tudhatod ikresként-a másik babámmal is foglalkoznom kellett,így nem is lehetett annyit cicin,amennyit akart volna.Egyfolytában ordított,főleg este,mivel éhes maradt. Aztán szép lassan minden erőfeszítés ellenére,még annál is kevesebb tejem lett.Kezdetben csak délután ill. este kapta a tápszert,a maradék kis tejemet pedig ugye 2 baba közt kellett megosztanom. Amikor eljutottam odáig,hogy már egy étkezést sem tudtam nekik anyatejjel kiváltani,akkor azt mondtam,hogy elég. Csak kikészülök idegileg,tennivaló pedig ikrek mellett pedig mindig van. Így már mind2 tápszeres,ők is nyugodtabbak és én is.
Szóval sztem nem hiba,ha egy nő tápszert ad inkább a babájának,amennyiben az indokolt. Még mindig hiányoznak nekem is a szoptatás közbeni meghitt percek,de közben a végén már úgy lefárasztott,hogy nem volt energiám semmi másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!