Több kérdésem is lenne! Zátonyra futottam egy pár kérdésben?
1.-A Tena Super nálunk 30 db-osan 1400 Ft!Máshol is ennyi?Esetleg lehetne,hogy receptre iratom,mert akkor olcsóbb!
2.-Akiknek sokat kell aludniuk,hogy kipihenjék magukat,hogyan szoktak rá a korán keléshez???Sokszor nem bírok felébredni,hogy a páromnak kaját csináljak a munkahelyére!!! :(
3.-Nálunk a ok darabos pelus olcsón (94 db-3800 Ft)csak a Tescoban van!Hogyan oldjam majd meg,hogy ne kelljen kiszaladgálnom oda, mert kicsit messze van tőlünk!És egyáltalán,pici baba mellett,hogy fogunk majd havi nagybevásárlást csinálni?Azok a boltok amik közel vannak,sokkal drágábbak és hát mégis csak jobb valamit 3-4 száz Ft-tal olcsóbban megvenni!!!???
Szia!
1. erre nem tudok sajnos válaszolni
2. amúgy sem voltam egy későn kelő típus, de azért az első 1-2 hónapban igen megviselt, főleg az éjszakai szoptatások. De hozzá lehet szokni, a babámért mindenre képes vagyok :) Meglátod, Te is a babád irányítása alá fogsz kerülni! :)
3.Nálunk a férjem csinálja a nagybevásárlást, írok egy listát , ő meg bevásárol. Ha megoldható, ez jó , vagy esetleg a Te szüleidet, párod szüleit is megkérheted!
(Még valami, nem szeretném a döntésedet befolyásolni, 1 próbát megér ; de nekünk nem jött be a teszkós pelenka. Állandóan kiengedte a pisit. Vannak picit drágább pelusok, de jobbak is. ezeket is már gazdaságos kiszerelésben gyártják)
1. nem tudom soha nem vettem
2. Gondolom most terhes vagy, jobb ha hozzászoksz a
keléshez. Ha fel kell kelni, akkor fel kell.
3. Mehettek a babával is vásárolni, ráteszed a hordozót a bevásárlókocsira. Megvesztek 1 havi adagot és akkor nem kell csak havonta egyszer menni vásárolni.
Szia!
1.: Tena-t mindenhol ebben az árban kapsz, van ahol 1600 ft, de 1400-nél olcsóbb sehol sincs. Házi orvos nem írja fel receptre.
2. soha életemben nem tudtam korán kelni, de miután megszültél nem így fogod látni. Ahogy az egyik válaszoló is írta a babához fel kell kelni és kész. Ezzel nem tudsz mit tenni, nehéz de baba mellett mégsem az :)Mióta megszültem én sem csinálok a férjemnek kaját reggel, most már a lányunk az első. Máshogy fogod érezni magad ha babádhoz kelsz mint mondjuk csak kacjit csinálni.
3. Újszülöttel ne menj bevásárolni. Én 1 hónapos kora után vittem csak így el. Akkor azt csináltuk, hogy bébihordót fel a kocsira és irány megvenni mindent. Igaz egyszerre nagyobb költség /pelus meg ilyenek/ de mi sem tudtunk állandóan menni vásárolni, így kénytelenek voltunk ekképp megoldani. Ha anyukámék épp szabadok voltak akkor ők voltak a babával, ha nem akkor jött velünk. Az biztos hogy sokkal gyorsabban megy ilyenkor a bevásárlás, mert egyébként én túlparáztam a dolgot állandóan :)
1. Lehet kapni bármelyik márkából a legnagyobb éjszakai betétet, és akkor nem kell a drága tenát megvenni.
2. Fel fogsz tudni kelni, hidd el. Anya leszel, megváltozik minden. Nem ezen fogsz "sopánkodni", hanem azon, hogy úristen éhes, úristen pelenkázni kell, stb
3. Nem biztos, hogy jó lesz a babádnak a pampers, pl az én babám kiütéses lesz tőle. Előre semmiképpen ne vegyél nagyon sok darabos pelust, hanem a legkisebb kiszerelést.
Nagybevásárolni egy tudtok menni majd a babával is, persze nem az elején, de 5-6 hét után már simán. Nem órákig kell nézelődni, hanem lista alapján gyorsan, és délelőtt, amikor nincsenek sokan.
Bele fogsz jönni, nyugi :) :)
Szia!
Szerintem se vegyél egyből nagy kiszerelést, mert megjárhatod. Én úgy csináltam, hogy két-háromfélét vettem, de kicsiket. Ami a szomszédnak bejön, nem biztos, hogy nektek is jó lesz (tescos pelus: nekünk ez volt a legjobb).
A másik tanács: ha bevásárolni kell menni én mindig félig letakartam a bébihordozót. Egyes emberek nem bírnak magukkal, ha pici babát látnak és meg akarják fogdosni, amit én nagyon nem szeretek, ne nyúlkáljon senki idegen a gyerek arcához, kezéhez.
A tenát csak inkontinencia esetén írják ki receptre, szülő nőknek nem. De ha bemész bármelyik nagyobb drogériába, márkátlan (vagy általunk nem ismert márka) inkontinencia betétek vannak olcsóbban. Bár nekem elég volt egy csomag, mert utána éjszakai betétet használtam.
1- a háziorvost, vagy szakorvost kérezd meg, ő fogja tudni, vagy a gyógyszerész, hogy hogy lehet olcsóbban hozzájutni.
2- a párod felnőtt önálló felelősségteljes ember, csináljon magának kaját reggel!Én soha nem keltem fel páromhoz, ő sem kel fel hozzám, ha én vagyok reggeles és 4-re megyek dolgozni...
3- beteszed a gyereket a kocsiba-babakocsiba, elmész a tescoba, a gyereket hordozóban beteheted a bevásárlókocsiba, vagy tolod babakocsiba, a férjed meg tolja a bevásárlókocsit és bevásároltok. VAgy otthonhagyod a kicsit apával, és elmész vásárolni. Pelenkából lehet venni több csomagot is egyszerre.
Nem te vagy az első, aki pici babával jár vásárolni, megoldjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!