Szerinted mikortól nem számít valaki fiatal gyermekvállalónak? Mikor a legideálisabb, hány éves kor között?
Ez egy vitaindító kérdés!
Szerintem ezt nem lehet életkorhoz kötni. Valaki vagy érett agyilag a gyerekvállaláshoz-és értem ez alatt, hogy fel tudja nevelni, el tudja tartani, tudja etetni, tudja hol fog lakni, van rá pénze, és nem a segélyre szül-vagy nem. Aki nem, az sajna még hülye is, és nem tudja, hogy ő nem érett. Az emberek nagy része egy kisbabában csak azt látja, jaj, de szép, jaj de aranyos. Pedig a gyereknevelés óriási felelősség! Anyagilag is megterhelő, bárhogy is takarékoskodsz, illetve hatalmas türelem, és önfegyelem is kell.
Ha valaki felfogta, hogy ez kell, mehet a baba!
4 év házasság után 23 évesen született meg a kislányunk.
tapasztalan voltam,kezdő,lassan rázódtunk bele a dolgokba.
a kisfiúnk meg 2,5 évre rá érkezett, azért már jóval érettebb,felelősségteljesebben vártuk őt,hiszen volt már tapasztalatunk.
igazából ez a 23-30 év az ideális a gyerekvállaláshoz,mentálisan és fizikailag is,
na meg persze függ az anyagi körülménytől is,de ha folyton arra várnánk hogy legyen sok pénzünk akkor egy baba se lenne a földön..
-kiskorú
-nagyszülők fizetésére szül.
Szerintem nőknél már 23-24 tájától jó lenne. Pl. én is szívesen vállalnék így 24 évesen, párom lassan 30, de mire? Nehéz ügy... :(
De érdekes, mit mond az utca embere. Pl. egy korombeli csajjal beszélgettem, szóba hoztam, hogy egy volt osztálytársam most szült. Ő meg azt mondta: "24 évesen gyereket szülni, az is érdekes..." Lényegében olyan hangsúllyal mondta, mintha egy 17 évesről beszélne.
Nos nem, ez a lány nem ismerte azt, akiről meséltem neki. Semmit nem tudott róla, csak annyit, hogy 24 évesen szült.
A lány, aki szült, egyetemet végzett, dolgozott pár évet szülés előtt, a párjával már megteremtették az anyagiakat a babának. Okos, értelmes lány volt már gyerekként, kamaszként is, kétlem, hogy visszafejlődött volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!