Szerintetek is elfogadható, ha egy terhes nő elmegy táppénzre, pedig nincs eü-i indoka?
Mindenki okkal van otthon, amihez másnak, jelen esetben neked, kedves kérdező, hangyafa@zányi közöd sincsen. :)
Én otthon maradtam a 25. héttől. Tanítok középiskolában és egyetemen is és időben el kellett mennem (magamtól), hogy ne egy vadidegen érettségiztessen, hanem időben megismerjék az új tanárukat a diákok, tudjanak még együtt dolgozni. Az egyetemen ugyan ez volt, nem akartam a vizsgaidőszak közepén elmenni, mert akkorra voltam kiírva.
De mi van akkor, ha valaki azért marad otthon, mert élvezni akarja a terhességét és anyag is megteheti, valamint nem egyből bejelentés után megy táppénzre, hanem még lerendezi a dolgait, kvázi nem hagyja a kakiban a munkáltatót? Ez is egy ok, élvezni a várandósságot, fészket teremteni. Kinek van ehhez joga, hogy elítélje ezt a kismamát. Mire föl?
Mennyi ügyfélszolgálatos van itt :)
Engem rögtön táppénzre vettek, mondjuk nekem elég nyomós eü indoka volt, ennek ellenére úgy gondolom, ha nincs gondja a kismamának, akkor is elfogadható.
Szerintem nem mindenki fogja nagy dobra verni, hogy ha van e.ü. gondja, vagy volt valami terhelő előzménye. Azt se tudjuk mindenkiről, mennyi ideje vár már a babájára, vagy hogy valójában milyen stresszesen éli meg az amúgy rutindolgokat várandósan.
Aki jól érzi magát és vissza akar menni a munkahelyére valószínűleg nem hagy ott mindent váratlanul. Persze ez sem garancia a jövőre nézve, aki meg nem előrelátó az csak magára vessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!