Mit kell a kórházba bevinni a babának? Leírná valaki aki már szült?
Szinte minden korházat meglehet nézni hogy milyen ekkor elmondják, hoyg mit kapsz mit kell vinni.
holnap hívd fel öket és kérdezd meg.
Tisztálkodó szereket szerintem egyetlen korházban sem adnak. ahogy neked ruhát sem.
Habár én külflödön szültem, de itt sem adtak nekünk hálóinget vagy tisztálkodó szereket. babának mindent, nekünk betétet és hálós bugyit. Èn melegítöben voltam napközben, este meg pizsiben. Bugyi nem kellett mert hálós bugyit kaptunk. melltartó kellett még, meg zokni és papucs. én éjszaka szerettem a szoptatós szobában szoptatni így hálóing is jól jött.
Szia!
Én a Bajcsy-ban szültem, oda nem is engedték, hogy bevigyél babaruhát. Ők öltöztetik mindig a gyereket fürdetés után és ha netán a sajátodba akarnád öltöztetni a babádat, valószínűleg azt hinnék a következő fürdetésnél, hogy az a ruha a kórházé és már nem kapnád vissza. 1 saját babaruhát vigyél csak be, amiben hazahozod és az maradjon is nálad. Pelust viszont kifejezetten kérték, hogy vigyünk. Mi egy egész csomaggal betettünk biztos, ami biztos. A cérnasapka is fontos, hogy legyen! Fürdetés után mindig ráadják. Cumisüveg és cumi is kellett, hogy legyen nálunk. Az első nap még nem etetik a babucit, de másnap este, ha úgy döntesz, hogy nem melletted alszik a gyerek és beadod az őrzőbe, akkor aláíratnad veled egy papírt, hogy beleegyezel abba, hogy cumisüvegből etessék éjszaka. A babának ennyi kell, a saját cuccaidat pedig válogasd össze, hogy mire lesz szükséged 3 napig. Mindenképpen több hálóinget és bugyit vigyél, mint 3 db, mivel elképzelhető, hogy átvérzed majd őket. Nekem hüvelyi szülésem volt és még 1 hétig baromira dőlt belőlem a vér. Éppen ezért vigyél betétet is, de ne normált, hanem a legjobb erre a Tena Lady extra nagy változata. Mellszívójuk valószínű, hogy lesz, de szilikon bimbóvédőt vigyél magaddal, mert a kezdetben, mikor még nem tudod helyesen mellre tenni, begyulladhat a mellbimbód. Ennyi jut most az eszembe és természetesen még a tisztálkodószerek. Illetve, mivel én elég háklis vagyok a tisztaságra, vittem be fertőtlenítő törlőkendőt, amivel a wc-t át lehet törölni. Hallottam már olyan kórházról, ahol baromi koszos volt a szülészeti osztályon a mellékhelyiség és ha valamikor hát most biztosan nagy higiéniára lesz szükséged. Minden jót kívánok és könnyű szülést! Nagyon irigyellek, szép időszak volt az nekem és persze azóta is gyönyörű az anyaság, már tervezzük a másodikat!:-)
16 hónapos kislány anyukája
Szia!
Én is a Mávban fogok szülni elvileg a jövő hónapban, illetve 2 éve ott született a kisfiam is. Pont tegnap hívtam fel őket, hogy változott-e valami, de nem :)
Szóval ami kell: pelus, popsitorlő mindenképp. Én anno 3 napot voltam bent, kb 20 pelus fogyott (már nem emlékszem pontosan), és 1 csomag popsitörlő elég volt. Ha esetleg tovább kell bentmaradni, akkor úgyis tudnak neked behozni. Viszont mivel szekrény nem volt a szobában, így minden körülöttem hánykódott meg a bőröndömet túrtam fel minden nap, így most csak azt viszem be ami a legszükségesebb, a többit majd hozatom.
A babának lehet vinni saját ruhát, én fogok is kb 2 váltást (2 rugi+2body), mert a fiammal többször úgy jártam hogy tisztába tételnél összepisilt mindent, és egy idő után már szóltak, hogy ők kb napi 1 váltás ruhára vannak berendezkedve:)
Köldökápoláshoz meg pelenkázáshoz kencéket kapunk, az nem kell.
Cumi, bimbóvédő, 1 textil pelus nem baj ha van nálad, kis helyet foglal.
Pici cérna kesztyűt pedig már a szülőszobára is vidd magaddal, mert ott is jár már a keze a babának:)
Én azt javaslom hogy csak a legszükségesebb dolgokat vidd be elsőre, mert kevés a hely, nincs hova pakolni, aztán majd hozzák az utánpótlást.
A hazahozós dolgokat is elég ha aznap hozza apa amikor mentek haza.
Egyelőre ennyi jut eszembe, de ha még van kérdésed, kérdezz nyugodtan, hátha tudok segíteni.
Üdv!
Én is ott szültem és most is ott fogok. :)
Elsőre nem kellett más, csak pár pelus (napi 4 db-ot adtak, de többre volt szükségünk) és egy csomag törlőkendő. Vittem szoptatós párnát és textilpelust is büfiztetéshez.
2 éve már kellett eldobható pelenka, mert már semennyit nem tudtak adni, törlőkendő és hazamenős ruha (ez elsőnél is kellett). Popsikenőcsöt, köldökcsonk ápoló sprayt és egyéb eszközöket biztosítottak.
Tavaly ugyan nem szültem, de akkor sok kismamának kellett benti babaruhát is vinnie, mert a kórház nem tudott bébiruhát biztosítani.
Nemsokára ismét szülök, már állítólag nem kell csak hazamenős ruhácska, pelenka, popsitörlő és büfizéshez textilpelus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!