Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok így kistestvért?

Vállalnátok így kistestvért?

Figyelt kérdés

Most pont kijövünk a pénzből, de ha két gyerek lenne akkor már kéne spórolni az ételen is. Nem tudnánk venni zöldséget, gyümölcsöt, húst. Vagyis nem olyan gyakran, mint most.

De ha most nem, akkor elég nagy lesz a korkülönbség, vagy talán nem is lesz testvére a lányomnak.

Mit gondoltok?

2013. máj. 7. 14:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Vagy ha felnő mondjam neki hogy azért lett egyke mert nem volt pénzünk kistesóra?"

Nem. Azt kell mondani majd, hogy téged szeretnénk felelősségteljesen felnevelni, teljes értékű életet biztosítani.

2013. máj. 7. 15:01
 12/15 anonim ***** válasza:
Nézd, gondolkodj már egy kicsit. Amikor majd a gyereked kér tőled egy fürt szőlőt (csak mondtam valamit) akkor azt mondod majd neki, hogy sajnos nincs rá pénz, de nem baj, ne sírj a szőlő után, hiszen van kistestvéred. Inkább azt vethetné a szemedre később, hogy nélkülöznie kellett, mert te mindenáron kistestvért akartál. Egyébként nem minden gyereknek hiányzik ám a testvér.
2013. máj. 7. 15:01
 13/15 anonim ***** válasza:
Figyelj! Itt nem csupán az változik hogy mondjuk nem mentek nyaralni minden évben, mert azt már nem tehetitek meg. Nyilván jó ha viheted nyaralni a gyereked, de attól még lehet boldog, egészséges gyerek. Viszont a gyümölcsön spórolás az nálam kizárt lenne, mert az nem elhagyható luxus, hanem valamilyen szinten azt kötelesség biztosítani. És ha gyümölcs, zöldség és húsmentes étrenden nő fel két gyerek, akkor két gyereknek nem nehezebb megmagyarázni hogy azért nélkülöznek, mert te mindenképp akartál tesót az elsőnek, minthogy azért maradt egyedül, hogy minden fontosat(!!!) megkapjon? Mert persze, legyen két gyerek, maximum az ember nem nike cipőben járatja, meg nem 20.000 Ft-os iskolatáskát vesz nekik, meg nem garnélarákot ebédeztek, meg nem zewa wc papítvesztek, meg nem papmpers pelust, hanem rossmannosat... Ezeken lehet spórolni, de a gyümölcsön, zöldségen. Én nem tudnék nyugodtan aludni. Több megmagyarázni valód lenne kettő gyerknek, ha az anyagi helyzetetek nem változik, mintha egyedül marad.
2013. máj. 7. 15:39
 14/15 anonim ***** válasza:
Szia! Mi most havi 170-180ezerből élünk,mindketten főiskola mellett dolgozunk.Már többször megkérdezték miért nem vállaljuk már a 2at,hiszen 2 éves a fiunk és ,mint egy kínaira néztek rám,mikor elmagyaráztam,hogy értsék már meg,most is meg kell gondolni,mit veszünk,és én rühellem ezt,tehát amíg nem végzünk a sulival lesz jobb munkánk,jobb fizetéssel tuti nem lesz 2.,amúgy is a 3-5 évet tartom jó korkülönbségnek.Szerintem még várjatok,nem tudom mennyi idős vagy,én a helyedben várnék,bár a 23 évemmel még van időm.
2013. máj. 7. 20:36
 15/15 anonim ***** válasza:

Már értem, hogy a hülyeségre miért ez a kérdés volt az egyik példa...

Siralmas anyagi helyzet, ha már a gyereken kell spórolni, szegényen, ráadásul az ételén, 2. gyerek az kell, aztán majd jön a mit csináljak, nincs pénzem....

Bocs, de........... inkább hagyjuk.

2013. máj. 8. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!