Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen szinten van jogom...

Milyen szinten van jogom beleszólni a párom lányának a nevelésébe?

Figyelt kérdés
A párom lánya 16 éves, idén kezdi a középiskolát. Eddig kéthetente hétvégén volt nálunk (már amikor volt kedve jönni és nem a barátaival lógott), de most az iskolaváltás miatt fordítva lesz, nálunk fog lakni és hétvégéken lesz az anyjánál. A nevelésében elég nagy hiányosságok vannak. A párom próbálta nevelni, de erre ez a havi 2 hétvége kevés volt, az anyja szerint pedig nem a nevelés hiánya, hiányossága vezetett a lányával való problémákhoz. Tiszteletlen mindenkivel, ha valami nem úgy van ahogyan elképzelte dühöng, hisztizik, hajnalig kimarad a barátaival stb. Szerintetek mennyire van jogom nekem is nevelni a lányt?
2013. máj. 10. 16:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nos, hát ha valóban hozzátok készül költözni. Javaslom ülj le a pároddal, körvonalazzátok a szabályokat. Kompromisszumokat kell kötni. Ne úgy tekints rá mint a gyerekedre (mert nem az) tekintsd a párod vendégének. A szabályokat csak előre lehet lefektetni, menet közeben nehéz lesz változtatni rajta. Ha mindent megtiltasz amit eddig megtehetett, igen gonosz mostoha leszel. Ez a félig felnőtt kislány éppen a lázadókor közepén van. Hogy Csides Katalint idézzem ilyenkor "egy hülye van azaz anyám". Ebben az esetben te is fölkerülhetsz a hülyék listájára. Tiltással mér nem nevelheted. Sőt, már egy 16 évesen nincs mit nevelni. El lehet mondani, hogy nálatok este tízre, esetleg éjfélre legyen otthon a barátjának nincs ott alvás azt halasszák hétvégére. Nem érdemes sokkal többet megszabni. Nevelni már úgysem tudnád. S hogy jól lett-e nevelve az majd a kamaszkor elmúltával derül ki.

A gyerekeidnek meg meg kell mondani, hogy nekik mások a szabályok. Miért? Mert te azt mondod. Ennyi, nem kell magyarázkodnod.

2013. máj. 10. 18:58
 22/26 anonim ***** válasza:
20: nem eltiltásról van szó, de ahol a gyerekeimmel lakok, ott nehogy ne legyen már beleszólásom abba, hogy ki és mikor tartózkodik ajtón belül. Az ott lakó élettárs gyerekét természetes, hogy beengedi az ember, de egy 16 éves tini barátját nem hiszem, hogy kerülgetnem kellene.
2013. máj. 10. 19:04
 23/26 A kérdező kommentje:

A párom is egyetért velem, de ő két munkahelyen is dolgozik így délután 6-tól reggel 9-ig nincs itthon, én meg csak 8 órát dolgozok, ezért a lányával én jóval többet leszek mint ő.

Nem azt várom el tőle, hogy remete életet éljen. Az viszont elég elkeserítő, hogy már többször a rendőrök vitték haza, mert részegen, fetrengett az utcán. Hétköznap, főleg mikor másnap iskola van szerintem 10-re illene hazaérnie.

Mivel a 13 éves lányunkkal lesz egy szobában, én nem örülnék neki, ha itt szexelnének a barátjával. Az anyja engedte, engedi én nem fogom.

Mindenkivel tiszteletlen, nem csak velem, az anyját csak ri**nc-nak hívja (az meg hagyja).

Amíg kötelezve volt rá eljárt a dokihoz, de mióta nincs felé se néz.

A ház egyébként 50%-ban a nagyobbik lányomé (az apjától örökölte) és 50%-ban az enyém.

2013. máj. 10. 19:15
 24/26 anonim ***** válasza:
Hát, akkor lefektetitek szépen a szabályokat és, ha nem tartja be, akkor bünti, ha akkor se, akkor megy vissza anyuhoz. Ebbe is belemenne a párod? Mert az üres fenyegetés semmit se ér.
2013. máj. 10. 19:25
 25/26 A kérdező kommentje:
Azzal hiába "fenyegetjük", hogy hazaküldjük az anyjához. Szerintem szívesen visszamenne, csak az iskolaváltás miatt van szükség a költözésre.
2013. máj. 10. 20:38
 26/26 anonim ***** válasza:
Kérdező, őszintén szólva a leírtak alapján csodálom, hogy a lány egyáltalán belement ebbe a helyzetbe. Szerintem ebből a kiindulásból az a legsanszosabb végeredmény, hogy ott fogja hagyni az iskolát és le fog lépni. Ez meg nem tudom, kinek lesz jó, mert szerintem se neki, se a szüleinek... (egyiknek se)
2013. máj. 10. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!