Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Apa, férj kérdés.

Mit tegyek? Apa, férj kérdés.

Figyelt kérdés

Van egy 7 hónapos kislányom. Egy családi házban élünk hármasban a férjemmel, a közepestől talán kicsivel jobb anyagi körülmények között. A férjem kedves apa, a picivel hétközben kb. fél órát, hétvégén 2-3 órát foglalkozik. Szereti a gyerekét, álltólag engem is. A pénzt hazaadja, rendes állása van, munka után rögtön hazajön, ritákn megy el a barátaival, kollégáival, kb. 3 hetente talán egy délutánt, vagy estét. Anyagilag mindent megad, már ami a kereteinkbe belefér. Nagyon okos, hihetetlen művelt, a babával is értelmesen játszik, tetszik ahogy csinálja. DE!

Amikor eljár akkor iszonyúan iszik, és rettenetesen durva ha hazajön. MÁr volt olyan, hogy hajnalban a szüleimhez mentem a gyerekkel, mert annyira féltem tőle, és féltettem a picit. Ezt mindig másnap megbeszéljük, és esküszik, hogy többet nem lesz ilyen, de sajnos tegnap is volt, és tudom, hogy ha legközelebb is megy, akkor is így fog hazajönni.

Fontolgatom a válást, mert nem szeretném ha a babám ebben nőne fel, ugyanakkor értetlenül állok az egész előtt, olyan mintha két arca lenne. EGy angyali és egy démoni. Az biztos, hogy ha válnuk, akkor anyagilag nagyon szűkösen fogok kijönni, a babának sem fogok tudni megadni mindent. Az itteni nagy kert, stb... mind veszik, egy másfeles lakás jön a helyébe maximum. ELvesznek azok a boldog napok is , amiket akkor élünk át, amikor nem iszik. Mit tegyek?

2009. okt. 4. 13:53
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy segít fürdetni, ha látja, hogy nagyon fáradt vagyok, akkor kiveszi a kezemből a picit, éjjel ha hallja, felkel a babához (az egy dolog, hoyg felelslgesen, mert valahogy éjjel csak nekem nyugszik meg). A lányom is szereti az apukáját, fülig ér a szája ha látja, ugyanakkor a tegnapi ordibálástól annyira sírt, hogy alig bírtam megvígasztalni. Segítsetek, mennétek vagy maradnátok?
2009. okt. 4. 13:56
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

húha. tényleg olyan, mintha két arca lenne.

milyen magyaráztaot ad ilyenkor? miért iszik? melyik az igazi arca?

ilyenkor téged is bánt, ver?

ha ilyen 3 hetente van, az elég gyakorinak tűnik.

stresszes a munkája? nem amiatt iszik ilyenkor? otthon nem iszik?

nagyon nehéz kérdés, én nem tudom, mit tennék.

mióta van ez?

azt hiszem, né leülnék vele nagyon kedvesen beszélgetni, és megkérdezném, mi az a feszültség, ami miatt innia kell.

ha nem hagyja abba záros határidőn belül, akkor pedig válás. mert attól félnék, hogy ezek egyre gyakoribbak lennének, és esetleg a baba is kárát látná :(((

2009. okt. 4. 14:03
 3/20 A kérdező kommentje:
AZért iszik, mert életformája. Kollégista volt, és az egyetemi éveik alatt egyszerűen megszokta azt, hogy állandó ivás van. Ez a probláma felmeült akkor is amikor hozzámentem. Megbeszéltük, átmenetileg megoldódott. Aztán az elmúlt időszakban megint előjött. Azt is megbeszéltük.... EGy őrült dúvad amikor iszik, és egy tündéri apa és férj amikor nem. Kész vagyok... :-(
2009. okt. 4. 14:07
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

jajistenem, szegénykém :(((

és amikor éjjel hazajön(vagy este), akkor rögtön elkezdi a dúvadkodást? úgy értem, ha nem piszkálod, akkor is őrjöng?

mindegy, akkor sem normális élet ez:((((

most a kommented után inkább a válás felé hajlok :(((

2009. okt. 4. 14:10
 5/20 A kérdező kommentje:

Nem ver ( ..t még). No az lenne az utplsó, akkor nem kérdezném itt, hogy mit tennétek, csak ordibál, bemegy az alvó babát nézi, én persze utána, mert félek, nehogy kivegye és elessen vele....stb.

Már azt is próbáltam, hogy ilyenkor csak menjen be a szobába, csukja maára az ajtót, és majd reggel beszélünk. Még a vacsorát is odakészítettem, hogy azért se kelljen kijönnie. De nem, ilyenkor keresi a kötekedést. Másnap meg... mintha kicserélték volna.

2009. okt. 4. 14:11
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha egy ilyen alkalommal felvennéd videóra, hogy másnap lássa magát? De ne a kezedben legyen a videó, hanem szekrényen pl, ahol nem veszi észre. Mondtad már neki, hogy ez olyan komoly probléma amit csinál, hogy gondolkodsz a különélésen? Tisztában van vele, hogy elveszítheti a családját?
2009. okt. 4. 14:25
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Mikor elmegy egy ilyen estére,te is menj el a szüleidhez,barátokhoz.

Talán feltünik neki,hogy miatta menteek el,hátha kacsol.

meg igen.Vedd fel,milyen ilyenkor,és mutasd meg neki.

Kár lenne értetek,de ezt sem lehet.

Oldja´tok meg valahogyan.

2009. okt. 4. 14:31
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
nagyon sajnállak mi lenne ha felkeresnétek egy szakembert? Szerintem kikéne próbálni ezt a lehetőséget is és ha nem megy utánna válás. Tündéri apa lehet amikor józan mint leírtad nagyon szuper apa. De amikor leírtad mivan akkor ha iszik akkor tényleg elég borzalmas. Szerintem felkéne keresni egy szakembert ki az ilyen problémákra spezializálodott.
2009. okt. 4. 14:33
 9/20 A kérdező kommentje:

Igen, gondolkodtam a videón, meg fogom próbálni. A szakember is eszembe jutott, lehet, hogy az lesz a megoldás.

Még egy korábbi kérdésre válaszolva, itthon nem iszik, csak ha elmegy a haverokkal valamilyen apropóból. Van, hogy két hónapig nem megy, de van, hogy két hétvégén is van valami egymás után.

A kamerát megpróbálom, és keresek egy szakembert is. Hátha.

2009. okt. 4. 14:42
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
szakember, videó, és he lehet, akkor ne menjen haza így. ha muszáj, akkor inkább aludjon ott ahol iszik, mert egyszer az úton éri valami. szeintem ezért még ne válj el, mindenképp adj neki lehetőséget, de a gyerek épsége az első. beszéljetek egy normális pillanatban, hogy tényleg szüksége van-e erre, ha igen, és nem tud lemondani a havi egy görbe estéről, akkor kerüljétek el egymást. vagy te menj el, vagy ő hagyjon titeket békén. tartsátok be a szabályokat, de ha sűrűbb lesz vagy mégis hazajön kötekedni, akkor legyen szankciója, inkább a másfeles lakás, mint egy tragédia. tisztázd vele ezeket a kilátásokat, állítsatok fel közösen elfogadható szabályokat.
2009. okt. 4. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!