Volt már valaki ilyen helyzetben? Terhes vagyok a 2. gyerekkel de anyagi helyzet sajnos a hetekben rosszra fordult?!
Mondjuk úgy hogy örülök a terhességnek,de sajnos teljesen elrontja ezt az állapotot az anyai helyzetünk.Férjemnek a napokban szünt meg a munkahelye,és nem tudjuk még mi lesz velünk,már van egy 3 éves gyermekünk...
Eddig egész jól megvoltunk de most nehéz,a legrosszabb az hogy abortusz ellenes vagyok!
Volt már valaki hasonló helyzetben?Hogy alakult az életük?
Húgomék is így voltak.
Ő dolgozott amíg tudott, úgy emlékszem a 36. hétig. Férje meg gőzerővel kereste a munkát.
Aztán amikor a kicsi 3 hónapos lett és a férjének még nem volt rendes munkája, ő is bevállalt takarítást, főzést, gyerekvigyázást.
Nehéz időszak volt nekik, nagyon bánja is a húgom hogy nem tudta kiélvezni a kicsivel a babakort. De mást nem nagyon tehtett.
Kaptak segítséget a családtól, főleg ételt, ruhát, pelenkát.
Amikor a kicsi 1 éves volt kb, akkor talált a férje végül rendes, bejelentett állást.
Az életük "jól" alakult, azóta összeszedték magukat. A gyerekek most 4 és 8 évesek.
Annyi, hogy korábban legalább 3 gyereket szerettek volna, de nem mernek többet vállalni.
Bocs, de hogy jön a képbe, hogy abortusz ellenes vagy? Feltételezem, felmerült, hogy más megoldás híján el kell vetetned a babát. Az a helyzet, hogy mások sem passzióból végeztetnek abortuszt, hanem mert nem látnak más lehetőséget, és ilyen helyzetben az elvek luxusnak számítanak. Én ezért nem ítélek el senkit. Nem tudhatod, mikor kerülsz a helyébe...
Kívánom nektek őszintén, hogy találjatok egy jó megoldást, és megtarthassátok a babát!
Igen, nálunk is hasonló volt.
A másodikkal terhes lettem, terveztük. Aztán pár hónap múlva a férjem fizetése kevesebb lett, egyre többet kellett fizetni a hitel után. Nagyon nehéz volt élvezni a terhességet olyan anyagi körülmények között.
Nem kellett ruhára költenünk, mer a nagyról minden megvolt. Ami még kellett, azt lassacskán beszereztem.
Nem vetettük volna el akkor sem, ha még lehetett volna.
Már jobban állunk, a kicsi lassan 1 éves.
Én a harmadikkal lettem így,és eszemben nem volt elvetetni! nem is bántam meg! Voltak ruhák a nagyokról,semmit nem kellett venni. Lemondtunk jó pár dologról míg relatíve helyre nem jöttünk,majd vissza estünk. A negyedik full csóróságban fogant,bár a párom kérte,de nem voltam hajlandó elvetetni!! már megszületett és cseppet sem bánja,hogy nem feküdtem fel arra a bizonyos asztalra! :-) Persze,anyagilag még mindig érdekes a helyzet,de ez már nálunk csak időleges :-)
Sokszor ültem a gép előtt munkát keresni neki,míg ő maszekolt,sokszor ő is a gép elé ült,hátha van valami,sok állásra jelentkezett,végül távolabb talált munkát és ott albérletben volt. Szegénykém látástól-vakulásig dolgozott,kicsit összébb szedtük magunkat,majd hazajött,itthon keresett munkát. a legalpáribb munkát bevállalta :-( Amit el lehetett adni (gitár,fúró..)azt eladtuk,így a hiteleket egy hónapra letudtuk. ez volt. Most ott tartunk,hogy ideiglenesen van rendes munkája,de az jól fizető. Ha nem lenne annyi hitel a nyakunkban,akkor nem is lenne gond,de így sajnos sok mindent át kellett élni...de tudod,nem bánom,mert megtanultam bánni a pénzzel,és bizonyítottuk egymásnak,hogy bár nem vagyunk házasok,de jóban rosszban kitartunk egymás mellett :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!