Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyeddel kapcsolatosan kérnék...

Gyeddel kapcsolatosan kérnék segítséget!? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szeretném a segítségteket kérni a következőkben.

Jelenleg gyeden vagyok a második fiammal ami jún. végégig tart.

Most várjuk a harmadik babát, dec.30-ra vagyok kiírva.

A kérdésem az lenne, hogy a gyed lejárta után mi lenne számomra a helyes lépés.

Letölteni a szabikat ami kb. 1 hónap, gyesre menni vagy táppénzre?

Visszamenni dolgozni nem tudok mert a cég felszámolás alatt van de jelenleg még él a munkaviszonyom.

Jelent e valamit ha kiveszem a szabikat vagy sem?

Melyik esetet kellene választanom a lehető legtöbb majdani gyed eléréséhez?

Hogy ne rontsak az alap kiszámításánál...

Továbbá ha átcsúszok 2014-es évre a szüléssel akkor miben lesz más a helyzet?

tavaly egész évben gyeden voltam, most szülés előtt tervezem elkezdeni 28 nappal a tgys-t addig kellene segítség, hogy mi legyen.

2013. máj. 4. 13:08
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A kedvezmenyszabaly ha jol tudom akkor az , hogy megnezik elozo evben tobbet voltam e gyeden mint gyesen ? ha az elso akkor a tgys alapja lesz a gyed alapja is ha az utobbi akkor a min.ber? de mi van ha fel ev gyed utana par honap tappenz ?? Es ha a tgys alatt megszunik a munkaviszony akkor mi lesz a gyed alapja ? remelem azert ertheto voltam :) koszi
2013. máj. 12. 14:43
 12/13 anonim ***** válasza:
A kedvezményszabály lényege, hogy ha azért nem volt 180 bérezett napod, mert táppénzben, gyedben, tgyásban részesültél, akkor a gyed alapja a korábban kapott ellátás alapja lesz. Ha megszűnik a tgyás alatt a munkaviszonyod, az a gyed alapodat nem érinti.
2013. máj. 12. 16:33
 13/13 A kérdező kommentje:

Ez nagyon jó hír, köszi :)

Most már csak fekvegyenek táppénzre, nem tudom, hogy így hogy felszámolás alatt a cég, el mehetek e táppénzre. Még nem jeleztem a terhességem, mert 6 hetes vagyok, kicsit még várok, sokat nem tudok a következő vizsgalat ( ket het ) jelzem nekik. koszi az infot, hasznos volt.

2013. máj. 12. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!