Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adjak két keresztnevet kislány...

Adjak két keresztnevet kislányomnak?

Figyelt kérdés
2013. máj. 17. 10:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok a 2 keresztnév híve. Minden ismerősöm akitől véleményt kértem erről, akiknek 2 keresztneve van, csak panaszkodik miatta. Én csak egyet adtam mindkét lányomnak.
2013. máj. 17. 10:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Mi a fiunknak kettőt adunk. Nálunk a családban senkinél nem volt még így, úgyhogy most ettől lesz különleges az én fiam neve és nem a cifrasága miatt. Nektek kell eldönteni, és nem másoknak.
2013. máj. 17. 10:33
 3/13 anonim ***** válasza:

Szerintem hülyeség, ezzel csak túlbonyolítod az életét, mindig minden hivatalos helyen irogathatja a hosszú nevét, és sakkozhat, hogy kifér-e. Meg maga sem tudja, hogy akkor most Kata vagy Böbe.

Kizárólag akkor adnék neki 2 keresztnevet, ha a vezetékneve olyan gyakori, hogy több azonos nevű is lehet belőle. (Kovács, Varga, Szabó és a többiek.)

Ha ritka vezetéknevű, akkor kizárt, hogy 2 nevet adnék még hozzá.

Megfigyeltem, hogy a legtöbb 2 nevű az elsőt használja, és a másodikkal csak bajlódik...

Kevesebben vannak akik a 2. keresztnevüket használják. Ők viszont mindig mérgelődnek, mert sulikban, hivatalokban inkább az elsőn akarja mindenki szólítani őket, és mindig magyarázkodniuk kell, hogy nem azt használják, hanem a másodikat. Szóval macerát csinálsz neki csak...

Dönts! Legyél határozott. Ha felnőtt korában annyira utálni fogja a nevét, akkor majd megváltoztatja és kész. :-)

Több 1 nevűtől hallottam, hogy ő majdnem "x" lett, de mégis "y"-t adta neki az anyja, és ennek örül, mert nem tudna "x" lenni... :-)

2013. máj. 17. 10:34
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

mi nem tudtunk megegyezni a név kérdésben mikor terhes voltam, így lett két keresztneve :)

a 2.at még soha nem mondtuk neki, viszont már több száz helyre ki kellett írnom az egész nevét és neki majd mennyi lesz még... úgyhogy le fogjuk vetetni :)

így utólag teljesen felesleges hülyeségnek gondolom, csak kiszúrás a gyerekkel mikor hivatalos ügyeket intéz, arról nem is beszélve, hogy sok helyre ki se fér a 3 név, mert nem hagynak akkora rublikát, mégis kötelező macskakaparással odaszorítani

2013. máj. 17. 10:38
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Kislányomnak is 2 keresztneve van mert mindkettönknek más tetszet 2 hétbe telt mire eldöntötem hogy mi legyen a neve végül a másofdik keresztnevén hivjuk ,de engem nem zavar hogy hosszu neve lett igy ,kedves kérdezö neked kell tudni mit szeretnél kettöt vagy egyet.
2013. máj. 17. 10:48
 6/13 anonim ***** válasza:
74%

Nem adnék kettőt, minek, sosem fogja mindd a kettőt használni, csak a macera van vele!!

Bár mondjuk az Anna Bella nem rossz, ezt lehet adnám együtt:))

2013. máj. 17. 10:54
 7/13 A kérdező kommentje:

fiamnak 2 van, az elsõ az apja neve is, ezért a másodikat használjuk.

apámnak 2 van, ugyanígy...

de most 1 felé hajlok, de nem szeretném ha valamelyik gyereknek ez rosszul esne...

2013. máj. 17. 11:24
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két keresztnevem van, a vezeték borzasztó nehéz súlyos név, a két keresztnév egyensúlyozza ki. Itt nem akarom leírni a nevem, de remélem érted.
2013. máj. 17. 11:49
 9/13 A kérdező kommentje:
értem :) nekünk az is a baj hogy idétlen a vezetéknév és a 2 keresztnév eltolja kicsit a hangsúlyt...
2013. máj. 17. 12:16
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem két nevem, így egyik gyerekem sem kapott kettőt!

A vezetéknevük kissé gyakori. (Simon) De a keresztnevük annyira nem.

Semmi, vagy legalábbis nem sok értelme van a két keresztnévnek, ezt pedig a saját tapasztalatom alapján merem állítani.

2013. máj. 17. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!