Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan fulladhatott meg a baba?

Hogyan fulladhatott meg a baba?

Figyelt kérdés
A Pécsi esetről van szó. Nem értem hogy fulladt meg, ha még a kzsinóron kapta az oxigént? Mármint még csak a feje volt kint a babának, szóval a kzsinórt még el sem vágták.
2013. máj. 29. 20:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem hallottam róla de ha a nyaka köré tekeredik akkor simán.
2013. máj. 29. 20:16
 2/15 anonim ***** válasza:
Gondolom, a köldökzsinór is beszorult és összenyomódott. Nem volt véráram és megfulladt emiatt
2013. máj. 29. 20:18
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem hallottam én sem az esetről, nem nézek tévét. De a köldökzsinoron lehetnek csomók, forradások, hegek, tekeredések ,ami miatt nem jut a baba elegendő, vagy egyáltalán nem jut oxigénhez. Ha a nyaka köré tekeredett megint csak nem kap elég oxigént. Ha a placenta nem jól működik megint csak nem jut a baba elég oxigénhez. Ritkán, de azért évente több 100 eset van amikor a baba 7-8-9 hónaposan hal meg. Nekem is van ismerősöm akinek 8 hónaposan a nyaka köré tekeredett a köldökzsinor és meg halt a magzat. (2 nap után vették észre, nem mozgott) Olyat is ismerek akinek egyszerűen megállt a szíve nem tudni mitől.
2013. máj. 29. 20:22
 4/15 anonim ***** válasza:

a keresőbe beírva ezt adta ki:

[link]

2013. máj. 29. 20:26
 5/15 anonim ***** válasza:
65%

Épp tegnap olvastam, ha pl. Nagyon gátmetszés ellenes az anyuka, gátvédelemmel szeretne minden képp szülni, az a kitolást meglassítja, van hogy 10-20 perccel is tovább tart evégett a kitolás, ami pont arra elég, hogy a baba agya a szülő csatornában, a hüvely össze nyomásának hatásására oxigén hiányosan szülessen a baba, vagy meghaljon!

A másik, ha előre esik a köldökzsinór, mikor jön ki a baba, a fejével elnyomja, s nem kap elég oxigént, de ha faros, akkor is ez van, a feje elnyomja a köldökzsinórt, és ha nem születik meg gyorsan a baba, meghal, mert nem kap oxigént!

2013. máj. 29. 20:28
 6/15 A kérdező kommentje:
Itt azt írja, hogy légzési elégtelenség.
2013. máj. 29. 20:29
 7/15 anonim ***** válasza:
Itt elég egyértelműen le írják mi történt. Nem gondolom, hogy orvosok vagy valaki hibázott volna. Vagy ha hibázott valaki akkor szerintem többen is. Biztos vagyok benne, hogy a szülőt sem kell félteni és persze az orvosokat sem. Sógornőm szintén itt szült, fogadott orvos nélkül és csak dicsérte a klinikát.
2013. máj. 29. 20:33
 8/15 anonim ***** válasza:
:(
2013. máj. 29. 20:36
 9/15 A kérdező kommentje:
Az én véleményem az, hogy anyuka a hibás. Az orvos császárt akart, de anyuka ragaszkodott a spontánhoz. Én személy szerint soha a büdös életbe nem mernék szembeszállni a dokival, főleg hogy a gyerekem élete a tét.
2013. máj. 29. 20:37
 10/15 anonim ***** válasza:
Császárt akart az orvos, anyuka meg nem????? hol olvastad?
2013. máj. 29. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!