Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A melyszegenysegben elok...

ReptoidNullsik kérdése:

A melyszegenysegben elok miert vallalnak gyereket?

Figyelt kérdés

(nem csak ciganyokra gondolok)

-ha onmagukat sem tudjak eltartani miert valalnak gyereket?

-a mai korban annyi fogamzasgatlasos modszer letezik miert nem hasznaljak?

2013. máj. 17. 21:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%

Folyt.

3. Előfordul olyan is,hogy ha már nem jár a gyerek után csak a csp,akkor beadják állami gondozásba, a szülő tesója kiveszi,hogy ő majd neveli,és ezért kap valami támogatást állam bácsitól (gyakorlatilag egy helyen élnek a szülőkkel). Ennek a jogip

2013. máj. 18. 02:15
 22/26 anonim ***** válasza:
64%

Ennek a jogi procedúráját nem ismerem,de ez a probléma is létezik.

Ui. Telóról írtam,azért sikerült ennyire "darabosra",még nem sikerült megszoknom.

2013. máj. 18. 02:18
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Pont olvastam 2 kérdést is a napokban, a lényege:

Kommentelő beszélgetett valakivel, aki azt mondta, hogy most gyesen van, de nincs munkahelye, így inkább vállal még egyet, mert munkahely úgysem lesz, így viszont 3 évig kap tovább gyest, szóval több, mint a semmi.

Másik válaszoló munkát kínált egy kismamának, valami szőlősben (már nagyobb volt a baba), aztán jött a nő, hogy megmondja, hogy mégsem jön, mert jön a 3. baba, mert normális munkát nem lehet kapni, inkább marad még otthon 3 évig.

2013. máj. 18. 08:51
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam a kommentelős válaszokat. Szóval:

pl.: 3-4 gyerek: családi 50-60.000 Ft

gyes: 25.000

Így már 70-80.000 Ft-nál tartunk.

Ez több, mint a minimálbér nettóban, és otthon is van.

Nekem 4 van, a picik ikrek. Most gyedet kapok, jó gyedem van, de eszemben sincs itthon maradni, ha a 2 év letelik, pedig ikrekre dupla gyes jár, de megyek vissza dolgozni, mert nem mindegy, hogy havi 120. 000 vagy 220.000.

2013. máj. 18. 08:56
 25/26 anonim ***** válasza:

Nincs iskolájuk és nem olyan munkahelyük van ami rugalmas egy gyerek ellátására. Értem itt azt, hogy pl nem tud eljönni a munkahelyről 4 órakor, hogy a gyerekért bölcsibe oviba menjen. Vagy éppen olyan korán kel, hogy még akkor nincs nyitva sem a bölcsi sem az ovi. Egy két éves gyereket meg azért csak nem hagyhatsz otthon és mondhatod neki, hogy kér óra múlva menj a bölcsibe. Szóval akkor jön a következő gyerek, hogy addig is otthon tudjál lenni és a nagyobbat is el tud látni. Na de akkor már ketten vannak akiket nem hagyhatsz otthon :) és akkor jön a harmadik gyerek aki mellett megteheted hogy a kicsi nyolc éves koráig otthon maradj és addigra már lesznek olyan nagyok, hogy el tudják magukat látni. Én nem mélyszegénységben élek, de azért én is most ezen gondolkozom, hogy - hogyan tudom majd elvinni a gyerekeket óvodába. És persze ha ennyire nem megy akkor minek szültem. Hát nem nyomorban élnek, nekik mindenük megvan, csak ez is lehet egy felfogás.

Meg van egy másik is. Ismerek olyan családot, ahol anyuka nagyon szerette amikor, csak Ő tud gondoskodni a gyerekről. Addig ki sem adta a kezéből a babát. Addig érezte, hogy van élete, amíg a kicsiket csak Ő tudta ellátni. Gondolom ezért is szült folyton, hogy mindig érezze, hogy rá is szükség van. Amint a gyerekek nagyok lettek, és vissza kellett mennie dolgozni meg is kattant és öngyilkos lett. Szóval nem lehet általánosítani, hogy ki miért vállal sok gyereket. Meg nem feltétlenül kell elítélni addig amíg a gyerek boldog.

2013. máj. 18. 10:55
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Bocs,ha csak én vagyok ilyen naiv,de a gyerekekre el is megy x összeg havi szinten... És ha beteg az a gyerek,nem láttam még olyan szülőt,aki bár mély szegénységben él,de hagyta volna otthon meghalni a gyerekét!

És ha ne adja Isten az a gyerek még tartós beteg is.. Oké,hogy arra 10 rugóval több családit kapnak,de a szükséges gyógyszerek ennél jóval több pénzt visznek el! Nem tudom mások hogy csinálják,hogy képesek "segélyre" szülni,nekem ez nem menne/nem is megy.

Mi azért vállaltunk 3 gyermeket,mert megtehettük minden gond nélkül! Nem éltünk gazdagságban,de az alapvető dolgok megvoltak. Az,hogy utána lecsúsztunk egy olyan szintre,amire tisztességes embert nem kívánok hogy csússzon és nem volt pénz védekezésre,és havi 2 alkalommal láttam a Párom,akkor is úgy,hogy alig élt olyan fáradt volt,nem fogjuk magunkat önmegtartóztatni,így lett a 4. babó. Mi jól átgondoltuk,hogy "mire" születik. Úgy álltak a dolgok,hogy kicsit több mint félidős pocakosan végre kimásztunk annyira,hogy nem volt gond beszerezni amit be kellett,nyugodt szívvel vártuk tovább a 4. gyerkőcöt. Arról sajnos,hogy amikor megszületett megint lett egy nem várt gubanc,ami most is van még,hát van ilyen... De szerencsére időleges,a nyáron már helyre rázódunk,és onnantól már csak kifele visz az út :-)

Sajnálom,hogy sok ember van,akik meg sem próbálnak küzdeni azért,hogy minden alapvetőt meg tudjanak adni a családjuknak,legyen szó 1 vagy akár 6 gyerekről.

Valóban jó lenne,ha az állam támogatná a fogamzásgátlást,ha mást nem,de a tablettát és a sterilizálást. Jó lenne,ha az állam nem úgy állna hozzá a szegénység kérdéséhez,ahogy most is teszi- jó lenne,ha megszüntetné a segélyezést,és Magyarország hasznosítható területein dolgozna,így dolgoztatva a munkanélküli,ám dolgozni akaró embereket! Aki nem dolgozik,ne is egyék! (értem ez alatt,hogy a gyes-családi továbbra is járna,de segély helyett munkahely,zöldségek,gyümölcsök termesztése,vagy akár aki vállalkozni akar,annak a támogatása),az így megspórolt összegekből lehetne támogatni a fogamzásgátlást,illetve lehetnének még rendes útjaink is,hókotróink...

Nem kellene a rendőrségnek külön fúvószenekart fenntartani,akiknek csak az a dolga hogy zenéljenek és ha kell fellépjenek- és annyit kapnak,mint a rendes munkát végző Rendőrök!!- akkor is maradna az államnak pénze arra,amire tényleg kellene!!! De még sorolhatnánk miből lehetne pénzt keríteni a fogamzásgátlók támogatására.

2013. máj. 18. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!