Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg el kell ezt tűrnöm a...

Tényleg el kell ezt tűrnöm a gyerek kedvéért?

Figyelt kérdés

Pár napja nálunk volt az anyósom és a sógornőm, meglátogatták a kislányomat. Sógornőm krémet kért, adtam neki, mindketten bekenték az arcukat, a krémet a konyhaasztalon hagytam. Átszaladtunk kb. fél órára a sógornőmékhez, addig a lányom, a párom, az anyósom nálunk maradt.

Amikor visszaértünk, a krém nem volt sehol. Nem foglalkoztam az üggyel, csak este, amikor a vendégek elmentek. Kerestem a krémet, hogy visszategyem a fiókba, de nem volt sehol. Párom nem szólt semmit.

Erre ma reggel kérdem tőle, hogy találkozott-e valahol az arckrémemmel, és azt mondja, hogy lehet, hogy az anyja eltette, mert nagyon mondta, hogy milyen jó lenne neki ez a krém!

Én nagyon kiakadtam, ez lopás! Hogy merte?!

Mire a párom: "mit fújod fel, annyiszor adott már nekünk pénzt!" Persze, de azt a gyereknek/gyerekre adta, az ő unokája is! Szívem szerint kitiltanám a lakásunkból, de a párom azt mondja, hogy felfújom. Tényleg?

Nagyon fáj ez nekem, én náluk még egy pohár vizet is kérek, nem elveszem!

Ez lopás, engem nem így neveltek, hogy ezt bevegye a gyomrom!

Ti mit tennétek?

2009. okt. 6. 15:48
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%
szerintem kicsit sok amit az anyósod csinált! lehet hogy beszélned kéne vele. sajnos többet nem tudok segíteni. sok sikert a krémmel!
2009. okt. 6. 15:51
 2/19 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem higgadj le.Tuti hogy én is ideges lennék,de szerintem te legyél az okosabb,méghozzà egyszerüen veszel egyet és neki ajàndékozod!

Tuti érteni fogja hogy mire értetted,és ez nem is sértö,de célzo.Legközelebb pedig ha nem vagy otthon,mondd meg pàrodnak,ne engedjen semmit se elpakolni tudtod nélkül.Végülis pàrod otthon volt,igy anyosod se érezte hogy lopott,mert a pàrod tudta!

2009. okt. 6. 15:52
 3/19 anonim ***** válasza:
86%

Nem! Egyáltalán nem fújod fel.

Én rákérdeznék az anyósomra, hogy nem látta-e a krémet. Ha azt mondja nem is látta, akkor tudod merről fúj a szél, ezentúl ne hagyj semmit elől, és tarts szemmel mindig, mert ha 1x megtette, meg fogja tenni máskor is. Ha azt mondja Ő tette el, akkor figyelmeztesd, hogy ha szüksége van a krémre, kérje el tőled, nagyon szívesen neki adod, csak szóljon, mert nem köztulajdon.

2009. okt. 6. 15:55
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

Ez bizony lopás. Olyan, mintha "én adtam pénzt nektek, mostmár jogom van arra, hogy elvegyem, ami tetszik" primitív, de nem ő az első meg az utolsó...

2009. okt. 6. 15:56
 5/19 anonim ***** válasza:
90%
Ez tényleg túlzás és felháborító anyósodtól. De finom kérdezz rá, mert lehet, hogy a gyerek eldugta valahová játszásból, és akkor ciki lenne anyósnak esni :)
2009. okt. 6. 16:01
 6/19 A kérdező kommentje:

Állítólag többször mondta poénból(?!), hogy mindjárt elteszi. Párom meg mondta neki, hogy ne tegye el, mert haragudni fogok.

Mindenhol kerestem, nincs sehol. 11 hónapos a lányom, még nincs sok hely, ahova ő el tudná dugni.

Pont ez idegesít. Ha elkérte volna, lehet, hogy odaadom. Középkategóriás krém volt, kb. 2000 Ft-os, talán ha kétszer használtam. Tudja, hogy fogunkhoz verünk minden garast, ezzel a krémmel is hosszú vívódás után "leptem meg" magam, általában magamon spórolok. Mégis valószínű, hogy odaadtam volna neki, ha KÉRI. Így viszont nagyon rosszul esik. Mintha pofont kaptam volna.

Én mindig étellel, kávéval várom, szépen beszélek vele,... Nem ezt vártam. Ezek után nem igazán vagyok kíváncsi rá, és még én érzem magam kínosan, félek megkérdezni (pedig 99 %, hogy ő tette el).

Párom azt mondta, vesz nekem másikat. Nem érti meg, hogy itt az elvről és az erkölcsről van szó! :(

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2009. okt. 6. 16:21
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki pontozott le mindenkit, helyette leírhatta volna a véleményét! Persze lepontozni egyszerűbb. :/
2009. okt. 6. 16:38
 8/19 anonim ***** válasza:
89%
Felpontoztam mindenkit azért is:)
2009. okt. 6. 17:12
 9/19 anonim ***** válasza:
89%
Kb ugyan ennyire ki lennék akadva. Még viccelődni is gusztustalan azzal, hogy valamit elteszek, nem ám, hogy meg is tenni. Szerintem, ha ezt le akarod rendezni, de nem akarsz mindjárt nagyobb balhét, akkor hívd fel, és kérdezd meg, nem tette-e el véletlenül a krémedet, mert szükséged lenne rá és nem találod sehol, és ő használta utoljára. Ha azt mondja kapásból hogy nincs nála, akkor nagyon udvariasan kérd meg, hogy nézze meg legyen kedves, hátha mégis a táskájban van vagy valahol, mert te már mindenhol kerested, és akkor lennél nyugodt, ha ő is megnézné. Talán erre elszégyellné magát, ha látná, hogy te mennyire keresed. Ha visszaadja, akkor én tuti megjegyezném azért csendesen, hogy máskor ha lehet inkább ne tegye el, mert ezt nem szereted. Hidd el, ez neki is égés, valószínű, hogy többet ilyet nem csinál. Ha viszont tagadja, akkor én tuti megmondanám, hogy 99%-ig biztos vagyok benne, hogy hol van, ezért legközelebb ha lehet ne kérjen ilyeneket, mert te félted a cuccaidat.
2009. okt. 6. 17:58
 10/19 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Sajna látom, már megint egyedül leszek a véleményemmel:) Én nem csinálnék balhét egy "középkategóriás" arckrém eltűnéséből. Persze nekem is szarul esne, és a véleményem is meglenne anyósomról. Viszont nekem nem érne annyit egy krém, hogy nyíltan felrúgjam a családi békét. Egyszerűen betenném az agyamban a mamát a szarka kategóriába, és szemmel tartanám ha nálunk van. Igyekeznék úgy rendezni a dolgokat, hogy ne essen kísértésbe:)

Szerintem gondoldd át az elveket, és engedd meg a párodnak, hogy kárpótoljon egy új krémmel!

2009. okt. 6. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!