Miért nem engedi a főbérlőnk, hogy legyen 2. baba?
Egyrészt terhesen nem rakhat ki, és csak úgy kénye-kedve szerint nem változtathatja meg a szerződési feltételeket, ha minden jogszerűen le van papírozva, és ügyvéd által ellenjegyezve. Ha a bérleti, vagy akármilyen szerződésetek kitér a gyerekvállalásra, akkor aszerint kéne eljárni, de gyerekvállalás sztem nem lehet tiltott dolog.
Másrészt ingatlanosként én még olyat az életben nem hallottam, hogy részletekben a tulajnak fizeti valaki a lakást. Ill, hogy havi részletekben, több évig, mert a 3-4-5 részlet még általános, de ez nekem fura. Csak a hitelt szokták havi részletekben fizetni. Azt sem értem, hogy mi van akkor, ha tényleg nem tudjátok kifizetni a fennmaradó pár havi részletet...Nekem ez bonyolult.
Akkor meg ne foglalkozzatok vele hogy mit mond mert semmi köze hozzá,engedélyt meg főleg nem kell kérni!:)
Egyébként ő hol lakik??? Veletek?
Bennem is felmerült ami a 11-es is leírt,hogy hogy lehet részletre fizetni a tulajnak?
Ilyenről még én sem halottam sosem,de azt hittem ez csak az én tudatlanságom!:)
Milyen jó lett volna nekem anno,akkor nem kellett volna hitelt felvenni.
Bocsánat, de ha csak egy év múlva kerül a nevetekre a lakás, akkor milyen adás-vételi szerződésetek van? Ez így nem szabályos, ugye tudjátok? Ügyvéd írta a szerződéseteket? Csak mert így még az ő nevén van és bármikor kitehet, mindegy, hogy terhes vagy-e vagy nem. Mindegy,hogy fizettek-e valamit, vagy nem. Egyedül a felmondási idővel számolhattok.
(egy ügyvéd)
Ha törvényesen megvettétek a házat akkor miért Főbérlő még?
Kinek hiányzik még az az 1év neki vagy a banknak? Hogy lehet részletre fizetni a tulajnak? Ebbe ő beleegyezett,benne van a szerződésben?
Kedves kérdező,
akkor mi a kérdés? Ami a szerződésben van, ahhoz van joga neki is és Önöknek is. Se többhöz, se kevesebbhez.
Csak nehogy az legyen, hogy még fizettek egy évig, majd valamiért nem kerül a nevetekre a lakás.
Egyébként meg tényleg semmi köze hozzá, ne foglalkozz vele.
nem tudom, mit értetlenkedtek.
Vettek egy házat részletre, csak nem a banknak, hanem a tulajnak fizetnek részletben. Ilyenkor lepapírozzák, hogy X hónapig, havi X összeget fizetnek, s mikor letelt az X hónap, akkor nevükre kerül a lakás.
Nálunk a környéken ilyen gyakran van, 50E-et fizetnek havonta, X évig...
Ügyvéd által le is van papírozva ez.
Amúgy nem, nem szólhat bele... Semmi köze a ti életetekhez...
És én is próbálnám kifizetni egybe, ha tudom, legalább megszabadulnátok tőle
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!