Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Receptötletekre lenne szükségem?

Receptötletekre lenne szükségem?

Figyelt kérdés

Olyan receptötletekre lenne szükségem (nem a baba, hanem apa és saját magam számára), amik lehetővé teszik, hogy az egyik nap elkészített feltétet másnap egy másik körettel tálalva gyorsan elkészített ebédet tudjak összeütni.

Néhány példa, ami nálunk már bevált:

1. nap bolognai spagetti, 2. nap töltött cukkini rizzsel (Szerintem ezt még lehet fokozni egy kis hortobágyi töltött palacsintával is, csak legyen, aki kisüti a palacsintákat.);

1. nap sertéspörkölt főzelékkel, 2. nap pörkölt tésztával (Ebből állítólag még gulyáslevest is lehet készíteni, csak nem tudom hogy. Esetleg valaki tudna segíteni?);

1. nap pulykahús levesből a főtt hús valamilyen gyümölcsszósszal 2. nap vadas zsemlegombóccal.

Hasonló receptekre lenne szükségem. Nem baj, ha valamelyik napi kombinációját hosszadalmasabb elkészíteni, mert az vasárnapi ebédnek tökéletes. Annál is inkább, mert apa szeret főzőcskézni.

Előre is köszönöm az ötleteket.

2009. okt. 6. 08:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
1.nap besameles gombás csirkehús rizi-bizivel 2.besameles gombás csirkehús tésztával és föstöltsajttal keverve egybesütve sajt a tetején
2009. okt. 6. 10:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Még jutott eszembe:1.nap Milánói v.Bolongnai sertésborda 2.Milánói v. Bolognai sütbe sajttal rétegezve
2009. okt. 6. 10:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi,sütve:-)
2009. okt. 6. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

-húsleves paradicsomszosszalmásnap a leves levéhez főzhetsz ki májgombócot (ezt májkrémből szoktam) a paradicsomszosz mellé hurka, v kolbász.

-halászlé sült hallal, másnap a maradék tésztát diós v. mákostésztának meg tudod csinálni.

-krumplis káposztaleves rizses hússal, másnap a rizseshúst elkészítheted rakott karfiollal. (jénai aljára félig megfőtt karfiol, erre a riszes hús, megint karfiol, leőntve tojássalsóval elkevert tejföllel.

2009. okt. 6. 10:58
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A pörköltből úgy csinálhatsz gulyáslevest, hogy a zöldségeket külön puhára párolod (én karikára szoktam vágni, így gyorsan megpuhul). Ha már puha, a pörköltet felengeded vízzel, beleteszed a párolt zöldségeket és együtt felforralod. Ha szükséges, utánízesíted. Én szoktam beledobni 1-2 babérlevelet és egy pici őrölt köményt is. Jó étvágyat. De a pörköltből készíthetsz különféle rakott zöldségeket ( kel, zöldbab, karfiol), de akkor rizst is kell hozzá főzni.
2009. okt. 9. 12:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

paprikáskrumpli -> összetörve a maradékot: krumplis tészta

lecsó -> lecsós virslis tarhonya

2009. okt. 9. 12:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a recepteket. Egy párat már ki is próbáltunk.
2009. okt. 12. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!