Adjak két keresztnevet kislányomnak?
Szerintem hülyeség, ezzel csak túlbonyolítod az életét, mindig minden hivatalos helyen irogathatja a hosszú nevét, és sakkozhat, hogy kifér-e. Meg maga sem tudja, hogy akkor most Kata vagy Böbe.
Kizárólag akkor adnék neki 2 keresztnevet, ha a vezetékneve olyan gyakori, hogy több azonos nevű is lehet belőle. (Kovács, Varga, Szabó és a többiek.)
Ha ritka vezetéknevű, akkor kizárt, hogy 2 nevet adnék még hozzá.
Megfigyeltem, hogy a legtöbb 2 nevű az elsőt használja, és a másodikkal csak bajlódik...
Kevesebben vannak akik a 2. keresztnevüket használják. Ők viszont mindig mérgelődnek, mert sulikban, hivatalokban inkább az elsőn akarja mindenki szólítani őket, és mindig magyarázkodniuk kell, hogy nem azt használják, hanem a másodikat. Szóval macerát csinálsz neki csak...
Dönts! Legyél határozott. Ha felnőtt korában annyira utálni fogja a nevét, akkor majd megváltoztatja és kész. :-)
Több 1 nevűtől hallottam, hogy ő majdnem "x" lett, de mégis "y"-t adta neki az anyja, és ennek örül, mert nem tudna "x" lenni... :-)
mi nem tudtunk megegyezni a név kérdésben mikor terhes voltam, így lett két keresztneve :)
a 2.at még soha nem mondtuk neki, viszont már több száz helyre ki kellett írnom az egész nevét és neki majd mennyi lesz még... úgyhogy le fogjuk vetetni :)
így utólag teljesen felesleges hülyeségnek gondolom, csak kiszúrás a gyerekkel mikor hivatalos ügyeket intéz, arról nem is beszélve, hogy sok helyre ki se fér a 3 név, mert nem hagynak akkora rublikát, mégis kötelező macskakaparással odaszorítani
Nem adnék kettőt, minek, sosem fogja mindd a kettőt használni, csak a macera van vele!!
Bár mondjuk az Anna Bella nem rossz, ezt lehet adnám együtt:))
fiamnak 2 van, az elsõ az apja neve is, ezért a másodikat használjuk.
apámnak 2 van, ugyanígy...
de most 1 felé hajlok, de nem szeretném ha valamelyik gyereknek ez rosszul esne...
Nekem két nevem, így egyik gyerekem sem kapott kettőt!
A vezetéknevük kissé gyakori. (Simon) De a keresztnevük annyira nem.
Semmi, vagy legalábbis nem sok értelme van a két keresztnévnek, ezt pedig a saját tapasztalatom alapján merem állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!