Egyetértek a fentiekkel.
Hozzátenném, hogy elég nehéz dolga van a mai pasiknak, mert az egzisztenciát ha megszakadnak se tudják megteremteni; ugyanakkor a lányok hormonok miatt is nagyon rá tudnak izgulni a témára és sokuk a jó családi háttér miatt azt érzi, hogy "minden rendben lesz úgyis". Ehhez jön az, hogy azért nőként egyre inkább el lehet helyezkedni (itthon magasabb a nők foglalkoztatottsága, még ha az átlagbérük alacsonyabb is), illetve hogy manapság nem divat 10-20 évvel idősebb férjet fogni, pl az én barátnőm jóval idősebb nálam.
Szóval:
Adott egy ma huszonéves férfi, aki próbálja elérni azt, hogy legalább a szüleitől elköltözzön és biztos egzisztenciája legyen és kicsit aztán élvezze is az életet. Ezutánra tervez gyereket is, mert PERSZE, de azért szeretne úgy nekiállni, hogy ha kell, akkor egyedül elvigye a család szekerét 1,2, akármennyi évig.
Ekkor találkozik egy lánnyal, aki esetleg hamarabb befejezte az egyetemet (vagy idősebb, vagy ügyesebb), kb biztos állása és határozott tervei vannak. Nincsenek egetverő anyagi ambíciói, már megkötötte magában az alkut, hogy akkor most néhány évig csak a gyerek, amúgy is fiatalon akar szülni, stb. Esetleg a kapcsolata is jobb a szülőkkel, jobban számíthat támogatásra.
Bocsánat, nem sajnáltatás akart lenni. Csak tényleg látom, hogy sok lány milyen lazán mondja, hogy 'akkor a következő 3 évben házasság és gyerek' és persze legyenek boldogok, csak nem mindig hepiend a dolog vége. És lehet, hogy az illetékes pasi szeretne gyereket, csak jobb lenne neki, ha ebben ő is kezdeményezőnek érezhetné magát.
ja és amúgy:
én azt gondolom, hogy szeretnék gyereket, szerintem remek apa lennék már most is.
De tekintve, hogy egy vasam sincs, jövőre végzek a BSc-vel és szeretnék aztán külföldön is élni picit, szerintem 30 körülre tervezhetek. Akkorra talán lesz egy MSc diplomám, normális állásom (ahol keresek ÉS bejelentenek ÉS tisztességesek ÉS a munka maga is érdekel) és akkor tudom azt mondani, hogy RAJTA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!