Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem engedi a főbérlőnk,...

Miért nem engedi a főbérlőnk, hogy legyen 2. baba?

Figyelt kérdés
Részletre fizetjük az albérletet, amiben lakunk, hogy a miénk legyen, minden hónapban × összeget fizetünk, így lassan a sajátunk lesz. A főbérlő, a lakás jelenlegi tulaja nem engedi, hogy legyen 2. baba, még ki nem fizetjük a maradékot. Az első gyermek is ebbe a házba született, akkor nem szólt érte, a lakást rendben tartjuk, rengeteg mindent javítottunk, most a dupláját éri annak ,mint ideköltöztünk. Most 8 hetes kismama vagyok, még nem tudja a tulaj. Mi köze hozzá? Egy évnyi törlesztőnk maradt, mindég jár a nyakunkra, hogy miért nem fizetjük ki egybe a maradékot, ha ennyi pénzünk van, hogy megint ezt meg azt csináltunk a házon. Jól élünk, így a havi bevételünkből finanszírozzuk az újításokat, saját magunk ízlése szerint. Ez miért bántja őt? Van hozzá joga ezt kérni tőlünk????

2013. jún. 6. 12:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Egyrészt terhesen nem rakhat ki, és csak úgy kénye-kedve szerint nem változtathatja meg a szerződési feltételeket, ha minden jogszerűen le van papírozva, és ügyvéd által ellenjegyezve. Ha a bérleti, vagy akármilyen szerződésetek kitér a gyerekvállalásra, akkor aszerint kéne eljárni, de gyerekvállalás sztem nem lehet tiltott dolog.

Másrészt ingatlanosként én még olyat az életben nem hallottam, hogy részletekben a tulajnak fizeti valaki a lakást. Ill, hogy havi részletekben, több évig, mert a 3-4-5 részlet még általános, de ez nekem fura. Csak a hitelt szokták havi részletekben fizetni. Azt sem értem, hogy mi van akkor, ha tényleg nem tudjátok kifizetni a fennmaradó pár havi részletet...Nekem ez bonyolult.

2013. jún. 6. 13:31
 12/23 anonim ***** válasza:
70%

Akkor meg ne foglalkozzatok vele hogy mit mond mert semmi köze hozzá,engedélyt meg főleg nem kell kérni!:)

Egyébként ő hol lakik??? Veletek?

2013. jún. 6. 13:33
 13/23 anonim ***** válasza:
91%
én a helyetekbe inkább kifizetném neki a hátralévő 1 évnyi törlesztőt a házra. ha van annyitok mindenképp. ha meg nincs, hát.. akkor is asszem jobb lenne bárki másnak tartozni, mint neki, aki belepofázik a dolgotokba (ésszerű kamat mellett, persze)
2013. jún. 6. 13:33
 14/23 anonim ***** válasza:

Bennem is felmerült ami a 11-es is leírt,hogy hogy lehet részletre fizetni a tulajnak?

Ilyenről még én sem halottam sosem,de azt hittem ez csak az én tudatlanságom!:)

Milyen jó lett volna nekem anno,akkor nem kellett volna hitelt felvenni.

2013. jún. 6. 13:38
 15/23 anonim ***** válasza:
68%

Bocsánat, de ha csak egy év múlva kerül a nevetekre a lakás, akkor milyen adás-vételi szerződésetek van? Ez így nem szabályos, ugye tudjátok? Ügyvéd írta a szerződéseteket? Csak mert így még az ő nevén van és bármikor kitehet, mindegy, hogy terhes vagy-e vagy nem. Mindegy,hogy fizettek-e valamit, vagy nem. Egyedül a felmondási idővel számolhattok.

(egy ügyvéd)

2013. jún. 6. 13:41
 16/23 A kérdező kommentje:
már leírtam mindent: törvényesen vettünk egy házat, amiből még egy év hiányzik, de a tulaj a nyakunkra jár.. elvált férfi, pár hónapja volt a végleges válóperük. Semmi ilyesmi nincs a szerződésben, hogy nem vállalhatunk több gyerkőcöt! Ez csak az ő kötözködése.
2013. jún. 6. 13:42
 17/23 anonim ***** válasza:
91%

Ha törvényesen megvettétek a házat akkor miért Főbérlő még?

Kinek hiányzik még az az 1év neki vagy a banknak? Hogy lehet részletre fizetni a tulajnak? Ebbe ő beleegyezett,benne van a szerződésben?

2013. jún. 6. 13:46
 18/23 anonim ***** válasza:
68%

Kedves kérdező,

akkor mi a kérdés? Ami a szerződésben van, ahhoz van joga neki is és Önöknek is. Se többhöz, se kevesebbhez.

2013. jún. 6. 13:47
 19/23 anonim ***** válasza:
91%

Csak nehogy az legyen, hogy még fizettek egy évig, majd valamiért nem kerül a nevetekre a lakás.

Egyébként meg tényleg semmi köze hozzá, ne foglalkozz vele.

2013. jún. 6. 13:48
 20/23 anonim ***** válasza:
93%

nem tudom, mit értetlenkedtek.

Vettek egy házat részletre, csak nem a banknak, hanem a tulajnak fizetnek részletben. Ilyenkor lepapírozzák, hogy X hónapig, havi X összeget fizetnek, s mikor letelt az X hónap, akkor nevükre kerül a lakás.

Nálunk a környéken ilyen gyakran van, 50E-et fizetnek havonta, X évig...

Ügyvéd által le is van papírozva ez.

Amúgy nem, nem szólhat bele... Semmi köze a ti életetekhez...

És én is próbálnám kifizetni egybe, ha tudom, legalább megszabadulnátok tőle

2013. jún. 6. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!