Érdemes már a kórházba bevinni a cumit? És ugye először ki kell forrázni?
Ha sír tedd mellre, legalább több tejed lesz.
Ahol én szültem nem is engedték volna a cumit, bababarát kórház volt, de senkinek eszébe sem jutott már újszülöttként cumival tömni a száját.
A lányomnak soha életében nem is kellett.
Én vittem, bár nem használtuk. Én is "bababarát" kórházban szültem, de ez ott kb annyiból állt, hogy ferdén néztek rám, mert nem sikerült a szoptatás, de segíteni nem igazán tudtak. Azt persze mondták, hogy nehogy cumit adjak neki.
A kisfiam az első pár napban nagyon nyugis volt, nem nagyon sírt, így akkor nem kellett a cumi, de ha nem így lett volna, én nem kínoztam volna, hanem odaadtam volna neki a cumit (az az opció nálunk nem működött, hogy mellre teszem, ha sír, mert nem tudott szopizni, "rácuppanni" sem tudott).
És igen, ki kell főzni (vagy más módon sterilizálni).
Vihetsz, de ha azt akarod, hogy hamar beinduljon a tejed és ügyesen szopizzon a babád, akkor nem érdemes!
Én nem vittem cumit, de amikor itthon beállt rendesen a tejtermelés, adtam neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!