Takarékoskodsz a gyereked fiatal felnőtt korára, hogy el tudjon indulni az önálló életben? Mire gyűjtesz?
Nekem egy gyerekem van és nem vagyunk eleresztve anyagilag, de az egyetemi tanulmányaira már most teszünk félre havonta egy összeget. Kifejezetten nem teszünk félre rá, de remélem, hogy majd egy lakással is el tudjuk indítani.
Nektek mi a cél? Ha sikerül, mivel szeretnétek támogatni a gyereketeket/gyerekeiteket?
Mi teszünk félre, de nincs kikötve, hogy mire.
Én a tanulmányaira szeretném, ha majd elköltené.
De egy dolgot megtanultam az életben: az ember azt értékeli, amiért maga megdolgozott.
Nekünk 2 fiunk van, szeretnénk még egy babát. Tudom, hogy 3 gyereknek nem fogunk tudni kocsit, házat és lakodalmat fizetni.
Nem mondom, hogy nem fogjuk őket támogatni, de ha az egyik kap pl jogsit, akkor úgy alakítjuk, hogy a másik 2 is azt megkapja. Így tartom reálisnak.
Mind3nak teszünk félre havonta addig, míg bírunk.
Nem tudni, mit hoz a jövő.
Tudom, hogy úgy van, hogy azt értékeli az ember amiért igazán megdolgozott, de ha megtehetjük, hogy majd lakást adjunk, akkor nem fogom nevelő célzattal megvonni tőle és nézni, hogy az első fizetéséből még hitelt fizet.
Szeretnénk még gyereket, persze két gyerekkel minden sokkal nehezebb. Az elsődleges cél nekem is a tanulmányok finanszírozása. Mert én még tanulhattam államin, de ki tudja, hogy 15-20 év múlva milyen rendszer lesz, nem akarom, hogy ezen múljon a továbbtanulása.
Igaz, nevelő célzattal én sem fogom megvonni tőle a házat. De ha pl van 6 millióm, akkor nem veszek az egyiknek ebből házat, hanem adok min3nak 2-2-2milliót.
A másik a tovább tanulás. Tényleg nehéz kérdés. Lehet, hogy nem fogja szeretni a tanulást, akkor legyen egy szakmája és azt csinálja jól.
Mi 4en vagyunk tesók, anyum mindig próbált ugyanannyit adni nekünk. Mamám volt az, aki különbséget tett köztünk. Nővérem volt az egyik kedvenc, mert ő az első. Bátyám meg a másik, mert fiú. Én meg hugom nem kaptunk semmit. Ők ketten jogsi, mobil ezelőtt 15 évvel.
Ezt nem szeretném a gyerekeimnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!