Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem lehet bevezetni, ha...

Miért nem lehet bevezetni, ha a nő a ffi akarta ellenére vállalja a gyereket, akkor ne kérhessen gyt-t?

Figyelt kérdés

Számtalan helyzet van, hogy vagy felelőtlenségből, vagy baleset során (gumi elszakad, gyógyszer mellett stb) sikerül be a baba. Ha a lány ragaszkodik a megtartásához, annak ellenére, hogy a fiú közölte, hogy semmiképp sem szeretné, vagyis egyedül bevállalja, akkor miért nem lehet azt megcsinálni, hogy ne kötelezhesse a fiút gyt-re?

Mert azért lássuk be egy 4-5 hetes zigóta még nem érez semmit, nincs tudata, erre hivatkozva nem lehet megtartani! És egy gyereknek nem csonka család kell!

De ha a lány ragaszkodik hozzá, azzal nemcsak a saját élete felől dönt, hanem a fiúé felől is!

Nő vagyok, de ez szerintem ez nagyon nem igazságos!

2013. máj. 2. 13:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
92%
4-5 hetese kicsi az esély, hogy eljut az abortuszig, sajnos az esetek nagy részében már idősebb a pici, mint 4-5 hét.
2013. máj. 2. 14:00
 12/28 anonim ***** válasza:
92%
Ha ezt bevezetnék, akkor a férfiak még felelőtlenebbek lennének, mert ha besikerül a gyerek nem baj, a nő vagy abortuszra megy, vagy ha nem, akkor sem kell semmit sem fizetnie, mert ő nem akarta. Én nem is akarnék olyan férfit, aki nem akar normálisan gondoskodni minden korábbi gyermekéről.
2013. máj. 2. 14:07
 13/28 anonim ***** válasza:
92%

"Mert azért lássuk be egy 4-5 hetes zigóta még nem érez semmit, nincs tudata, erre hivatkozva nem lehet megtartani! És egy gyereknek nem csonka család kell! "

Kár, hogy pl. a törvényben is így van megfogalmazva:

9. § A jogképesség az embert, ha élve születik, fogamzásának időpontjától kezdve illeti meg. A fogamzás időpontjának a születéstől visszafelé számított háromszázadik napot kell tekinteni; bizonyítani lehet azonban, hogy a fogamzás korábban vagy későbben történt. A születés napja a határidőbe beleszámít.

10. § A gyermek részére már megszületése előtt gondnokot kell kirendelni, ha ez jogainak megóvása érdekében szükséges, különösen ha a gyermek és törvényes képviselője között érdekellentét van.

A másik dolog meg! Senki nem tart pisztoly egy férfi fejéhez sem, hogy márpedig sz.ex lesz...saját szabad akaratából d.ugja meg a nőt, és szabad akaratából dönt úgy, hogy mindezt, pl gumi nélkül teszi

2013. máj. 2. 14:14
 14/28 anonim ***** válasza:
89%

Ha felelőtlenségből besikerül egy gyerek akkor a férfinak is vállalnia kell a következményeket, hiszen felelőtlen volt. Úgy gondolom hogy ha valaki 100%-ra nem akar gyereket akkor meg tudja oldani úgy a védekezést hogy abból ne is legyen gyerek, pl. a férfi gumit húz akkor is ha a nő állítja hogy szed fogamzásgátlót, így még véletlenül sem fog teherbe esni. Ha valaki valóban nem akar gyereket semmiképpen az meg tudja oldani, esetleg több módszert is kombinálva hogy 200% legyen.

A véletlenül besikerült gyerek meg aztán a legkevésbé tehet bármiről is...

2013. máj. 2. 14:37
 15/28 anonim ***** válasza:
80%
Hányszor lesz még ez a kérdés kiírva? Én is azt gondolom, hogy ha egy férfi nem akar gyereket, akkor húzzon gumit. Én például semmilyen hormonális fogamzásgátlót nem szedhetek, mert nagyon rosszul reagál rá a szervezetem, mégsem volt még nem kívánt terhességem. Na mondjuk nem is feküdtem össze fűvel-fával, de minden párkapcsolatomban óvszerrel védekeztünk, plusz peteéréskor még jobban odafigyeltünk. A férjemmel is így védekezünk, amikor éppen nincs gyerekprojekt. Ilyen egyszerű, ha nem akarok gyereket, akkor védekezem, és kész. Persze előfordulhat, hogy elszakad a gumi, de erre találták fel az esemény utáni tablettát. Ha meg felelőtlenül besikeredett a baba, akkor vállalni kell a felelősséget, nem feltartott kézzel kihátrálni. Ha elég nagyfiú valaki a szexeléshez, akkor a védekezéshez is legyen az. :)
2013. máj. 2. 14:46
 16/28 anonim ***** válasza:
50%

Én nem hiszem, hogy ennyi gumi kilyukadna.. Az a baj, hogy azt meg hogy a nő nem figyel rendesen a gyógyszerre nem tudod kiküszöbölni. Ha nem bízol benne ilyen szempontból ott a gumi.

Egyébként szerintem sem igazságos hogy a nő dönt, de ez van. Egy pasi tudja be, hogy ha gumit húz csak akkor tud védekezni. Vagy ha olyan kapcsolatban él kövesse ő is szemmel a gyógyszer szedést. Mert annyi esze csak van minden nőnek hogy beszedi, de ha beteg, olyan gyógyszert szed, megy a hasa akkor ezt a férfi is érzékeli gondolom. Legyenek ketten figyelmesek.

2013. máj. 2. 15:19
 17/28 anonim ***** válasza:
87%
Mégis ki más döntsön a gyerek megtartásáról vagy az abortuszról,ha nem az,aki ezeket fizikailag elszenvedi? Nem a férfi fog 9hónapig osztozni mással a saját testén és nem ő megy el kikapartatni magát...
2013. máj. 2. 15:33
 18/28 anonim ***** válasza:
90%
És nem mellesleg,ha a nő sem tervezett gyereket,akkor neki ez a két opció(szülés,abortusz) a két rossz közül történő választás.
2013. máj. 2. 15:40
 19/28 anonim ***** válasza:
Mellesleg meg egy abortusznak nem csak testi, hanem lelki következményei is vannak.
2013. máj. 2. 22:02
 20/28 A kérdező kommentje:
persze, de egy gyerekkel leköti magát örökre, az abortusz testileg kiheveri, meg akár lelkileg is.
2013. máj. 2. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!