Mennyi mindennel jár a terhesség?
Vérvétel minden trimeszterben 1x+ egyszer a 38.hét környékén. Orvoshoz havonta, nekem 7000/alk., védőnőhöz havonta, ebből 3x ujjbegyvércukor mérés, mindig vnyomás, és vizeletvizsg. Tesztcsíkkal.
Én integráltbtesztet csináltattam, ehhez 2 vérvétel + 2 genetikai Uh, össz.45000 ft, még volt egy babamozi is 12000
Beutalókért nekem a csnk- ba kellett mennem, tehát még oda 3x
Én a vérvételekt mobilnővérrel oldottam meg, aki házhoz jött, és hozta is az eredményeket3000/alkalom.
Egyszer háziorvos, egyszer fogorvos.
Szülésért dokinak 50000szülésznőnek 20000
Ez vidéki városban volt?
A fogadott dokiról mindenki máshogy vélekedik, szerintem megéri. A dokimnak magánrendelője van, időpontra megyek, van uh-ja, nem kell külön rohangálni. Gond esetén bármikor hívhatom. Most, a második terhességem elején volt egy pici barnázásom, vasárnap este, hétfő reggel soron kívül fogadott.
Vérvétel átlagban minden trimeszterben van, ezeknél nagyrutint kérnek.
0. uh. a terhesség megállapítása. Innentől akár hetente-kéthetente is visszahívhatnak, attól függ, láttak-e már valamit, problémamentes-e az első trimeszter.
12 héten genetikai uh, vérvétel.
16 héten plusz vérvétel, az Afp miatt.
18 héten újra genetikai uh.
24 héten cukorterhelés.
Ha terhességi diabétesze lesz az embernek, akkor szinte minden héten vérvétel. (Legalábbis nekem volt.)
A háziorvoshoz egyszer kell menni, ekg, általános vizsgálat.
A védőnőhöz általában havonta, de én inkább 6 hetente mentem, sajnos, nálunk nincs a szakmája csúcsán a hölgy...
Fogorvoshoz legalább egyszer. Nyilván, ha probléma lesz a fogakkal, akkor többször. (Nekem kiesett a tömésem, ezért kétszer voltam.)
A nődokim havonta egyszer hív be (ha nincs probléma), négy hetente. 10 ezer/alkalom, a végén heti egy ctg nála van, akkor 5 ezer/alkalom.
A szülésért 50 ezer forintot kapott, összeget nem mondott, nincs konkrét tarifája. Vidékről, vasárnap rohant hozzánk, sürgősségi császár lett, amit ő csinált.
Venni magamnak? Huh...
Vitaminok, magnézium, a végén vas és jód kellett. Vércukormérő, tesztcsíkok.
1 pulcsi, a teszkóban vettem, végighúztam vele a hűvös időt.
1 kismamanadrág, ezt is csak akkor vettem fel, ha dokihoz, vizsgálatra mentem. Itthon jók voltak a régi pólóim, melegítőm.
Kórházba kellett egy plusz gumipapucsot vennem, 1 hálóinget, betétet.
én fogadott dokihoz (magán) járok, így alakult, de mivel ikrek, nem is bánom.
egy alkalom 13e, ebben UH és vizsgálat van
vérvétel van az elején, az biztos, 12. héten, ha csináltatsz kombinált tesztet, aztán 16. hét körül az AFP miatt, de amúgy 1-2 "plusz" vérvételt nyugodtan kalkulálj bele, nekem pl. kellett magasabb TSH miatt, aztán van a cukorterhelésnél is, a 24-26. héten, biztos még utána is, ott még nem tartok:)
vannak kötelező vizsgálatok, ahol ált. genetikai dolgokat szűrnek, illetve az első, ahol megállapítják a terhességet, de mehetsz többször is, pl. 4D UH-ra, az alkalmanként ca. 10.000 Ft. ez a babamozi :)
ha csináltatsz kombinált tesztet, az 10-30e Ft-ig terjedhet, helytől függően.
én átlag 4 hetente megyek orvoshoz.
kismama ruhát vettem párat, kismama párnát és hastartó övet, vagy mi az, illetve krémeket. ezenkívül kellenek vitaminok, terhes vitamint, kálcium később és magnézium az elejétől. C-vitamint se árt.
egészséges étkezés, tehát sok zöldség, gyümölcs.
a babának az elején szerintem nem kell még annyi dolog, persze helyzettől függ, de pl. mi csomó ruhát kaptunk, ágyat kell venni, pelenkázót, 1-2 ruhaneműt, de azokat ajándékba kértük, na meg babakocsit és majd pelust.
nehéz kalkulálni, mert minden terhesség más, illetve közben rájössz, hogy amire azt hitted, na neked olyan nem kell, az mégis életbevágóan fontos:)
Nem jártam magándokihoz a körzetihez mentem. Totál meg voltam vele elégedve minden alkalommal megvizsgál normálisan. Védőnőhöz jártam havonta. Az orvos 4 hetente eleinte aztán a vége felé 2hetente mivel 36.héten kiszúrták h gond van hamarabb meg is császározott. Semmit nem kellett fizetnem. Egyik alkalommal sem. Az uh a rendelő szoba mellett volt rögtön így messzire nem kellett mennem. Minden trimeszterben vérvizsgálat, AFP vizsgálat, vizelet leadások, 26 hetesen terheléses vércukorszint egyszer, 12,18,24,32. heti kötelező uh vizsgálatok, 26 hetesen voltam 4d-n az került 8500Ft-ba (20perces babamozi, 22db fénykép cd, és 1 választott nyomtatott kép)
volt 3db terhesnadrágom ami nem volt olcsó a legdrágábbat vettem 14ezerért, jó pár kismama felső (ezek elég költségesek voltak)
Ilyen plusz vizsgálatokra nem mentem sehova 24 éves voltam . Nem éreztem szükségét h genetikai probléma lenne. Amiért meg 36.héten megcsászároztak az volt az oka h a lányom nyakára csavarodott a köldökzsinór. Úgyh ennek semmi köze nem volt annak h genetikai gond lenne , szimpla balszerencse. Nem bántam meg h nem fogadtam orvost. Nálunk nagyon bevált. Nem került sokba a terhességem. A vitaminok amiket szedtem havi szintem kellett költenem rá. De terhesvitaminon és magnéziumon kívül C-vitamint szedtem még pluszba. És ennyi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!