Nálatok segítenek a nagyszülők anyagilag? Természetes az, hogy segítenek? Elvárjátok?
Már volt itt ilyen kérdés,és megdöbbenve olvastam a válaszokat.Ha a nagyszülőknek van miből,miért ne segíthetnének?Ha van miből,miért ne lehetne elvárni,akárcsak egy csomag pelust?Ha valaki szül tegyük fel 22-23 évesen,amikor mondjuk éppen lediplomázott,ergo nincs saját keresete,miért kell azt mondani,hogy ne a nagyszülőknek szüld a gyereket?Csak mert ők támogatják maximálisan anyagilag,mert van miből?Az miért bűn?Miért nem inkább természetes?Akkor vetesse le a gyereket büszkeségből,mikor mindenki akarja,csak éppen nagyszülői segítséggel tudja eltartani?Miért olyan nagy "cucc",ha a nagyszülők segítenek?Miért nem inkább természetes?
Én 27 éves vagyok,párom szintén,mindkettőnknek diplomája van,10 hónapos a kislányunk,én kapom a juttatásokat (GYED,majd TGYÁS),a párom viszonylag jól keres,de a nagyszülők,mert megtehetik támogatnak minket.Apósomék lakásában élünk,amit a fiának vagyis a páromnak vettek,önként,az én szüleim szinte mindent biztosítottak bele,csak pár dolgot vettünk mi,igaz akkor végeztünk az egyetemen.Én kocsit kaptam miután jogsit szereztem (20 voltam),a hitelét ők fizették,sőt tavaly eladtuk az enyémet,a régit,újat vettünk,és abban is segítettek,a páromnak szintén,sőt neki ez a harmadik kocsija,mert egyet elloptak.Amikor tudnak segítenek,anyagilag,ruhával,pelussal,bébikajával,kicseréltük az ülőgarnitúrát ott is segítettek,beleadnak a nyaralásokba... Ez egyáltalán nem felvágás akar lenni,nem vagyunk milliomosok,ahogy ők sem,de tény,hogy jó állása van,mind a négy nagyszülőknek,nem dicsekvésből írtam ki,még mielőtt valaki azt mondaná,csak annyiszor hangoztatják,hogy ez nem jogos,meg helyes,meg blabla...Nem érzem azt,hogy a nagyszülőkön élősködünk,abszolúte nem,önként segítenek,mert abszolút úgy érzik,hogyha megtehetik,miért ne,sőt ahogy látom inkább alapvetőnek érzik,hogy segítsenek.És nem,én sem érzem magam emiatt kellemetlenül,miért tenném?Egy szülő miért ne támogassa a saját gyerekét,unokáit?Ez miért rossz,vagy miért nem elvárható?Én is fogom-lehetőségeim szerint-támogatni a lányom,vagy gyerekeim,már most is gyűlik neki a pénz,és ha tehetem elindítom az életbe megfelelően!Az én szüleim pl. mindig azt mondják,hogy pont azt szeretnék,vagyis most már múltban szerették volna,hogy ne olyan nehezen kelljen indulnom/indulnunk (mert van egy húgom),mint nekik anno,amikor kikerültek a családi fészekből.
Ti mit gondoltok?
Mi is jól keresünk férjemmel, 3kisfiunk van, nem szorulunk anyagi támogatásra, de anyukámék mivel jól állnak, sűrűn találkozunk, mert nagyon jó a kapcsolat, ezért támogatnak is minket, nem csak anyagilag, de én egész életemben így éltem, hogy midnig segítettük egymást. Nagyon szeretjük egymást, jó a kapcsolat- igazán szerencsések vagyunk- úgy érzem.
És én is szeretném majd a gyerekeimet támogatni mindenben, amiben csak tudom.
És nekem segítség, ha vigyáznak rájuk, nekik nagy boldogság is egyben, hogy az unokákkal vannak.
De azért én is nagyon sokat segítek apukámnak a munkáiban, úgygondolom, hogy nálunk tényleg oda-vissza megvan a szeretet-segítség, nagyon boldogok vagyunk.
Ha kérem,akkor igen segítenek az 50 km-rel arrább levők,de nem szeretek kérni,mert nekik sincs.
Apósom viszont itt lakik,meg is tehetné h. segítsen,de a fizetni valóiból ami marad 1 magára kb 60- azért kb,mert csak provija van neki,amit nem tudjuk h. mennyi havi szinten és 40-el számolok,de annyit 1 providentre nem kell fizetni...szóval számoljunk 60-al-ezt az összeget előszeretettel csinálja el--kocsma.Ide is ittasan jár,a jó szándék benne van,menne az oviba a gyerekekért--ittasan!!! ez megy úgy 20-ig,majd a hónap 21. napjától sopánkodik,h. enni is kellene valamit.
Az öreg felajánlotta h. segít (mosógépet kellett venni-a centri bedöglött és a keverő tárcsás mosógép is kölcsönben volt már nálunk 2 éve,azt is csináltatnunk kellett már,mikor kölcsön kaptuk már csúnyán szét volt rohadva az alsó része- de nem volt miből)felvettem a provit,vettünk mosógépet,és azóta is egyedül fizetem.... Soha nem vártam el,h. besegítsen,elvégre "magunknak csináltuk",de rosszul esik,h a szájából s.get csinált. Ha nem mondja hogy besegít,inkább veszélyeztetett terhesen kézzel csavartam volna ki a kimosott ruhákat,+ kockáztatva,h. 1 forgótárcsásra is gyűjthetünk majd,mert ki tudja meddig bírta volna még...
Folyton csak segít az öreg...vett Minimanót az oviba a nagynak,szólt az óvónőnek,h minden hónapban kell,fizeti ő,a lányunknak is mondta,a kövi hónaptól azt is vehetjük.... Így is napról napra élünk,és bár 200 ft,de az nálunk sokat jelent... Nagy segítség az öreg,már 2x kellett a bejárati ajtón a zárat csinálni és 1 x a füriét...
Ha megtehetik, tehát egyáltalán nem hiányzik nekik, é nem éreztetik, hogy na ez tolunk van, ha mindenkinek megfelel, akkor azzal nincs semmi gond.
En szuleim sokat dolgoznak, fix munka mellett is igyekeznek mindig vmi mellékest osszehozni. Falun élunk, zoldség, hus, gyumolcs szinte csak toluk van, ez szerintem oriási segítség. Mikor építkeztunk, akkor kaptunk segítséget (kb 1mil), de tobbet nem is várunk, ocsémnek nagyobb szuksége van a kezdéshez, és nekik is kellene a házon ujítani, tehát van hova tenni.
Anyosoméknál más a helyzet, szinte semmit nem kaptunk, de meg sem kérdezik, nincs-e szukség vmire. nemrég vettek uj autot...Valahogy ugy látom, h férjem eljott otthonrol, és minden a sogoromra vár (auto, ház stb), de nem is érdekel. Gyerekeknek hoznak mindig vmi nagyobb ajándékot (de mindek, ha nincs mibol-a gyerek igazán nem a flancot nézi).
Buszke vagyok arra, amit mi magunk elérunk, és foleg értékelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!