Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fogmosás mikortól és mivel?

Fogmosás mikortól és mivel?

Figyelt kérdés
6 hónapos kislányomnak kibújt az első fogacskája.Mivel moshatnám neki.Nem szeretném ha tönkre mennének a fogai,ezért szeretném időben elkezdeni a fogápolást.

2013. máj. 17. 19:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Én ilyet vettem:

[link]

Ez a kezdetektől használható. Az elsőt a fog nélküli babák rágcsálhatják (szilikonos fejű), a másodikkal az első fogacskákat moshatod, aztán ha több fog kibújik, akkor jöhet a babafogkefe.

Lányommal már az első fog kibújása előtt használtuk, fürdés közben a kezébe adtam és rágcsálta.

Mi Nenedent fogkrémet vettünk.

2013. máj. 17. 19:51
 2/7 A kérdező kommentje:

És ilyen pici korban is moshatom neki ilyen fogkrémmel?Vagy elég ha rágcsálja a sima "kefét"?

Bocsi ha éretlen vagyok 1. baba.:)

Köszi...

2013. máj. 17. 19:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Én egy éves koráig forralt vízbe mártott géz lappal töröltem át a védőnő tanácsára. Csomagolt steril gézlapot patikában lehet venni. Az ujjra húzható fogkefe is jó, nagyon puha szilikon sörtékkel, de vigyázz, mert ha ráharap az ujjadra, az bitang módon fáj. Később vehetsz neki Nenedent fogkrémet, aztán, ha szépen kiköpi, akkor fluoridosat. 1 évesen már kaphat igazi fogkefét. Az én fiam 3 éves, és imádja a Signal fogkeféket, kis tapadókorongos lába van, és egy aranyos egérke van rajta.
2013. máj. 17. 22:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Nenedentet használhatsz nyugodtan, az fluoridmentes, nem baj, ha lenyeli.

Én ujjra húzhatóval mosom a fogát, tényleg nagyon tud fájni, ha megharap :)

2013. máj. 18. 01:50
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.:)

Neki még csak 1 negyed foga van.:D

2013. máj. 18. 07:41
 6/7 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, ne dőlj be a negyed fognak. Picike, ártalmatlannak tűnik, de éles ám :-)
2013. máj. 20. 20:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Azt vettem észre..:D

Szombaton kapott 1 kis zoknit ajándékba.Másnap ráadtam,estére azt látom,hogy így néz ki.

Elvileg másnap jött ki a foga.De ezek szerint már ott volt.:)

[link]

2013. máj. 20. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!