Milyen szinten van jogom beleszólni a párom lányának a nevelésébe?
Nos, hát ha valóban hozzátok készül költözni. Javaslom ülj le a pároddal, körvonalazzátok a szabályokat. Kompromisszumokat kell kötni. Ne úgy tekints rá mint a gyerekedre (mert nem az) tekintsd a párod vendégének. A szabályokat csak előre lehet lefektetni, menet közeben nehéz lesz változtatni rajta. Ha mindent megtiltasz amit eddig megtehetett, igen gonosz mostoha leszel. Ez a félig felnőtt kislány éppen a lázadókor közepén van. Hogy Csides Katalint idézzem ilyenkor "egy hülye van azaz anyám". Ebben az esetben te is fölkerülhetsz a hülyék listájára. Tiltással mér nem nevelheted. Sőt, már egy 16 évesen nincs mit nevelni. El lehet mondani, hogy nálatok este tízre, esetleg éjfélre legyen otthon a barátjának nincs ott alvás azt halasszák hétvégére. Nem érdemes sokkal többet megszabni. Nevelni már úgysem tudnád. S hogy jól lett-e nevelve az majd a kamaszkor elmúltával derül ki.
A gyerekeidnek meg meg kell mondani, hogy nekik mások a szabályok. Miért? Mert te azt mondod. Ennyi, nem kell magyarázkodnod.
A párom is egyetért velem, de ő két munkahelyen is dolgozik így délután 6-tól reggel 9-ig nincs itthon, én meg csak 8 órát dolgozok, ezért a lányával én jóval többet leszek mint ő.
Nem azt várom el tőle, hogy remete életet éljen. Az viszont elég elkeserítő, hogy már többször a rendőrök vitték haza, mert részegen, fetrengett az utcán. Hétköznap, főleg mikor másnap iskola van szerintem 10-re illene hazaérnie.
Mivel a 13 éves lányunkkal lesz egy szobában, én nem örülnék neki, ha itt szexelnének a barátjával. Az anyja engedte, engedi én nem fogom.
Mindenkivel tiszteletlen, nem csak velem, az anyját csak ri**nc-nak hívja (az meg hagyja).
Amíg kötelezve volt rá eljárt a dokihoz, de mióta nincs felé se néz.
A ház egyébként 50%-ban a nagyobbik lányomé (az apjától örökölte) és 50%-ban az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!